Panda Club Serbia
11 фебруар, 2012, 20:49:43 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  
Autor Tema: Ugradnja obrtomera (RPM indicator)  (Pročitano 2483 puta)
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 23 новембар, 2009, 00:03:25 »

evo i mene ponovo na forumu. bio sam pandom do Vranja i nazad pa me nije bilo.
takav sam cajger video na bubnju ali nisam zagledao ima li i kakav mu je nosac. mene zanima samo precnik spoljnjeg kruga obrtaljke koju bih da uglavim u onu rupu pored prekodaca za grejanje. nemam onu plastiku (masku) gde stoji upaljac pa rekoh da ubudzim obrtaljku. mada lepo cuci i sa leve strane volana.
sad imam detaljna uputstva pa ne bi trebalo da bude frke oko ugradnje. hvala puno !!
Sačuvana
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 23 новембар, 2009, 09:47:49 »

Slazem se Aco , to sa svetlima, naravno da cu da prevezem ovo kako valja.
Sto se tice table od Lancie Y10 mislim da bi bilo najelegantnije resenje ali mislim da bi bilo malo problematicno nabaviti istu.
Ja cu kad bude bilo vremena i para pokusati da odradim rekonstrukciju neke pandine table, jedino me brine dubina lampine obrtalke no dobro sve se da nabuzditi.
ako kojim slucajem dodjem do table od lancie Y10 buzicu nju.
danas ako stignem okacicu slike moje obrtaljke.
pozdrav
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 23 новембар, 2009, 12:30:32 »

Nele, nema sanse da nabudzis Lampinu obrtaljku unutar table. Ali zato moze ladno da se nabudzi obrtaljka iz nekog drugog FIATA, pre svega iz Ritma ako se nadje neka na otpadu. Postoje i neke sanse da se ubaci i neka obrtaljka iz Punta - koji je ima, ili ako se nadje nesto iz 132-jke, miraffiori-a, regate........Vrlo je problematicna pozadina table, tako da ne preporucujem bas svaki budzitis.......
Sačuvana
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 23 новембар, 2009, 13:38:46 »

Tako sam i mislio, bilo mi zao da otvaram lampinu obrtaljku da vidim dal se moze promeniti raspored komponenata. prvo cu da dobavim pandinu tablu pa krecem u akciju osmisljavanja budzenja pa relizacije
Kad kazes pozadian pable dal mislis na stampano kolo ili na crnu pozadinu sa iscrtanim(neiscrtanim) simbolima?
Usvakom slucaju ni ja nisam za svaku varijantu buzenja
pozdrav
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 23 новембар, 2009, 14:09:19 »

Mislim na sve sto je u pozadini, i na crnu plastiku na kojoj je nacrtana Panda, i na foliju sa boljama indikatora, i na belu pozadinu u obliku saca i na foliju sa bakarnim razvodima..........Imas tu na forumu negde moje slike pozadine table........
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 23 новембар, 2009, 19:30:05 »

Nego kad smo vec kod prepravke / promene cele table, najnoviji trendovi ukazuju na sledece. Sve vise se umesto klasicnih prepravki instrumental tabli ubacuju nove Digitálne table, recimo kao sto je ova na slici. Ima ih na ebay-ui slicnom sajtovima Pocev nekih usd pa na vise od 40 u zavisnosti od toga sta sve pokazuju. Na primer ova ciju sliku prilaz meri brzinu, broj obrtaja, temperaturu tecnosti i ima za signalne lamp pregrevanje motora, pokazivace pravca, svetla ..... Podacima se jednostavno upravlja pomocu menija koji sve i podrzava svasta. Na primer za vozila brzinu, ZALEPI se na jedan magnet poluosovinu, au se blizini montira reed relej (ko na danasnjim bajsevima) zatim se u podesavanjima zada Obim Tocka (u uputstvu by navedena tabela obima u zavisnosti od guma i felni ....) i Brzina se veoma precizno ocitava (+ / - 2%). U meniju podesavanja, jednostavno izabere se da li se u obavlja prikaz metrickim jedinicama (Km, RPM, Celzijus .....) anglo-ili u Saksonskim (Milja, Farad, Kelvin .....). Tabli vecina ovih je za na upotrebljiva montażu, ispod, i pored sl u odnosu na postojecu i uz tablu se dobijaju i za odgovarajuce probe brzinu temp, rpm ...... Cela tabla - naravno ima pozadinsko osvetljenje (led) i ono se također podesava po jacini.Ko se ne gadi elektronike i digitalnih ocitavanja ....... neje loshe resenje, a i jeftinije je od klasicnih. Da ne kazem ima mnogo manje budzenja - samo se postave senzori koji su prilozeni. Primera radi cela ova tabla sa kompletnom opremom u vidu senzora i srafova za montażu, kosta ko dva prosecna Lampina pokazivaca ........ videti prilozenu sliku ................. .
« Poslednja izmena: 23 новембар, 2009, 19:32:46 AcaDorcol » Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 23 новембар, 2009, 19:42:02 »

A evo i nekih primera nakon - ugradnje tih (naravno kineskih)- digitalnih tabli. (eh sto mene oni kinezi iz bloka 70, ne pitaju sta da uvezu.........a ne samo jelke i tako to
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #22 poslato: 23 новембар, 2009, 20:37:21 »

Veoma zanimljivo!
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 23 новембар, 2009, 22:15:33 »

Heste, samo ostarilo se, pa se tesko nadje vremena..........................

Inace provalio sam da se ovi tipovi instrument tabli uglavnom rade za motorcikle. E sad Ameri vole da pimpuju svasta.....pa su stvar za male pare prilagodili kolima. Kinezi pomazdisali sve chipove od Motorole sto su mogli, preneli u PRC, i sad PRC, PRC...(Evo i Tamic ce da PRC-uju).

Znacci, imaju sve moguce digitalizovane table. Interesantna je jedna koja ima Brzinomer (na settingsu samo ukucas obim tocka, a magnet i reed relej postavis bilo gde gde je zgodno - moze i na poluosovinu. Vazno je samo da pravilno ukucas u mm spoljni obim tocka a onda uredjaj zna da je svaki prolazak magneta pored reed relea jedan krug, i to puta mm preracuna u KM/h ok. Na zamajcu je vec montiran senzor broja obrtaja (s leve strane na Pandi, i za njega se samo veze jos jedan koji ide uz tablu, a isto cita sa zadebljanog zubca ko i original. Interesantno je da se ovaj od digitalne table vezuje za postojeci pomocu obicne tanke plastivne vezice (ko sto se osiguravaju ratkapne od spadanja). Temp tecnosti ide sa nastavkom creva ko sto smo vec pricali, samo se u nastavak creva kaci senzor tempa koji ide uz digit tablu. Imaju i varijante sa senzorom pritiska ulja (srafi se umesto jednog od postojecih imbus cepova na nosacu filtera ulja  jester jester (ima i Panda), i onda zavisi dalje, ima cak i za spoljnu temp vazduha, temp ulja u menjacu (srafi se umesto cepa za ispustanje ulja iz menjaca), ima i obrtomer (dobija signal sa jednog od trafo-bobina (samo u settingsu table, odaberes 1, 2, 3, 4, 5, 6, trafo-bobina.......
Okolo ide ram sa sijalicama upozorenja koje se pale na vrednosti koje namestis u setingsu-table........a ostale sijalice po izboru spajas na instalaciju (duga svetla, oborena svetla, grejac zadnjeg stakla, zmigavci,.........i tako ko u svemirskom brodu - Mujo narani svinje i ne diraj nista........
Sačuvana
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 23 новембар, 2009, 22:38:44 »

Au breeeeeeee
Lepo nema sta......
Jos jedna opcija za razmatranje.
Videh na onom talijanskom forumu tamo gde su buzdili tablu od lancie Y10 neka varijanta digitalnog displeja.
Procackacu malo po netu pa da vodim kakve su modunosti oko digitalizacije pande tj oko digitalizacije instrument tabe.
Sačuvana
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 24 новембар, 2009, 12:10:24 »

kad smo vec kod digitalnih instrument tabli, pogledajte ovo:
http://www.dakotadigital.com/index.cfm
Sačuvana
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 25 новембар, 2009, 11:29:16 »

evo ovako posto ne umem da okacim slicice kako valja evo vam linkovi do njih.
http://img256.imageshack.us/i/25112009061.jpg/
http://img265.imageshack.us/i/25112009062.jpg/
Sačuvana
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 07 фебруар, 2010, 00:51:36 »

Ovo je  izdvojeno sa starog foruma (u nadi da olaksa citanje istog  read i dopuni ovu temu )sa adrese  http://www.elitemadzone.org/t339368-2#1826018  i sve na dalje su citati i dokumenti clanova foruma (gurua ovog foruma) hi 
 Hvala vam  fan  good good good

@AcaDorcol:
Citat
  Fajlovi su uglavnom na italijanskom, ali ilustrovani su slikama pa se da razumeti.
...Ko zeli obrtomer, malo je pipavo, ali eto kompletnih instrukcija....

P.S Fotke su losijeg kvaliteta jer orginalnoj fajl nije mogao da se nakaci u pravoj velicini zbog maksimalne veličine priložene datoteke  blush2
Sačuvana
Alien
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

visitor

« Odgovor #28 poslato: 14 фебруар, 2010, 22:26:28 »

Evo instrument broja okretaja i na mojoj Pandi 4x4. Uradi sam sistem.
« Poslednja izmena: 08 март, 2010, 15:55:01 Alien » Sačuvana

Fiat Stilo 1.2 16v; Fiat Seicento 1.1 MPi
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 06 јун, 2010, 18:49:24 »

Da li je jos ko pokusao da ugradi "obican" obrtomer sa diodama na dve bombine?
Ja sad pokusao,nece cray
Kupio sam  FR607 6A didode,vezao kao na onoj slici i probao da ih povezem na bobine.
Na jednoj su crvena(valjda +) - tanja i roze - deblja zica ,a na drugoj bobini imam isto 2 zice ali je jedna crna(tanja) i roze-braon deblja .Signal se pojavljulje na tanjim zicama...kad spojim sa diodama,obrtomer padne na nulu...
Ima li ko kakva iskustva sa ovim? cray
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  

Prebaci se na: