|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 08 децембар, 2009, 16:44:44 » |
|
Pa valjda je taj isti broj i u Saobraćajnoj?  U svakom slučaju, hvala ti na informaciji.  Kada odem i vratim se obaveštavam društvo o rezultatu... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
PandaLover
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 27 децембар, 2009, 14:55:41 » |
|
imas u ap sportu za 700 din koplet za sve brave ako se ne varam pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 04 јануар, 2010, 16:24:04 » |
|
Bili danas u N.S. na placu.  Na osnovu saobraćajne lik mi je dao šifru pa smo Biba i ja preturali cca 45 min. po kutijama (ima ih jedno 10-ak) koje su u osrednjem neredu ali se da sistematizovati traženje. Na kraju nađosmo šifru koju smo dobili od lika, ali u dotičnoj vrećici nije bilo ključeva već samo propratna dokumentacija i plavičasti karton na kome je nacrtan ključ i na kome je upisan "electronic code i mechanical code", kao i oznaka fiat. Ključeva u toj vrećici NIJE BILO. Ali, na stolu ima oko 100- inak ključeva u vezicama koji su očigledno prilikom preturanja poispadali iz folija. Na nekima je bio privezak sa šifrom na nekima ne. Posle pregledanja tih ključeva, nađosmo povezan neobeležen komplet (jedan crveni, malo krupniji, jedan plavi i jedan za gepek) koji oblikom zubaca 100% odgovaraju mojim ključevima. Posle probe da otključam auto okrenem kontakt bravu, pokazalo se da, fizički, ti ključevi odgovaraju. Ali, elektronski čip ne uspeva da isključi blokadu, tako da tim klučem NE MOGU da upalim i pokrenem auto...  Šta sada raditi? Ne znam?  Nadam sa da nije sve izgubljeno?  Aco, ako mi ti ne pomogneš ne znam ko će,  hahahahaha
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 05 јануар, 2010, 08:19:33 » |
|
Zoki, ako si poneo sa sobom taj veci - bordo (il braon) kljuc, koji mehanicki odgovara - probaj da ga rastvoris. Plasticni deo kljuca se rastvara kao orah - a leva i desna ``ljuska`` se otvaraju na klij-zubice. Kad ga rastvoris - unutra ima jedan mali cilindricni chip, koji u tvom slucaju ili nedostaje, ili nije odgovarajuci iz nekog razloga (nije od tvog auta ili se skrljosao, il se izbrisala njegova ``memorija``il ga je neko skinuo, il je ispao prilikom preturanja po NS). Kad odstranis taj chip iz braon kljuca, pokusaj da upalis auto sa tim braon kljucem - ali tako da plavi ispravan kljuc koji si imao od pocetka drzis prislonjen guzicom uz taj novi braon kljuc bez chipa. Sustina je da plavi kljuc sa ispravnim cipom bude u nepoosrednoj blizini kljuca koji mehanicki odgovara bravi, a da se koristi transporder iz ispravnog - originalnog plavog kljuca. Ako na taj nacin uspes da pokrenes motor, onda vratis cip u braon kljuc i oba kljuca odnesi kod auto-bravara koji ce ti sigurnosni kod sa plavog - ispravnog kljuca - kopirati na taj braon kljuc koji odgovara mehanicki.............Na osnovu onog sto si mi ispricao - to je jedini nacin, samo nemoj da pobrkas koji kljuc je onaj sa originalno-ispravnim kodom. I jos jedno pitanje - da li je na kartici koju pominjes pisalo nesto u ona dva bela polja koja su predvidjena za unos sifre. ili je ta kartica bila blanko?
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05 јануар, 2010, 08:22:13 AcaDorcol »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 05 јануар, 2010, 10:19:20 » |
|
Zoki, ako sam skapirao ti nemas rezervni kljuc kojim mozes da upalis auto. Sve sto ti treba je plavi kljuc koji vec imas i 3500 dinara. U bravarskoj radnji PETKO, u Bul. Despota Srefana, na raskrsnici sa Cvijicevom, to ti urade za 2 minuta. E sad , da kosta-kosta, ali mislim da ti je to tenutno jedino resenje. Jedino da pogledas , mislim negde na Banovom Brdu, postoji radnja gde isto ovo urade ali ne znam cenu. Petka sam zvao malopre , tako da je cena proverena. Jos nesto. Ako imate problem da za bravu gepeka morate da koristite zasebni kljuc, Petko vam bravicu prepakuje za 600 din ako je sami skinete ili za 800 ako oni to rade. Prepakuju je po vasem kljucu kojim palite auto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 05 јануар, 2010, 13:19:08 » |
|
Aco, Ja sam našao i taj veći, 'bem li ga koje boje ključ, ali je na alkici bio i plavi, identičan onom što sam imao kada sam preuzeo PANDU. E sada, u bordo ključu ima neki malecni cilindar, koji mi liči na one staklene osigurače, ali manji. Uklješten je blizu metalnog dela ključa, napred. Kada sam našao ključ, taj bordo je bio zatvoren, tako da je malo verovatno da je bilo šta iz njega ispalo. Ali zato je plavi, koji je isto na alkici, zaliven i netaknut. Oba elektronski ne rade. Probao sam i to, da prislonim "važeći" uz oba nađena i ne ide. Doduše, bez vađenja čipa. Probaću i to, kasnije... Još nešto! Vidi se da su svi ključevi neupotrebljavani. Uz ta dva kontakt ključa, na alki je i ključ za gepek, koji savršeno funkcioniše kao i ova dva za kontakt, mislim mehanički. Sve ovo pišem iz razloga što ja taj komplet nisam našao u vrećici sa karticom, ali ipak mislim da je malo verovatno da su ispali iz neke druge vrećice. Na plavoj kartici su uštampani brojevi i na "electronic code" i na "mechanical code" polju. Na fotki se ne vide iz razumljivih razloga.  Roberto, Hvala za informaciju o "PETKO" radnji. Najverovatnije da ću na kraju da odem do tamo ali sam sve ovo izdetaljisao radi drugara koji možda kasnije budu imali iste zezancije kao ja. U stvari, ja sada čim nešto čudno primetim sa autićem, setim se da je "to" bilo negde na forumu. Ukucam, stisnem ga na "search" i samo mi se kaže...  A kao krajnja solucija, tu je, zna se ko... Dorćol Dr Aca 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
draganb
Pandista početnik
Van mreže
U vinu je istina !!!
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 05 јануар, 2010, 16:06:08 » |
|
Aco, i meni se desilo isto kao Šukiu, cilindar brave, vozačevih vrata, se okreće 360 stepeni i vadi se. Postupio sam kako si napisao, tražio sam taj famozni " U " osigurač u vratima, i nema. Skinuo sam vrata i video da sa donje strane ima 4 pravougaona otvora 1x2 cm i jedan otvor fi 3 cm i svi su otvoreni, nijedan nije čepovan. Tako da " U " osigurača nema. Da li imaš crtež tog osigurača sa dimenzijama, pa da napravim kod bravara ? Ili, novi cilindar sa ključem, ovde u Novom Sadu nemaju, upućuju me na otpad ? Ili, imaš treće rešenje ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sremac
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 05 јануар, 2010, 18:06:27 » |
|
Chek` malo Draganb........``U`` osigurac je limeni osigurac koji celo crno dugme brave drzi pricvrsceno za vrata, a kolko vidim tebi se samo cilindar brave vrti u krug i ispada sa kljucem???????. Dakle nije to do tog U osiguraca, jer bi ti tada ispala celo crno dugme iz vrata...... Evo slika kako se rasklapa i sklapa sami cilindar brave (vadi se iz dugmeta). Ono sto onemogucava cilindar sa se vadi i vrti u krug je onaj zadnji vireci pipak (suprotno od ulaza za kljuc) i kad on ostane utisnut unutar cilindra (cak bez obzira dal je kljuc unutre ili ne) onda se cilindar vrti u krug i ispada iz dugmeta. To se cesto desava zbog soli, korozije, nasilnog otvaranja smrznute brave....) Slike sve govore, a na E-peru se vidi i ``U`` osigurac koji celo dugme (kvaku) drzi na limu....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 05 јануар, 2010, 18:10:05 » |
|
Ako cilindar nije bas u jadnom stanju ko ovaj na slikama, onda ce WD40 resiti stvar, ali ako je polomljen neki plasticni deo, mislim da ce morati celo dugme da se trazi.......? Inace na slikama se vidi nacin skidanja i rasklapanja, a unutar vrata bi trebalo da bude i onaj plasticni deo na kraju cilindra - koji je ``veza`` sa ostatkom mehanizma brave-vrata. Pozz.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 05 јануар, 2010, 18:18:49 » |
|
A ovako izgleda taj ``U`` osigurac laparoskopski snimljen:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 05 јануар, 2010, 18:40:22 » |
|
Koliko vidim na "laproskopskom" snimku je i mehanizam za električni pogon za zaključavanje, ako se ne varam. Nađoh na ranijim postovima i temama priču o tome ali nisam baš načisto koliko bi to koštalo. Daljinski se podrazumeva. Ako neko ima informaciju o tome, preporuku i sl. neka se oglasi. Hvala. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
draganb
Pandista početnik
Van mreže
U vinu je istina !!!
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 06 јануар, 2010, 13:27:00 » |
|
Aco, da da , bio si u pravu ! Plastični deo je OK . Meni je ispao samo cilindar iz brave. Evo šaljem ti slike cilindra i da vidiš u kakvom je stanju. Meni su se polomila ona dva " ona dva pera na vrhu cilindra ". Pošto ovde u NS nema, po radnjama, cela brava ili samo cilindar naravno sa ključem, molim te uputi me gde da kupim. Šaljem ti slike mog cilindra da vidiš. Kaži šts valja činiti.
Mir Božiji, Hristos se rodi !!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sremac
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 06 јануар, 2010, 13:56:17 » |
|
Probaj zovi 063/861-3957. Lik se zove Milan i oglasio je ovde na forumu prodaju gomile PANDA delova. Mislim da je negde pominjao i cilindar brave. Zovi, ne košta mnogo... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 06 јануар, 2010, 15:38:08 » |
|
Jaaaaahhhh, Draganb, polomila su se oba pipka na metalnom delu cilindra. Mislim da je najbolje da kod Milana probas da kupis rezervni cilindar, pa da ga odneses kod auto-bravara da ga prepakuje po postojecem kljucu. Nisam proveravao ali ako u NS ima radnja AP Sport, treba pitati dal imaju mozda nove i posto su? U svakom slucaju ako neces da imas poseban kljuc samo za taj cilindar, trebalo bi da ga odneses kod nekog auto-bravara da ga prepakuje po postojecem kljucu. Desava se to, jer je taj metal legura`` Zamak5`` (ona od koje Matchbox lije modele automobilcica) i poznata je po tome da je dosta krta i da s vremenom postaje trosna, pa se sama raspada (zato su skupe stare makete Matchbox-automobilcica koje se jos nisu raspale). Nisam proveravao, al bas me interesuje dal je ovaj Pandin cilindar isti ko na kecu, 128-ci, yougou..........kad je vec isti na unu, 127-ci.......(Mozda vredi pokusati i sa tom varijantom)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
draganb
Pandista početnik
Van mreže
U vinu je istina !!!
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 06 јануар, 2010, 16:47:40 » |
|
Ima radnja AP-Sport i imaju kompletnu bravu ali od UNA, da li to odgovara ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sremac
|
|
|
|