boki01
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« poslato: 12 новембар, 2009, 13:35:24 » |
|
Jel neko pokušao da ugradi drugačiji relej brisača tako da dobije umesto 2 brzine, jedan interval i jednu brzinu? Mislim, ta druga brzina mnogo redje zatreba od intervala, a ako baš toliko lije kiša, laganije se vozi ili se malo pristane dok ne prodje oblak...
Prijatelj je nešto slično uradio na Seicentu i to radi, ali je i na intervalu i na kontinualnom ostala druga brzina jer je relej sa takvom kombinacijom. Sad bi trebalo premostiti žice ili na motoru brisača ili na kućištu gde se ubacuje relej.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 12 новембар, 2009, 15:48:16 » |
|
Boki, Ako sam dobro razumeo, interval je kad obriše pa sačeka p aopet obriše a brzina je kad piči tamo amo bez pauza? Kod mene to tako radi, stiglo iz Telekoma. Nastavak nisam razumeo: ... ali je i na intervalu i na kontinualnom ostala druga brzina jer je relej sa takvom kombinacijom...
Da li to znači da ima interval (radi - pauza - radi), I i II brzina? S obzirom da sad nemam brisač  (iščupao sam ceo sklop sa motorom brisača napolje i jurim drugare strugare da mi iostružu osovinicu koja je pukla) ja bih bio srećan sa bilo kakvim brisačem U FUNKCIJI... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvonet
Iskusni Pandista

Van mreže
Panda pod snijegom
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 12 новембар, 2009, 23:32:08 » |
|
i kod mene radi kako je rekao mirorab, dakle u prvom polozaju je interval (obrise, saceka pa opet obrise) a u drugom radi kontinuirano... tako je bilo kad sam kupio...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 12 новембар, 2009, 23:54:36 » |
|
Wartburg je imao interval retko,interval gusto,prva brzina i treća brzina.Ako se još nađe na otpadu,nije skupo ko voli da prepravlja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 12 новембар, 2009, 23:57:26 » |
|
Wartburg limuzina, četri metra lima, pet meteri dima  Luksuzno vozilo iz DDR-a...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 13 новембар, 2009, 06:47:10 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 13 новембар, 2009, 12:31:22 » |
|
Imao je Wartburg štošta još...  Ne dirati u legendu! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
boki01
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 13 новембар, 2009, 18:03:43 » |
|
Naše stare pande imaju samo I i II brzinu. Proveriću ovu Telekomovu iz 2002, baš da vidim kako je to kod nje rešeno. Ja sam imao Seicento iz 2003. oduvek putnički, koji je imao 4 položaja ručice brisača, isključeno, interval, I i II brzina. Prijatelj ima Seiceno kuplje u Delti 2002, takodje oduvek putnički i on je imao samo I i II brzinu bez intervala. Sad ima interval i neprekidno brisanje, ali sve radi u II brzini 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvonet
Iskusni Pandista

Van mreže
Panda pod snijegom
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 13 новембар, 2009, 22:54:10 » |
|
i kod mene sve radi u II brzini, tj ima interval i drugu brzinu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
boki01
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 14 новембар, 2009, 19:20:01 » |
|
Bilo bi idealno ugraditi prekidač sa 4 položaja kakav neki Seicento modeli imaju ili sve vratiti da radi na I brzini 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvonet
Iskusni Pandista

Van mreže
Panda pod snijegom
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 15 новембар, 2009, 00:32:55 » |
|
da, jer ovako , kad rade brzo brisaci kad se dugo vozi pocnu ici na zivce, ja sam skoro isao u pulu, kisa me je pratila cijelim putem i put mi j etrajao 13h umjesto 10-11 a od toga je kisa padala makar 8h i vec sam bio poceo luditi od brisaca koji stalno prolijecu ispred nosa...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jonnyb
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 15 август, 2010, 06:54:50 » |
|
Pozdrav pandisti!!! Sad videh ovu temu pa mora da vas zamolim za sledecu stvar: Meni je otiso relej za prednji brisac pa sad imam samo II brzinu, tj nonstop radi brisac. To me strasno zivcira i hteo bih da popravim rele da imam i interval ptilikom brisanja...
Da li neko moze da izmeri otpor na releju brisaca izmedju "-" i "F" pina na releju i da li ima kontakt izmedju "INT" i "+" pina kad je rele izvadjen.
Provalio sam semu brisaca gledajuci one silne usermanuale i skapirao da druga brzina ide direktno sa 14. osiguraca preko rucice na amblenderu. Do duse moja panda je '87. godiste i 4x4...
Evo nekih slicica da se vidi o cemu se radi...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 15 август, 2010, 06:57:38 jonnyb »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Miljan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 15 август, 2010, 11:43:42 » |
|
To ti je potpuno isti relej brisaca kao za Keca/Yuga, ima svuda da se kupi i kosta oko 300-400 din. Izmedju "-" i "F" je 4,2 oma, a izmedju "INT" i "+" je kratak spoj.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jonnyb
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 15 август, 2010, 21:14:03 » |
|
@ Miljan Hvala, hvala, hvala!!!!  To mi je trebalo. Probacu da zamenim. P.S. A kako isti ko za zatavu kad ovde pise Mareti magnetti? :-) P.P.S. A i ovi Italijani su stvarno cudaci... tj. bas su im cudni releji - samo stavljaju zavojnice dok drugi proizvodjaci imaju svakakvu elektroniku u relejima...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|