Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 20:12:38 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 3 [4]
  Štampaj  
Autor Tema: instrument tabla  (Pročitano 4050 puta)
andrey
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: 09 март, 2010, 09:04:39 »

Pre par dana sam sredio problem osvetljenja table po Vasim instrukcijama i ovim putem se  zah
valjujem svima koji su dali instrukcije.. 
Zamenio sam sijalice gornje i radi , ali postoje jos dve rupe sa donje strane za jos dve sijalice koje ne znam ni cemu sluze, a pritom nema ni kukica-drzaca za iste.Uglavnom tabla radi!!                                                               
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 09 март, 2010, 11:03:12 »

Ako mislis na dva sijalicna mesta u sredini table (na mojim slikama zacepljeni su crnim okruglim cepovima) - jedno mesto je od indikatora lampice za ukljucen-pogon 4x4 (ko ga ima), a drugo je za temperaturu ulja u zadnjem diferencijalu (takodje ko ima 4x4)....
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 12 март, 2010, 20:47:07 »

Dodatak,radi lakseg snalazenja,ima i ovde na forumu dodatno objasnjenje oko povezivanja kablova za sat,upaljac...
http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,291.0.html yes
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 17 март, 2010, 16:55:05 »

I ja  sredio instrumnebt tablu. Sija kao zvezda. Ne mogu da se naviknem.
Samo sam skinuo palstiku  i malo otsrafio cajger da bih mogao da zavucem prste, skinuo sijalice i promenio.Sve u svemu 5 min posla.
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 02 новембар, 2010, 16:47:54 »

Samo za informaciju:
jačina sijalica u instrument tabli je uglavnom 1,2 W
Po katalogu sam našao Osramove u 3 jačine, pa mi je trgovac nabavio najjače tj. 2,2 W i te sam stavio u instrument tablu, osim one velike u sredini, ona je samo zamjenjena novom.
Mislim da je ovaj štos sa led diodama odličan, daju puno više svjetla uz manju potrošnju.
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
Misko_85
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 06 децембар, 2010, 18:09:34 »

Da li iko zna gde ima da se kupi cajger za instrumental tablu ( ili se bar tako zove :read)? read
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 28 децембар, 2010, 23:40:40 »

Kakav cajger,za sta na tabli? blink
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 07 септембар, 2011, 19:56:30 »

pre neki dan su mi vrisnule sijalice u ins. tabli pa rekoh da ih zamenim. procitao uputstvo i zamenio ih za 10 min.  bb
 e sad... kad sam razmontirao tablu vidim da mi one zice koje idu u upaljac landaraju te ih ja nabodem na buksne upaljaca gde im je i mesto....mada upaljac ni nemam. samo onu rupu.
uvece izasao malo ispred zgrade kad vidim da mi nesto svetli u kolima. kad ono onaj krug zeleni oko upaljaca sija li sija. probah sve redom ali to i dalje gori. jbg.... donesem alat,skinem tablu i pocupam zice.
jel vama na upaljacu gori to svetlo? kontam verovatno ne jer bi posrkalo akumulator.
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 07 септембар, 2011, 20:10:41 »

nadam se da se vidi .
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 07 септембар, 2011, 20:20:04 »

d.e.x kod mene je to samo kad upalim svetla, tad sija ta sijalica u zelenom prstenu...
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 07 септембар, 2011, 21:06:05 »

to mi je palo na pamet i prvo sto sam uradio je paljenj-gasenje farova. ali nista se ne desava sa upaljacem. lampa gori.
a i video sam to kad je auto (samim tim i farovi) bio ugasen.
Sačuvana
drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: 07 септембар, 2011, 22:34:08 »

Сам упаљач је везан преко проводнока који је стално под напоном и кад мотор ради и кад не ради. На тај начин упаљач или неки други прикључен потрошач у гнезду упаљача може се користити у оба случаја.
Светлећи прстен (зелене или жуте боје ) показује позицију упаљача у мраку и напаја са са ел. вода који је под напоном само када се да контакт кључем за паљење мотора и када мотор ради. Ако то није случај, стално ће бити укључена сигнална сијалица прстена и тако трошити струју када мотор не ради, директно из акумулатора. Тако ће се акумулатор стално празнити, што је нарочито неповољно по њега ако се ауто не вози често.
Наравно, водове прикључити преко осигурача.
Испитивање када има напона на прикључним водовима проверити пробном лампом са индикаторском сијалицом.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 08 септембар, 2011, 10:15:11 »

Сам упаљач је везан преко проводнока који је стално под напоном и кад мотор ради и кад не ради. На тај начин упаљач или неки други прикључен потрошач у гнезду упаљача може се користити у оба случаја.
Светлећи прстен (зелене или жуте боје ) показује позицију упаљача у мраку и напаја са са ел. вода који је под напоном само када се да контакт кључем за паљење мотора и када мотор ради. Ако то није случај, стално ће бити укључена сигнална сијалица прстена и тако трошити струју када мотор не ради, директно из акумулатора. Тако ће се акумулатор стално празнити, што је нарочито неповољно по њега ако се ауто не вози често.
Наравно, водове прикључити преко осигурача.
Испитивање када има напона на прикључним водовима проверити пробном лампом са индикаторском сијалицом.

Sto ce reci, za upaljec su predvidjene tri zice ( 2 plusa ,jedan konstantno pod naponom, drugi je pod naponom kada se upale svetla, i 1 minus) ???
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 08 септембар, 2011, 10:21:47 »

Dex,
Samo u tom tropolnom konektoru za upaljac izmeni mesta od pluseva. Ovaj koji je stalno pod naponom ubaci na mesto odakle se napaja + od same spirale upaljaca, a ovaj koji je pod naponom kada upalis farove, neka ide na mesto u konektoru odakle se napaja sijalica svetleceg prstena upaljaca. Verovatno je neko pobrkao to ranije il je sama konstrukcija Upaljaca takva sa obrnutim + prikljuccima.
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 11 септембар, 2011, 19:04:21 »

brisem na more sutra pa cu probati da sredim taj upaljac kad se vratim. vidim da je neko ceprkao oko tih zica jer ima dosta izolir trake i neko je nesto prespajao. ima 2 zice i 3 buksne pa mozda zovnem i kuma koji se razume u te zice da pogleda.
hvala u svakom slucaju!
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4]
  Štampaj  

Prebaci se na: