Panda Club Serbia
05 септембар, 2010, 19:56:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Zamena sijalice u bocnom pokazivacu pravca (bocni zmigavac, migavac)  (Pročitano 141 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 15 новембар, 2009, 23:11:24 »

Elem, nakon duzeg vremena, nesto je riknulo na Pandi. Nije mnogo, al eto prestade da radi bocni migavac. Procedura popravke - trajala je cca 5 minuta, a ide ovako: Zavuci ruku ispod prednjeg krila i napipati dva bocna pipka na unutrasnjem delu sklopa migavca, stisnuti ih koliko se prstima moze - lagano pokusati da zakrenete kompletan migavac - da pipci dodju do proreza u limu - i ceo sklop - ide napolje. Rupa u limu nije skroz okrugla, vec na dve strane ima pravougaone upuste u limu da citav sklop sa pipcima lakse izadje iz lima. Na slikama koje prilazem - sve se bolje vidi. Kad stvar izadje napolje - donji deo bele plastike - lagano se zakrene i iz celog sklopa izadje nosac sijalice. Promeni se sijalica - i sve se suprotnim redom sastavi i vrati u rupu. Radi lakseg vracanja poravnati pipke sa prosirenjima u limu, i kad udje sve unutra, lagano za 1/4 kruga zakrenuti ceo sklop kako ne bi samostalno ispadao. Nije loshe - ko ima vremena da rastavljen sklop opere, a gumice da namaze nekim glicerinom, radi lakseg sklapanja i boljeg dihtovanja. Slike u prilogu govore sve:
Sačuvana
mirorab
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #1 poslato: 15 новембар, 2009, 23:17:42 »

Sjajno!
(nisam ni pomišljao kako se menja, nije crklo... SAD sam spreman!!)
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: