|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 05 новембар, 2009, 22:56:46 » |
|
Ta poluga - ufur vazduha spolja i 0, pomera jednu klapnu u crnoj plasticnoj kutiju ispod haube, kuda mece uzima dah - kroz skrge na haubi. Kad je stavis u polozaj 0, onda mece ne ufurava vazduh kroz tu crnu kutiju i skrge na haubi. Stvar je cisto mehanicka.........Proveri kretanje te klapne - po sistemu neko u kabini nek mlati polugom od 0 do ufura vazuha, a ti u crnoj kutiji pod haubom promatraj da li se klapna krece kako treba (zna i tu da dodje do otkacinjanja sajle kojom se komanduje kretanjem klapne, pa se nesto ne otvara ili se nedovoljno otvara. Ja ipak mislim da treba da probas da kombinujes i ostali deo stangli a narocito onu malu plasticnu pipak-stanglicu - kojom komandujes koliki deo vazduha ide na sajbu, a koliki kroz one usmeravajuce skrgice na komandnoj tabli. Ako ti je tu polozaj navijen na sajbu- veci deo vazduha ce strujati kroz one horizontalne procepe pod samom sajbom, i vazduh ce se u voznji brzo laditi od sajbe - te ce efekat grejanja biti jako umanjen. Ako usmeris 50% vazduha pod sajbu, a drugih 50% kroz skrgice - okretne usmerivace na tabli - vise ce toplog vazuha ici u kabinu i bolje ce se podgrejati oni koji sede pozadi. Jos nesto, kroz skrge na haubi u tu crnu plasticnu kutiju pod haubom, stravicno mnogo upadaju lisce, prasina, kisa, voda.......pa se kombinacija svega toga prilepi na sam grejac kabine (izgleda kao mali hladnjak sakriven u toj crnoj kutiji pod haubom) i onda ta prljavstina do nevidjene mere zacepi - onemoguci prolaz vazduha u samu kabinu. Ja sam imao taj problem, i jos gore od toga, prasincuga mi je blokirala ventilator grejaca. Skinuo sam plasticnu mrezicu crne kutije pod haubom. ocistio te naslage svega i svacega, a cak sam skinuo i ventilator i popravio ga i sad mnogo brze okrece i vise duva u kabinu. Cudo jedno kolko je bilo prljavstine navatano na sam grejac. Cini mi se da je ufur vazduha bio sveden na 10% u odnosu na sadasnji. Dopiranje do ventilatora je malo komplikovanije i o tome vise mozes naci u temi grejac kabine...... Posto je ventilator smesten u tu crnu plasticnu kutiju pod haubom - u polozaju 0- ufura spolja - mece ufurava vazduh u kabinu iz te crne kutije uz smanjen ufur spoljasnjeg vazduha a ne vrti vazduh iz kabine.
|