Panda Club Serbia
10 фебруар, 2012, 10:58:22 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Ocitavanje kod kjuca zeza!  (Pročitano 918 puta)
salemfk
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 11 новембар, 2009, 18:53:33 »

Evo sta mis e malopre desilo.
Probam aj da upalim auto i malo duze verglam, posmislih nece da upali na prvi vergl (a to mi se bas retko desava) kad ono pogledam malo bolje lampica za kod kljuc se nije iskljucila.
Ubacim kljuc ponovi , ista situacija. E sada posto je to narezan kljuc pomislih da je nesto posle duzeg perioda koriscenja nesto zaglupeo kod, otrcim zacas kod kuce po original kljuc, kada situacija je ista.
I usled nekih 10 pokusavanja ocita se kljuc. Pokusam ponovo opet nece. Znaci ispadne da svaki 10. put uspe.
JEl se mozda nekome od vas ovo javljalo,  sutra popodne posle posla auto ide do elektricara, ali da li se mozda nekome slicno desavalo.
Sačuvana

Moja panda ima Windows, pa vi sad vidite!
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 11 новембар, 2009, 19:54:14 »

A da restartujes program|???
Ne zezam se , da skines plus klemu na jedno 10 minuta pa pokusas ponovo !!!
Sačuvana
salemfk
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 11 новембар, 2009, 20:43:59 »

A da restartujes program|???
Trazio ja CTRL+Alt+Del, ali ga nigde nema.
No naoruzao se ja motrocanglama i kljucem da skidam klemu, kad ono igleda da sam ga uplasio, sad sve radi bez probema, probao desetak puta i sve je OK.
Nije mi frka dok sam po gradu nije nista hitno, nego zamisli da mi se to desi dok sam negde gde nema zivog sveta.
A da jos primetih pa nema ni kuka za vucu 9tj. ako hocu da me neko slepuje) nema na sta da zakacim.
Sačuvana

jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 11 новембар, 2009, 21:55:07 »

Meni se to dešavalo kad sam imao problem sa svećicama, tj. kad sam stavio nove
po preporuci prodavca. Kad sam vratio stare, a potom kupio i stavio BKR5EZ, no
problemo. Mož da bide, al ne mora da znači...
Pozz
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #4 poslato: 11 новембар, 2009, 23:50:01 »

meni se desi svakih 3-4mjeseca da nece da ocita kod kljuca, pa ga nekoliko puta izvadim i vratim , malo prodrmam u bravi i onda radi 3-4 mjeseca bez problema... ne znam sta je u pitanju jer nisam nigdje pokusao da saznam nesto vise... uglavnom jpos uvijek radi...
Sačuvana
salemfk
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 13 новембар, 2009, 12:40:26 »

Iskreno receno, nekako mi je lakse kada neko ima slican problem. 
To mu onda dodje kao nesto normalno.
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 13 новембар, 2009, 13:19:08 »

Imas li originalni bordo kljuc?
Imas li *(uz plavi lljuc)-privezak od metala - nenormalno velikih gabarita ili da eventualno ima neku elektroniku na sebi ili magnetna svojstva?
*(od odgovora na ova dva pitanja - zavise dve moguce procedure za oporavak imobilajzera)

IMAM BORDO KLJUC - procedura je sledeca:
Ubaci bordo kljuc-(master) i okreni ga na kontakt, i drzi ga na kontaktu par sekundi - dok ne ugasi code oranz lampicu. Kad se code lampica ugasi, ugasi kontakt i ubaci plavi kljuc, pa daj kontakt sacekavsi da i on ugasi lampicu. Ako imas i drugi plavi kljuc, ubaci potom njega, i ponovi kontakt - do gasenja lampice....Ako to uspe, onda vrati bordo kljuc, daj kontakt dok se ne ugasi lampica code, prekini kontakt - izvadi bordo kljuc, i sacekaj 20-30 sekundi. Tek tada probaj sa jednim ili drugim plavim kljucem.
NAPOMENA: Imobilajzer se ne moze zavarati sa kloniranim plavim kljucem, vec se reset moze obaviti samo sa bordo-masterom

Za 2 odgovor, treba proveriti kabl koji ide od antene imobilajzera *(obmotana je oko cilindra-kontakt-brave, u vidu prstenastog spleta zica izolovanih plastikom - i kablom je povezana na neki deo oko kutije sa osiguracima). Privesci saa elektronikama ili teskim metalom, ili sa magnetnim svojstvima mogu biti uzrok poremecaja rada te antenice, i mogu biti uzrok problema........
Ne garantujem uspeh ovih metoda, ali to sam iskopao na BG forumima po pitanju Seicenta.....- sto je slicno buduci da ima motor 187A1000
Sačuvana
salemfk
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 17 новембар, 2009, 22:18:36 »

Poceli prijatelji da me zezaju da panda ima test na alkohol, Zna auto bolje od mene kad treba da krene a kada ne!!

Aco hvala na detaljnom odgovoru, ali ja ne spadam ni u jednu kategoriju. Bordo kljuc nismo uspeli da pronadjemo (pri kupovini), a koristim plavi sa plasticnim priveskom (mada ima metalni krug kao i svi privesci).
Inace koristim kopiju plavog kljuca. Ali kada se problem desavao, nije bilo razlike koristim li kopiju ili original plavi kljuc.
Na srecu od onog zaglupljivanja od pre 7 dana sve je u redu.
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 17 новембар, 2009, 23:12:12 »

Dobro je da je tako. Verovatno si bio u blizini nekog elektromagnetnog polja neuobicajeno jake snage - recimo u blizini neke trafo stanice, predajnika mobilne telefonije, a mozda je u blizini jednostavno bio neki taxista divljak - sa divljom radio stanicom (divlji taxisti imaju jos divljije radio stanice koje imaju nepropisno-jaku snagu predaje- pa znaju da pokarabase mnoge uredjaje osetljive na tu vrstu ``zracenja``). Na zalost Fiati iz nasih godina proizvodnje znaju da budu osetljivi na te stvari. To je zato sto se njihov tzv ``imobilajzer`` napravljen u vidu jedne kutije napaja signalom koji emituje njegova antena - kruznog oblika smestena okolo cilindra kontakt brave. Sve je to smesteno naravno ispod sive plastike. Na prilozenim slikama vidi se kako to chudo od imobilizera izgleda. Ta okrugla antena emituje i prima odgovor iz jednog malog chipa smestenog u samom kljucu, a u slucaju zaglupljivanja reset immobilajzera se moze napraviti samo sa Bordo klucem, a ne i sa Plavim ili kopijom plavog. Na svu srecu 99% problema s imobilajzerom nastaje zbog primanja mesanog signala na anteni iz nekog ludackog izvora elektromagnetnog zracenja (moze to biti i neki zastareli mobilni telefon). Tip sa engleskog foruma imao je problem sa lampicom code na jednoj benzinskoj pumpi, koja ima CB konekciju. Probo covek s plavim, pa s bordo klucem i nista, - ali kad je odguro kola 100 metara dalje, sve je bilo OK, pali iz cuga. Zato ne brigaj, desava se i s bordo kljucem isto. Samo sto s bordo kljucem po proceduri kuju sam ti opisao, mozes da reprogramiras imobilajzer na sledecu frekvenciju.....
Pored toga ima i procedura za tzv ``Emergency-start`` Na zalost imam je samo na zabarskom, pa nemam prevod, ali otprilike ide ovako
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 17 новембар, 2009, 23:14:27 »

Ne cekaj prvo slike:

A ovo bolje da saopstimo licno na skupu.....ne mora bas svi da znaju kako da pokrenu pandu bez code kljuca threaten
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 17 новембар, 2009, 23:18:26 »

Interesantno je da na primer kljuc sa cipom koji ne radi moze da bude u bravi, a dovoljno je da se kljuc koji ima ispravan kod samo prinese blizu bravi, i immo ce se deaktivirati (ugasice se code lampica) i auto se moze pokrenuti i sa kljucem koji ima neispravan code, al ispravno je narezan.   Ova funkcija je zgodna za slucaj da se mora zameniti kontakt brava, jer stari immo mora ostati ``uparen`` sa originalnim ECU.......
Sačuvana
salemfk
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 18 новембар, 2009, 14:46:20 »

Verovatno si bio u blizini nekog elektromagnetnog polja neuobicajeno jake snage - recimo u blizini neke trafo stanice, predajnika mobilne telefonije
Aco car si. Ovo je izgleda bio problem. Tamo gde sam parkirao je Telekomov cvorni centar za fiksnu i mobilnu telefoniju, bio sam na udaljenost od jedva 20 metara.  Moracu da se zalim gibaji (posto on radi u Telekomu koliko se secam)
Znaci tamo mogu slobodno da ostavim kljuc u bravi i da se ne brinem, lakse bez kljuca moze da se pokrene  Roll Eyes
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 18 новембар, 2009, 18:05:08 »

Salemfk, pretpostavio sam da je tako nesto, jer procitao sam nesto slicno na GB forumu. Ta kruzna antena od immobilajzera je prilicno-osetljiva na divljacku snagu nasega neregulisanog radio-etra. Ovde kod mene u blizini taxi stanica. Kad pojedini taxisti potvrdjuju voznju svom dispeceru - pogase mi pola TV kanala, a onda izadjem na terasu da vidim dal su mi upalili Pandu, nane im ga ...knem, steta bi bilo jer je drzim parkiranu u prvoj-bez rucne. on_the_quiet

Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #13 poslato: 18 новембар, 2009, 20:48:23 »

Heh, Telekom kriv za zsve...

Kod nas inače jeste problem na neki način što svi operateri mobilne odvrću predajnike na max. U EU je to bolje regulisano a kod nas je princip "ma otpanji ga, ko ga je'e"
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 27 јул, 2010, 14:04:34 »

Počelo je i mene da zeza očitavanje koda. Na zadnjem skupu Acina dijagnostika je prijavila grešku imobilajzera, ali tek sad sam provalio da ponekad neće da očita kod. Za sada vađenje i vraćanje ključa (najviše dva puta) rešava problem, a za dalje ću morati nešto da preduzmem. Ima li nekih sugestija?
Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: