Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 20:27:14 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Prednji brisač  (Pročitano 563 puta)
mirorab
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« poslato: 31 октобар, 2009, 09:08:15 »

Doktori, pomoć!

scare 'Dobronamerni' komšija, pijani prolaznik, ... budala neka uglavnom, otkinuo sinoć brisač sa flat screena pande  skull .

Odlomljen je onaj zupčasti deo koji izlazi iz lima i povezan je ispod haube sa mehanizmom / motorom brisača a ulazi u polugu brisača na kojoj stoji metlica.
Da li je neko dolazio dotle, rasklapao, sklapao, menjao, ... Imao bilo kakve akcije i iskustva koje mogu biti od pomoći u ovoj prilici? Da li može da se zameni samo taj odlomljeni deo ili ide ceo sklop?

Sinoć kasno sam video, još nisam silazio dole pa bi pripremne informacije bile od pomoći, da znam šta me čeka.... (npr: kako uopšte doći do mehanizma brisača... Otvoriš haubu, potkočiš je da ti ne padne na glavu, zavučeš ruku i ....  scratch_ones_head  scratch_ones_head  scare)
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 31 октобар, 2009, 10:19:32 »

sorry sorry sorry

Ja ti ne mogu pomoci , imam slican problem, do duse, meni se nista nije slomilo ali se zupci pojeli. Moracu da probusim rupici kroz noasc brisaca i kroz onaj deo koji je tebi slomljen i da provucem tu neku rascepku.

Srecno
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 31 октобар, 2009, 10:22:11 »

Miro PP
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 31 октобар, 2009, 11:43:30 »

Ima svega i svačega po ulicama... Nažalost (ili ne sreću) nisam se bavio ovim problemom ali možda će ovo pomoći:

Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #4 poslato: 31 октобар, 2009, 11:58:56 »

Je....
Kolko delova ima Panda...
A tek brisač...   jester  jester  jester

Otprilike jasno, memorisao u NUM (never used memory) i odo dole da vidim kako to izgleda masno i prašnjavo, u živo.
Zahvaljujem na podršci i informacijama.
Budem li imao šta da delim (rešim li problem!) to ću i javiti...
Sačuvana

mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #5 poslato: 02 новембар, 2009, 14:51:57 »

Ovako: rastavljen i skinut mehanizam brisača. Jednostavno je...
Onaj tapacirung što smeta se skloni i odvrnu dva M6 vijka kojima je motor brisača sa sve nosačem zavrnut za lim.
Odvrne se matica sa gornje strane, crna, plastična (koja drži III tačku cele skalamerije vezanu za lim i jedina je vidljiva kada je hauba spuštena) i ceo sklop se pomeri da se lakše otkači dovod struje koji je rešen jednim utikačem.
Onda sve to izvadite napolje, prašnjavo i u paučini, i utvrdite da je nepoznati vandal polomio tamo nešto...
Uzmete selotejp traku i zalepite preko rupe da ne ulazi voda, do daljnjeg.
Onda gledate onaj slomljeni pimpek i pitate se gde to da nađete... Sem u Delti za 4-6 nedelja.

I onda pitate drugare sa Foruma da li neko ima neka saznanja da li mož da se nabavi mehanizam brisača u delovima ili mora ceo sistem poluga...

I UNAPRED IM SE ZAHVALITE !!

(Pošto vam ne radi foto aparat obećate da ćete čim pre okačiti i sliku slomljene strele, pardon, dela.)
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 02 новембар, 2009, 15:26:13 »

Jesi li probao da li odgovara možda od Juga, Floride, Keca? Ima par brojeva telefona po Halo Oglasima na koje se javljaju ljudi koji valjaju rezervne delove za Pandu pa bi mogao i tamo da pokušaš...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 02 новембар, 2009, 15:50:56 »

Pošto si već skinuo komplet aparaturu, nema druge nego da obilaziš prodavnice u nadi da će nešto pasovati sa Zastavinog programa. U AP Sportu, kada sam tražio motor za prskalice, u zabuni mi iznesoše motor brisača, probaj tamo, nadam se da češ rešiti problem, a da će odgovornog idiota snaći polomljeni brisači, sva stakla, izbušene gume, par gaženja po haubi i krovu, itd...
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 03 новембар, 2009, 10:03:14 »

Jesi'l pogledo zadnji brisač od ZUGA Amerika na nekom otpadu.
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #9 poslato: 03 новембар, 2009, 21:56:53 »

Od Zastave ne pasuje ništa, provereno u lokalnoj prodavnici Zastavinog programa...
Ostaju mi AP i Delta kao dopunska, dugotrajna varijanta ili kakav vešt strugar....
I onaj čika koji dobavlja delove... (Hvala Inspektore)
A sneg pada li pada...
Grrr...
Sačuvana

mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #10 poslato: 04 новембар, 2009, 22:52:31 »

Otpadi otpadaju, lok dileri Zastave otpadaju, mož se nađe ceo sklop: motor sa polugama, polovno, za 50 eura i onda... izbio sam nazubljene (radlovane) delove i gledao ih 5 min i napravio skicu koju ću dati poznaniku strugaru na rekonstrukciju. Pa kada ( i ako ) odradim ovo i rešim problem, biti će zakačeno na javnu ocenu read  scare  scare i korišćenje...   lol  lol  lol
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: