|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 09 фебруар, 2010, 19:11:11 » |
|
Tu bi se moglo razmisljati o transplataciji sa yougoa (opticka vlakna za osvetljenje prekidaca na yougou) + led lampe za ideograme grejanja i ventilacije. - Nakon motanja po glavi, zakljucio sam da mi je lakse da dovatim prekidac unutrasnjeg osvetljenja kod retrovizora u kabini, nego da transplatiram sva ta opticka vlakna, zice napajanja i led lampe radi tog zadovoljstva. Ovako upalim unutarnje kabinsko svetlo, namestim sve poluge, prekidace, usmerivace vazduha i ventilatore i onda ugasim unutarnje svetlo. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 09 фебруар, 2010, 22:29:24 » |
|
Ja već naučio na pamet... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
boki01
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 12 фебруар, 2010, 12:25:26 » |
|
Ja sam to sa osvetljenjem prekidača na instrument tabli Pande, kao i pokazivača komandi grejanja, odradio na jednoj našoj Pandi (tetkina iz 92). Veoma je jednostavno. Ti prekidači za svetla, 4 migavca, zadnji grejač, maglenku i brisač imaju pozadi rupicu predvidjenu za osvetljenje. Uzmete 5 sijaličica ubodnih po 1,2W i povežete ih, u svaki prekidač gurnete po jednu, kabal za napajanje sijaličica vežete na poledjini instrument table na masu i plus koji dovodi struju za osvetljenje instrumenata i to je to. Ja sam bio još veća picaizla pa sam otvarao te prekidače, sekao kockice od zelene plastike od Sprajt (sprite) flaše i ubacivao ih unutra, tako da prekidači svetle kao i instrument tabla, zeleno  Što se tiče osvetljenja komandi grejanja, to sam izveo sa 2 ubodne 1,2W sijaličice koje sam povezao kao i one za prekidače, a zalepio sam ih tigar lepkom, jednu pored crvene oznake, a drugu pored plave. I to jako lepo svetli.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 13 фебруар, 2010, 18:27:59 » |
|
... Veoma je jednostavno. ....
@Boki: jel može neka slika toga kad se popali? Ja zasad koristim Acino rešenje: ...Ovako upalim unutarnje kabinsko svetlo, namestim sve poluge, prekidace, usmerivace vazduha i ventilatore i onda ugasim unutarnje svetlo.  Al nešto mi ne da mira... A moram da rešavam i ventilator kabine (zviždi kao DC100), zadnja ledena kiša je skenj..a mehanizam brisača tako da metlica ima 30% kraći hod, da se cimnem za halogene sijalice farova, ... pa bi radove podveo pod isti 'radni nalog' tj. kad krenem da uradim sve pa da sam miran.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 13 фебруар, 2010, 18:57:45 » |
|
Miro,komšo ,javi se kada otopli pa da eliminišemo sve te probleme!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 13 фебруар, 2010, 20:43:56 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 15 фебруар, 2010, 01:27:50 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
carunja
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 15 фебруар, 2010, 20:46:57 » |
|
uradio i ja isto, kupio led diode u radio klubu,1,2w, sa plasticnim kapicama precnika 5mm, tacno staju u prekidace pozadi,uzeo sam bele, za tablu plave izbusio cetiri rupe sa strane gurnuo diodice, masu uzeo sa srafa na tabli, a + sa prekidaca i sve gotovo za pola sata...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 15 фебруар, 2010, 21:22:37 » |
|
Poseban smek - mu daje ``klapna`` na jaslama i cooler dole u dnu donjeg dela
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 16 фебруар, 2010, 22:34:07 » |
|
Kad se sve ovo popali nocu, sve se reflektuje na soferku i onda vidis ko baba. Meni ponekad , kada duze vozim nocu smeta i refleksija sa ono malo lampica koje imamo u standard varijanti. Mozda postajem deda???  I ja sam razmišljao kako da matiram tu plastiku na tabli
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 17 фебруар, 2010, 07:23:55 » |
|
Meni je pregorela sijalica na onom dodatnom meraču temperature i prvo sam se iznervirao, pravio plan kako da je promenim tj. zamenim diodom ali sam onda u vožnji shvatio da mi baš i ne smeta toliko, pre svega što imam manje refleksije na šoferki...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 17 фебруар, 2010, 11:11:10 » |
|
Al zato je super kad se vraćaš umoran iz NS u 4 ujutro pa iza sebe vidiš nešto ZELENO... pa se trgneš... pa skontaš da je to tvoje svetlo sa instrument table u odsjaju... pa srećan jezdiš dalje jer te ne jure vanzemaljci...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|