Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 20:33:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Aditivi za menjačko ulje  (Pročitano 1640 puta)
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« poslato: 04 новембар, 2009, 22:22:26 »

Kod mene se menjač čuje kada je u leru a čini mi se da je malo bučniji i kada je u brzini. Inspektor malo pre spomenu neke aditive pa bih voleo da o tome ovde prodiskutujemo. Inspektore prosvetli me!
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 04 новембар, 2009, 23:40:22 »

Opiši zvuk,čuje li se kad stisneš kvačilo
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 04 новембар, 2009, 23:53:40 »

Dok se Inspektor ne javi, evo mog iskustva. Vozali se postari, zaigrali se, pocepali manzetnu i eto to ga menjac bez ulja! Ja je takvu preuzmem i iz Lazarevca dovezem u Dobanovce. Usput je menjac zujao i zujao i zujao.........Zamenim manzetnu, sipam sintetiku u menjac , kad ono........ zuji li zuji!!!! ispustim sintetiku, sipam mineralni gustis i eto......jos je u menjacu. Kao i kod Gibe , kao i kod vecine pandi, javlja se cudan zvuk na leru, narocito ujutro po hladnijem vremenu. Stisnem kvacilo i taj zvuk se umanji. Odmah sumnja na druk lager, ali shipak! Komplet set kvacila nov, opet se cuje. I onda Doktorova dijagnoza.
Svi ti menjaci za nase skupocene ljubimce imaju neki axialni luft na nekoj osovini. Zbog tog lufta se javlja taj nemili zvuk. Doktor pokusavao na nekom Unu da ga anulira umetanjem nekakvih podloski id visokolegiranih materijala ali se onda javio problem kada se ceo sklop malo zagreje, materijali rasire i eto ti sr...nja !

Znaci, radi? radi! ne diraj. Sipaj i cheraj. A ako te nervira zvuk u leru, lepo pritisnes PLAY dugmence, pojacas kolko ti volja  dance1 dance1 dance1

Naravoucenije: Mante se ljudi preporuke proizvodjaca, sipajte u rezervoar, menjac i motor ono sto u datom trenutku najvise odgovara vasem ljubimcu.
Nadri majstor, nije bitno koji, sipao u Punta koji je odavno zgazio 250k km seleniju gold. Sutradan , eto ti ga gold na betonu ispod auta. Piski na sve moguce semeringe i dihtunge.

I , da,jos nesto! Mislim da su neki drugari otvarali menjace i menjali neke lezajeve! Znam da je kod Drajgana pomoglo, mece izleceno, ali mislim da drugi nisu najzadovoljniji efektom intervencije. Inspektore, mislim da si ti imao tih problema, ispravi me ako gresim i daj svoje utiske....
 Pozzzz
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 05 новембар, 2009, 00:03:21 »

Kod mene je isto zamenjen ceo set kvačila i tom prilikom se nije štedelo... Znam i za rešenje sa "volume up" dugmetom na CD-u koje je prilično efikasno... Ono što bih voleo da znam je kako umanjiti taj zvuk kada dodje onaj nesrećni trenutak prodaje (koji nije još ni u najavi)...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 05 новембар, 2009, 08:13:40 »

Kada sam uzimao pandu nije se čulo ništa, posle par hiljada km počeo je da se javlja problem koji je opisao Robi. Zamenim ulje kod majstora (nije doctor), sipam čistu devedeseticu mineralno i bude još gore. Sipam neki američki aditiv sa teflonom, platio sam ga oko 300 din i ne desi se ništa. Promenim mineralno sa preporučenom Seleniom, sve se značajno poboljša, posle nekog vremena stavim wynns aditiv za menjače ali ne osetim neko poboljšanje. Posle godinu dana čangrljanja u menjaču nisam smeo da na duži put pa odem do doktora, on otvori menjač i kaže menjač odličan ima negde na nekom vratilu aksijalni luft, zamenio je ležajeve pošto je već otvorio menjač, stanje se nešto poboljšalo, ali ne značajno. U menjač mi je doktor sipao marly 75-90. Nakon više od godinu dana prolazio sam mokroluškom i kupim aditiv za menjač GX. Posle upotrebe stanje se je značajno poboljšalo, menjač se čuje, ali ne toliko kao ranije. Aditiv u sebi ima grafita i MoS2, ako ništa drugo sačuva menjač od daljeg propadanja i habanja. Verovatno je automobil izgubio ulje i tako vožen neko vreme pre nego što sam ga kupio. 
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 05 новембар, 2009, 14:29:51 »

Citat: gibanitza
... Ono što bih voleo da znam je kako umanjiti taj zvuk kada dodje onaj nesrećni trenutak prodaje (koji nije još ni u najavi)...

Kada dođe taj tužan čas kupcu će za te pare biti prioriteti sledeći-
okret ključa-----brrrrumm
pritisak na gas-----fijuuuuuuuu
kolko para------par stoja

a šta se to čuje----BONUS brate-kolko para-tolko muzike,i tri puta na bis
 drinks  drinks  drinks
« Poslednja izmena: 06 новембар, 2009, 07:58:19 Administrator » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido