Panda Club Serbia
12 фебруар, 2012, 14:08:39 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 3 [4]
  Štampaj  
Autor Tema: cilindar brave vrata  (Pročitano 2849 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: 06 јануар, 2010, 20:14:19 »

Draganb, mislim da je sam cilindar brave na Unu isti, ali je brava razlicita te svakako se ne isplati kupovati celu bravu od Una radi cilindra. Bolje je da pitas Milana samo za cilindar- on to sigurno ima i verovatno nije skupo, cak i cela brava je bolje resenje nego citav budzitis. Kao krajnja solucija pokusacu da ti pronadjem na Nemackom-Panda forumu mislim da ima neka fora za popravku cilindra s nekim srafovima. Ako nadjem to tamo, postavicu ti slike.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 06 јануар, 2010, 21:28:51 »

Dobro, predpostavimo sad da nekako dodjes do cilindra, i da treba da ga prepakujes na tvoj originalni kljuc, a da bravari po NS to nece ili ne zele da rade. Zamolio sam poznanika da mi objasni kako to da se uradi, recimo na reliju Paris Dakkar, a kad bravari strajkuju.........Evo ovako. Prvo stari cilindar nekoliko puta naprskati sa WD40 da izadje sto vise prljavstine (prskati skroz spolja a i iz unutra u prorez za kljuc - koristiti cackalicu za otvaranje onog zastitnog slajdera proreza brave, kako bi WD isprao sto vise prljavstine. Prvi znak da je dobro ocisceno je taj da sva perca sto vire iz cilindra brave ``rade`` sto ce reci ugibaju se gore dole - bez zaglavljivanja. Kad je to odradjeno, pristupa se ``oslobadjanju malih oprigica koje podizu perca, i oslobadjanju samih perca iz takozvane klavijature brave. Te oprugice i perca na svom mestu drzi jedna polugica postavljena uzduz cilindra koja je ukljestena u metal (deformacijom metalnog shlica) sto se lepo vidi na slici u prilogu. pomocu igle ili kakvog peroreza potrebno je ovu polugicu podici, kao sto se na slici vidi, ali je potrebno paziti da se tom prilikom ne prospu ili da ne odlete na sve strane perca i ove veoma male oprugice. Takodje je potrebno da se sto manje unisti onaj shlic u koji je ta polugica ``ustinuta``, jer ce nam isti trebati da vratimo polugicu. VAZNA NAPOMENA: Potrebno je zapamtiti redosled perca, tj, koje je 1,2,3.....a koje poslednje, jer sa stare polomljene brave, perca premestamo u novi cilindar - kako bi originalni kljuc - pasovao u novi cilindar u koji smo premestili perca iz starog cilindra. Naravno oprugice iz novog cilindra mozemo zadrzati, jer ce one sigurno bolje odizati perca od onih starih, koje mozemo zadrzati za rezervu. Ni perca nemojte bacati, mozda je neko isto, a mozda se moze i oturpijati prema nekom starom. Neka ostane sve za rezervu. Znacci POSEBNO JOS JEDNOM NASPOMINJEM OBELEZITI SVA PERCA ILI PRILIKOM SKIDANJA JEDNOG PO JEDNOG REDJATI NA STRANU PO REDOSLEDU SKIDANJA KAKO BI SVAKO MOGLO DA SE STAVI NA ISTO MESTO U NOVOM CILINDRU. Kad originalna perca poredjamo po redosledu, ubacimo (pincetom) oprugice u otvor kao na slici - za svako perce. Potom vratimo uzduznu polugicu, pazljivo da se pritisnu sve oprugice i ponovo pomocu kirnera deformisemo shlic da polugica ostane na mestu - pritiskajuci oprugice. Time bi prepakivanje brave po kljucu bilo gotovo. VIDI PRILOZENE SLIKE>
Mir Boziji - Hristos se rodi!!!!!!!!!!!
Sačuvana
draganb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

U vinu je istina !!!

« Odgovor #47 poslato: 07 јануар, 2010, 10:04:01 »

E Aco svaka ti čast i nijedna dama ti se ne otela  good .
Imaš pivo od mene  drinks . Javi ću se odmah čim budem nešto saznao ili uradio. Javio sam se i Milanu, pa nešto ćemo valda uraditi !
VAISTINU SE RODI !
Sačuvana

Sremac
šUKI
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 11 јануар, 2010, 21:11:10 »

Danas bio u N.Sadu sa kolegom na famoznom placu i kupili dve brave za bočna vrata na vanu(1500RSD obe),pa reko kad smo već tu da potražim i rezervne ključeve za moju i firminu Pandu.Lik nas uputi u neku prostoriju na ulazu punu kutija sa ključevima,i kaže da ako neznamo italijansku reg.oznaku nećemo ništa uraditi.Kad smo ušli,a ono haos bad,kutije na sve strane,ključeva bez ikakve oznake popadalih po podu,ključeva sa priveskom na kom je ital.reg.oznaka...Pošto sam se setio reg.oznake za firminu(EF959ER)kolega krene sa jedne strane,a ja sa druge i posle 15 minuta pretrage nađemo kesicu sa tom oznakom ali samo bordo ključ.Ajde sad da nađemo za moju po broju šasije ZFA(pošto oznaku neznam,kupljena je kao prepravljena u putničku sa našim tablicama).....,i posle sat vremena pretraga je bezuspešno završena :angry2:Znači ako imate 100kg živaca,znate italijansku reg.oznaku i možete da stojite ili čučite sat-dva vremena samo napred.
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 11 јануар, 2010, 22:38:15 »

trebao si otici na sprat, dati im br motora ili sasije i dali bi ti oznaku koja je na kljucevima!
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 12 јануар, 2010, 21:06:51 »

@ ŠUKI

trebao si otici na sprat, dati im br motora ili sasije i dali bi ti oznaku koja je na kljucevima!

Imaš nekoliko postova ranije i fotografije i opis moje potrage za originalnim ključevima. Aca Dorćol je to sve po svom običaju dodatno objasnio tako da mislim da je D.E.X. 100% u pravu... good
Jedino što ja nisam imao sreće pa mi nađeni klučevi fizički pasuju ali ne dekodiraju blokadu. Ovih dana se javljam nekome od preporučenih stručnjaka u BGD da to probamo da sredimo pa da imam rezervni-kodirani ključ koji ću po savetu jednog prijatelja, pop-nitnom prikačiti negde SPOLJA na kola, nevidljivo, tako da ako mi se desi budalaština da izgubim ključ, mogu uz pomoć pozajmljenog šrafcigera i čekčića, da pokrenem auto. fan fan
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
draganb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

U vinu je istina !!!

« Odgovor #51 poslato: 16 јануар, 2010, 11:47:25 »

Kao što sam i obećao, javljam se da vas informišem šta sam uradio.

Čuo se sa Milanom i dogovorili se za komplet novu bravu sa ključem. Brzom poštom dobio robu po dogovoru. Poštarina Bgd- NS = 150 din. ( nije puno ). Pijem kafu i odoh da montiram. Pozdrav svima  drinks .
Sačuvana

Sremac
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 02 фебруар, 2010, 22:57:42 »

Završio izradu rezervnog kodiranog ključa. U Zemunu, ulica 22. Oktobra, kad se krene od Karađorđevog Trga levo, prema Polj. školi, na jedno 150 metara Bravarska Radnja "Ristić". Ima sajt na netu. Koštalo me 2.500 dindži da mi u master ključ ubaci novi čip i radi ko ДОХА. Inače, potpuno nov ključ je 3.500.

Ako nekome treba, preporučujem ga jer je OK. yes
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 02 фебруар, 2010, 23:21:19 »

Rista je majstor stare fele...
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 03 фебруар, 2010, 10:42:30 »

Završio izradu rezervnog kodiranog ključa. U Zemunu, ulica 22. Oktobra, kad se krene od Karađorđevog Trga levo, prema Polj. školi, na jedno 150 metara Bravarska Radnja "Ristić". Ima sajt na netu. Koštalo me 2.500 dindži da mi u master ključ ubaci novi čip i radi ko ДОХА. Inače, potpuno nov ključ je 3.500.

Ako nekome treba, preporučujem ga jer je OK. yes
Jel Ti sada taj ključ MASTER
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 04 фебруар, 2010, 17:15:05 »

@ IFA

PA da. yes

Sada nosim sa sobom bordo ključ, koji je i fizički i elektronski ispravan i plavi koji samo otvara vrata i to na dva priveska. Drugi plavi, koji sam dobio kada pazarih autić sam skembao na tajno mesto, pa u slučaju da izgubim bordo ključ, neću imati veliki problem. Samo mali... whistle wacko laugh
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Stranice: 1 2 3 [4]
  Štampaj  

Prebaci se na: