Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 21:06:30 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Podizanje prednjeg dijela vozila, Panda 4x4  (Pročitano 2145 puta)
foco
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 23 новембар, 2009, 23:27:24 »

Pozdravljam ! Ukratko da se prestavim, jasam Foco iz BiH, mjesto Zivinice.
Evo nekih 8 mjeseci posjedujem Pandu 4x4, godiste 1997, dosta ocuvano motor preso tek nesto malo vise od 80 000 kilometara. Nemam nekog iskustva sa ovom vrstom vozila a pogotovo sa benzincima, osnovni razlog nabavke je lov i priroda. Iskreno da kazem daj me pozitivno iznenadila narocito savladjivanjem velikih uspona, i dosada nepristupacnih terena. Ostavila je kamaru ugladjenih i mocnih dzipova izasebe, i zasada samo rijeci hvale .....
Eh, ima samo jos da malo rijesim oko prednjeg trapa malo je ponisko, ako ima ko od pandista koju ideju ili vec gotovo rjesenje bio bi zahvalan !
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #1 poslato: 23 новембар, 2009, 23:43:44 »

pozdrav foco, dobrodosao na forum... skoro pa mozemo reci da smo komsije (Vares-Zivinice 60km) ...
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #2 poslato: 23 новембар, 2009, 23:46:02 »

Ukolikoznas nekoga u tvomkraju da prodaje pandu 4x4 javi, ili posalji pp ili napisi ovdje, imam sigurnog kupca...
Sačuvana
foco
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 24 новембар, 2009, 00:09:45 »

Ok vazi, ako bude sta na prodaju javljam hitno.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #4 poslato: 24 новембар, 2009, 08:08:49 »

Fočo, podizanje prednjeg kraja se obično postiže stavljanjem dužih opruga i amortizera ili priručno stavljanjem pneumatika sa višim profilom kao i dodavanjem podloški ispod opruga i (ako je potrebno) amortizera...

Kod Pande nažalost ne postoje tzv. aftermarket kompleti sa adekvatnim oprugama i amortizerima već se mora pribeći ovim alternativnim rešenjima... Koje gume imaš sada?

Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 24 новембар, 2009, 08:21:13 »

Pozdrav Foco. Koliko sam ja video kod Pandi 4x4 uglavnom su podizali zadnji deo a i to su radili tako sto su u lisnate opruge ubacivali neku konusnu kajlu - izradjenu od neke tvrde plastike (plastika od koje se narezuju tockici za klizna vrata, krevete i sl) i koja se extremno lako obradjuje obicnim alatom (testerom, burgijama). Slike koje prilazem najbolje govore o tome.
Kada se radi o podizanju prednjeg dela, isto od te plastike su iznad amortizera umetali prsten *(u solju - nosac amortizera), ali trenutno ne mogu da nadjem sliku i dimenzije tog prstena. Ovim umetanjuma su podigli Pandu za cca 5 centima..........
Sačuvana
foco
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 24 новембар, 2009, 22:13:29 »

Hvala kolegama na savjetima i predlozima, da kazem da sam vec pokusavo nesto sa tvrdom plastikom ispod opruga al nisam bio zadovoljan. Za nesto se vozilo podiglo, ne dovoljno al tvrdo ogibljenje, opruge su sabijene puno oni zavoji jedan do drugog. Debljina podlozne plastike je bila samo 20 mm, znaci nisam postigo skoro nista.
Jedino mislim ako neko zna da pasu amortizeri ili samo opruge od nekog drugog vozila. Kontam ona dva vijka (brezona) sto pricvrscuje amortizer za unutrasnji blatobran, kad bi se tu nesto ispod poturilo podlozne ploce oko 20 mm tad bi se sasija podigla a ogibljenje bi mozda ostalo isto.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 24 новембар, 2009, 22:30:26 »

Foco pogledaj slike sa ove teme (pazi imas vise stranica u okviru teme). Tu se vidi da na zadnjim oprugama na zadnjem pricvrsnom delu ugradjuju neke teraflex revolver (zglobove).

Evo klikni na ovaj link: http://www.panda4x4.info/forum/topic.asp?TOPIC_ID=452
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #8 poslato: 25 новембар, 2009, 07:42:02 »

Kontam ona dva vijka (brezona) sto pricvrscuje amortizer za unutrasnji blatobran, kad bi se tu nesto ispod poturilo podlozne ploce oko 20 mm tad bi se sasija podigla a ogibljenje bi mozda ostalo isto.

Mislim da bi mogao da probaš sa tim, kao da sam negde pročitao da su to ljudi radili samo se ne mogu setiti gde...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 25 новембар, 2009, 15:12:00 »

Foco, evo ti i link o podizanju prednjeg dela Pande 4x4 - pa listaj ima 15 strana i dosta slika. Koliko sam skapirao, postoje originalni umetci (ali su skupi) pa je drustvo naslo resenje i dalo dimenzije kako se prave od metala ili plastike prirucni umetci za prednje amortizere.

Evo linka pocev od strane 1 (u dnu prelazis na strane 2,3,4........15)

http://www.panda4x4.info/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35&whichpage=1
Sačuvana
foco
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 25 новембар, 2009, 22:39:20 »

Aco svaka cast, pun pogodak. Toje to sto treba i mislim da je to rjesenje podizanja prednjeg dijela pande. Mislim u ovom slucaju kod originalnih amortizera na nasim vozilima. E sad mozda bi moglo kad bi se experimentisalo sa ubacivanjem amortizera sa nekog drugog modela, da su nesto u osnovi duzi i da je opruga deblja.
Za koji dan jacu da izvrsim modifikaciju na amortizerima, a kakav ce efekat biti to cu obavijestiti ovde na forumu ....
Sačuvana
foco
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 01 децембар, 2009, 18:29:51 »

Sto se tice visine prednjeg kraja moje pande nisam zadovoljan, a mogu odgovoriti kolegama, neko je pito za krovne nosace. Ja ce staviti fotografiju svoje pande pa mozete zakljuciti sve nedostatke ... pozdrav !
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 01 децембар, 2009, 21:54:15 »

Foco, dva su osnovna sistema za podizanje prednjeg dela Pande. Prvi je da se stave duzi amortizeri (vidi slike u nastavku ovog posta. Drugi nacin je da se ubace podmetaci izmedju prednje spiralne opruge i metalnog diska ispod te opruge. Ti podmetaci se ili kupuju u dve velicine ( od 1,5 cm, ili podmetaci od po 3 cm) Neki ove podmetace prave od tvrde plastike

Evo prilazem ti slike kako to izgleda a cene su od 30 eura par - pa sve do 100 eura za produzene amortizere.........
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 01 децембар, 2009, 21:55:31 »

evo jos slika
Sačuvana
panda4x4
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 30 август, 2010, 08:59:20 »

Odlicna tema  good, samo nema epilog, sta je bilo na kraju price? Da li postoji varijanta da se nekako dodje do ovih podmetača direktnom iz italije i koja li im je cena? Moracu i ja moju da podizem,kace mi one sine ispod kartera mnogo. Pozdrav svima victory
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: