uegama
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« poslato: 03 новембар, 2009, 09:48:10 » |
|
Да би се замениле заштитне гуме управљачке летве, морају прво да се изваде крајеви управљачких спона из конусног лежишта. На старом Југу то смо радили помоћу чекића - неколико јаких удараца споља по лежишту и оно крене ... Сад ми је жао да тучем чекићем по Панди, па ми треба савет неког искуснијег, нпр. Ацадорћол би то знао сигурно да објасни лепо.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 03 новембар, 2009, 10:05:21 » |
|
Ja ih menjao kod Doctora .Majstor tuko čekičem,promašio krilo pa nije bolelo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
uegama
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 03 новембар, 2009, 13:39:50 » |
|
Знао сам ја ко може да помогне. Хвала за линк, на њиховом сајту сам често био али нисам ни гледао шта има у менију "Guides". Ко неће спону да скида помоћу чекића треба му "Ball Joint seperator".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 03 новембар, 2009, 13:52:55 » |
|
Taj Ball joint separator, uopste nije losha sprava, al ko bude koristio ubedjivac (checkic) - bolje je da koristi jednu maticu malko usrafljenu gde treba, nago da okida po golim navojima 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 03 новембар, 2009, 18:30:24 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
uegama
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 18 новембар, 2009, 09:20:22 » |
|
С обзиром да нисам успео да нађем поменуту алатку за демонтирање спона, користио сам чекић. Ради оних који нису никад ово радили, да будемо прецизни: чекићем се не удара у крај споне, како би можда неком било логично, већ споља по главчини, 2-3-4 одлучна ударца, и она сама испадне. Саме заштитне гуме управљачке летве пашу и од кеца и југа, коштају 250 дин дужа и 150 дин краћа. Оне додуше јесу краће од оригиналних за отприлике 1 цм, али се за толико растегну, јер су у облику хармонике. Треба их зато обавезно стегнути на крајевима оргиналним пластичним шелнама, а ако немате њих, могу да послуже и пластичне везнице. Наравно, пре него што се монтирају нове заштитне гуме, обавезно треба очистити стару маст контаминирану прашином и водом, и намазати новом, нпр графитном машћу.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 19 јануар, 2010, 19:05:08 » |
|
Sipa li se kakvo ulje?Posto u Yuuga i stojadina ide,pa sad ide li i za Pandolinu,i koje ako ide?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
uegama
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 26 јануар, 2010, 10:51:57 » |
|
Ако неко зна нека каже, нећемо му ништа. И како то уље уопште насути?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 26 јануар, 2010, 11:20:51 » |
|
Ne znam gdi se sipa ali u knjigama piše da ide ulje Tutela GI/A, ako sam dobro shvatio.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 27 март, 2010, 19:04:27 » |
|
Nadjoh taj Ball joint separator , ko je zainteresovan http://www.autoalati.rs/index.php?productID=556 Danas zamenjene gume letve volana, leva od Una, a desna od Zastave, kupljeno u Ap-sportu za 300 dinara...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 30 децембар, 2010, 16:28:47 nitro »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|