Panda Club Serbia
09 фебруар, 2012, 04:34:23 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: mixa_1.1el  (Pročitano 230 puta)
mixa_1.1el
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 18 октобар, 2009, 03:28:17 »

cao drugari...veliki pozdrav svima. Zovem se Milan iz Cacka sam, vozim seicenta 1.1 smile  nadam se lepom druzenju...  drinks
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 18 октобар, 2009, 07:45:12 »

Pozdrav Mixa, nadao sa me sa cu te uspeti dovuci s onog starog foruma. Tamo nesto nismo bili bas prezadovoljni, pa smo napravili sopstvenu varijantu. Ja povremeno navratim tamo i kad vidim da se neko oglasio, prenaputim ga ovde putem PP jer ako to uradim na forumu, jlubomorni administratori mi obrisu taj post. Krivo im sto je tamosnji forum po nasem odlasku zamro. Ponekad se potrude da zadrze nekog ko se tamo oglasi (bolje su tagovani, pa cesto ljudi prvo dodju tamo...), ali eto.....

Ovde imas i podsekciju za Sei-a, a sto se motora tice, Panda i Sei su blizanci, pa nema problema sve sto vazi za nas vazi i za Sei-a. Nego ako se ne varam, tamo na elit-ovom forumu si pitao oko ugradnje obrtomera.........
Ima dosta toga ovde pisano, a definitivno (koliko sam tamo video da su ti neki odgovarali) nemoj vise da chackas oko konektora na kompjuteru (ECU). Osetljivi su ti nasi ECU a i konektori, kao sto si mogao da vidis, a i nemamo njihovu el-shemu. Sto se signala za obrtomer tice, mnogo ce ti biti lakse da ih dovuces sa zica koje napajaju trafo-bobine (ima ih dve i na Pandi i na Sei-u). Samo je pitanje kakav ti je obrtomer, da li je da tako kazem ``obican`` za 4 cilindra i jednu bobinu, ili je onaj malo napredniji, koji pozadi ima prebacivac za 2-4-6 bobina.......Dosta toga ces naci i u temema ovde da smo vec ranije napisali....
Dobro nam dosao, i da te Sei sluzi ko nas sto sluze male, prdljive, smrdljive, ruzne i kockaste, nikakve, zastarele..... lol lol lol
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 18 октобар, 2009, 08:45:22 »

Mix evo slike koja te zanima. Signali se vuku sa crvene zice iz napojnih vodova Trafo bobina i pomocu ovako spojenih i ovako orjentisanih dioda (pazi na polaritet istih), spajaju se u signal za ``obican`` obrtomer
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 18 октобар, 2009, 08:49:19 »

Imas ovde i link sa kompletnim objasnjenjima (desno su podlinkovi za poglavlja, kako se instalira, sta ti je potrebno i sl) Inace diode su bilo koje od 6 Ampera ili jace...............(za svaki slucaj)

http://www.fiatforum.com/panda-guides/139484-install-rev-counter.html#content_start
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: