|
jokicm
|
 |
« poslato: 29 октобар, 2009, 08:36:12 » |
|
Elem, mada bi ova tema mogla da spada i u *Čistoća je pola zdravlja*, otvaram je kao posebnu. Pre petnaestak dana vozio sam u vreme kiše i počelo je da kapa po levoj nozi. Prvo što sam pomislio je da mi otvor za ventilaciju /oni sa leve i desne strane ispod šoferke/ nije zatvoren, ali sve je bilo OK. Ostavim ja to tako. Pre nedelju dana krenem/posle one velike kiše/ u grad, otključam auto, a onoispred sedišta vozača 2cm vode,, iliti bara.Sva sreća pa sam pre toga sklonio patosnice, kao da sam znao. Mućnem malo glavom i zaključim sledeće: -Sa spoljne stane, /leve i desne/ ispod šoferke, su otvori za vazduh, skoro paralelni sa onima unutra. Ispod njih su rebraste cevi za odvod vode. Pošto je meni auto parkiran ispod drveta, nakupilo se lišće i nečistoća i zatvorilo cevi, koje su sužene na kraju, i sva voda se vraćala u auto kroz te već pomenute otvore. Elem, dignem haubu, iščupam crevo, pročeprkam komadom sajlice, pustim vodu kroz njega, lepo operem, vratim, za svaki slučaj to uradim i sa drugom stranom i onim centralnim delom od grejanja, ispod rešetke na haubi.. Zaključak: -Nije loše povremeno pogledati i očistiti pomenute odvode-creva, da ne bi bile mokre noge, tj. da voda ne ulazi u auto. Nadam se da sam bio od pomoći. Pozz
|