Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 19:46:37 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: lampica za ulje  (Pročitano 1714 puta)
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 17 октобар, 2009, 11:16:14 »

posle svih peripetija danas je bila prva voznja. Pocetno upoznavanje je pokvarila lampica za ulje koja se pali - gasi. Proverio sam pre kretanja naravno nivo i sve je bilo ok. Dok sam stajao u leru a lampica se upali dodam lagano gas, samo pipnem pedalu, ona se ugasi.

Pogledah sta ima na tu temu i giba rece:

'Problem bi bio da lampica počne da treperi kada je motor zagrejan a ti stojiš u leru , tj. tada se najbolje vidi istrošenost pumpe za ulje ili nekog drugog dela motora (recimo letećih ležajeva) jer je ulje najređe a protok najmanji pa lako može da opadne pritisak...'

Je li imao neko iskustva sa tim?
Koliko je pametno da ga vozim jer veliki servis mereno novcanim jedinicama bice tek za 3 nedelje...
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 17 октобар, 2009, 15:31:29 »

Hm, to nikako nije dobar znak...

Može da bude u najboljem slučaju da je ulje previše staro ili previše razređeno pa je izgubilo svoj viskozitet... Trebalo bi početi od promene istog pa onda razmišljati o krupnijim zahvatim... U međuvremenu, da je moj auto, ne bih ga vozio...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 17 октобар, 2009, 21:20:06 »

Vlajko, nadam se da je kod tebe u pitanju ostarelo ulje u motoru koje je izgubilo viskozitet od stajanja ili upotrebe, ili da je zaprljan davac pritiska ulja (desi se da prljavstina delimicno zacepi rupu gde se srafi davac pritiska ulja, ili da mu je oslabila sama membrana davaca, pa se tako na leru pri zagrejanom motoru - indikuje treperenje lampice.......).
Dobro je da se lampica ugasi na pipanje pedale, sto znaci da oma nabije pritisak u normalne granice........
Preporucujem da ne cekas veliki servis, vec da odmah promenis ulje u motoru i filter ulja (a po potrebi i davac). Veliki servis u ostalim stvarima moze da priceka tri nedelje, ali ovo bi bilo bolje da odradis oma da ne bi posle bilo.....
Ako se posle zamene ulja ne pali trepereca lampica na leru, na zagrejanom motoru, onda - sve je OK, do ulja je......(97% sam siguran da je to do ulja)
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 27 октобар, 2009, 21:28:00 »

Aco & gibaja, bili ste u pravu, naravno.
Test posle nedelju dana voznje sa promenjenim uljem i filterom nije pokazao isti simptom nijednom.
A moram da priznam da sam se nasekirao. Kupis i prvo sto se desi...

Elem, danas sam uradio veliki servis, jednostavno nisam mogao da cekam vise, oteglo se bre samo tako. Dok kupis, pa prepakujes, registrujes, ko gladna god sunac mu zarki.
Mece sada prede, eno ga ispred parkiran a od sutra voznjaaaa!
Hvala jos jednom
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #4 poslato: 27 октобар, 2009, 23:36:55 »

E pa Vlajko, drago mi je da smo bili u pravu - super si prošao!

Od tvrde materije je Meče napravljeno, ne da se tako lako slomiti  download dance1
Sačuvana

Pella Panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 02 април, 2010, 16:09:18 »

E,ja imam slican problem,ali malo komplikovanije...Aco,pomagaj...dakle pre tri ili cetri sedmice sam imao problem da se lampica za ulje upali i treperi,pali se i gasi kada se motor zagreje...i ja normalono kao svaki savesni vozac zamenim ulje,sipam novo naravno seleniu,i vozom po gradu i sve bude ok...onda neko vreme nisam vozio auto i ovih dana pocenje nova avantura...opet isto...kada se motor ugreje upali se lampica...pa blitka,treperi...pa se ugasi...pa se upali...kada se malo motor ohladi ona je ugaseni...i kada se opet zagreje lampica pocne da blitka,treperi pali si i gasi...dovoljno da te izludi i pokvari rasoplozenje...e,ja sada pretpostavljam da je sledeci korak zamena davaca pritiska ulja,mada ne znam da li ga ima ovde kod mene u Zajecaru...jer neko menjao ovaj davac pritiska ulja...ako je on u pitanju...svaka sugestija,pomoc i uteha su dobrodosli...pozdrav Pela. stinker
Sačuvana

Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je mrznja da donosim ljubav!
Gde je uvreda da donosim prastanje.
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 02 април, 2010, 17:27:55 »

Pozdrav Pella,

Nisi nista rekao, da li se menja nivo ulja, mislim da li na mernoj sipkici uvek stoji isti nivo kad se auto ohladi. Isto nisi rekao da li si prilikom zamene ulja menjao i filter za ulje (kosta 350 din.) . Vozaci cesto po navici menjaju filter svaki drugi put, ali smatram da je cena filtera za pandu takva - da ga treba menjati uvek kad i ulje. Taj filter ulja ima takozvani by-pass koji mu omogucava da propusta ulje i kad se zacepi prilikom upotrebe losih ulja ili od ulja nakon duzeg stajanja auta pa se natalozi mulj od loseg goriva, i onda zbog prolaza kroz by-pass ventil pritisak postaje promenljiv i moze doci do treperenja lampice. Ako nisi menjao filter - obavezno ga promeni. Ako ni to ne pomogne, i ako se ne menja nivo ulja na sipkici onda je davac. Promenis davac i to bi bilo to. Mislim da je davac isti kao i na kecu, yougou, unu, fiorinu, floridi......
Pre zamene filtera i davaca - Ispusti ulje u kakav lavor posto si ga skoro menjao i skini davac za ulje i filter. Ponesi ih u radnju i po uzorku nabavi novi dAVAC I NOVI FILTER. Obrati paznju - postoje dva filtere uzi i siri, i zato nosi sa sobom stari da bi uzeo onaj koji ti pase. Ako si imao siri, onda ti pasu oba - bilo koji, ali ako si imao uzi, onda ce biti da ces morati da koristis samo taj uzi, dok bi siri mogao da napravi probleme kao sto je meni napravio  stop blind stop swoon threaten threaten threaten aikido aikido focus fool new_russian new_russian
Posle toga vidi sta se desava sa lampicom.
Jos nesto, kako ti radi motor. Cuju li se ventili - onako ko na dizelu, ili je sve normalno, samo lampica treperi......

Ako je sve normalno, onda bi trebalo da je do davaca.

Drugi komplikovaniji i tezi uzrok treperenja lampice bi mogla da bude istrosenost pumpe za ulje, kad se pohabaju zupcanici u pumpi ulja, ili osovine dobiju luft. Tada se na pocetku ovih simptoma - po pravilu lampica prvo pali da treperi samo na leru, ali vec sa prvim povecanjem gasa (cak i minimalnim) lampica se gasi, i pocinje da treperi tek kad se vratis na ler gas. Vremenom lampica se pali da treperi na sve vecem broju obrtaja, dok ne pocne skoro stalno da gori kad se pumpa ulja potrosi do vece mere, ali mislim da kod tebe to nije slucaj. Daleko si ti od 350.000 km - kolko znam
« Poslednja izmena: 02 април, 2010, 17:55:46 AcaDorcol » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 02 април, 2010, 18:42:21 »

I naravno, srpsko "rešenje" problema, sunuti ulje veće viskoznosti poput Modriče 20W60... Ono bi trebalo da reši to što te muči tijekom leta dok bi zimi moglo da pravi problem pri startovanju motora...
Sačuvana

Pella Panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 02 април, 2010, 19:13:04 »

Nisam druze pirocanac a ni skotlandjanin,ali sam prosli put stavio novi filter,tako da ovaj put nisam promenio filter za ulje...Panda mi je presla 106.000km,a kada sam je uzeo imala je 98000,i tada sam sipao takodje sinteticko ulje seleniu...i sada sam sipao seleniu...za pocetak cu promeniti davac pritiska ulja,pa ako i dalje zeza onda i filter...eh,da sam znao filter nije skup,da barem i njega odmah zamenim...Motor mi radi divno,jedina muka koju jos imam to je kada su mi menjali cev i auspuh da to nisu odradili najprofesionalnije pa mi negde zakacinje cev auspuha u gvozdje i pravi ruzan zvuk...i to ne uvek...inace Panda je savrsen...
Hvala ti prijatelju na savetima...
Pozdrav Pela
Sačuvana

Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je mrznja da donosim ljubav!
Gde je uvreda da donosim prastanje.
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 05 април, 2010, 21:51:49 »

Imao sam taj problem davno na škodi.Začepili se neki kanali na radilici,trebalo raditi "čepovanje",ako se dobro sečam naziva.Nažalost problem je otkrila autopsija,pujpujpujpupjpuj,da ne ćuje zlo.islim da je predostrožno skinuti karter pa podviriti.
Sačuvana
PandaLover
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 16 април, 2010, 15:45:54 »

ma brate meni lampica ne gori uopste i kad imam i kad nemam ulja...pa ga vozim tako ....znaci opusteno samo proveravaj ulje svremena na vreme i teraj
PANDA JE TO IZDRACE  bb  lol
Sačuvana
wasilja
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

http://www.youtube.com/watch?v=IS8kSFlNYYM

« Odgovor #11 poslato: 10 август, 2010, 22:02:30 »

Pozdrav,

I meni je se juce desio isti problem sa lampicom za ulje. Pocela je  u poslednje vreme kada startujem hladan motor da se gasi sa zakasnjenjem  a onda juce problem!!! nce da se ugasi sve dok ne dam mali gas, ali naravno ja uzmem i povecem malo ler gas jer mi je se i motor treskao na leru! I za sada je super samo ne znam jeli to trajno resenje ili privremeno posto sam pre 15 dana menjao ulje i filter i uradio veliki servis!?
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 10 август, 2010, 22:20:30 »

Predpostavljam da si proverio nivo ulja?  scratch_ones_head prankster Ako SLUČAJNO nisi, prvo to uradi! Đavo ne ore i ne kopa, nego pravi štetu... yes

Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 11 август, 2010, 14:54:08 »

Wasilija i kod mene je isto samo teraj
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 11 август, 2010, 16:43:44 »

Pozdrav,

I meni je se juce desio isti problem sa lampicom za ulje. Pocela je  u poslednje vreme kada startujem hladan motor da se gasi sa zakasnjenjem  a onda juce problem!!! nce da se ugasi sve dok ne dam mali gas, ali naravno ja uzmem i povecem malo ler gas jer mi je se i motor treskao na leru! I za sada je super samo ne znam jeli to trajno resenje ili privremeno posto sam pre 15 dana menjao ulje i filter i uradio veliki servis!?
  Samo nesto ! Rece da si povecao ler gas. Koju verziju pande imas i kako si povecao gas. Pretpostavljam da je u pitanju neka karburator verzija....????
Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: