Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 21:17:33 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14
  Štampaj  
Autor Tema: Novi zakon o saobracaju  (Pročitano 11164 puta)
Joe
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #180 poslato: 23 фебруар, 2011, 16:41:26 »

Mislim da cu to resiti sa pop nitnama, tablicu sam im platio, brojevi ce se jasno videti.
Mozda bi bio problem kada bi zasrafio izmedju slova, pa da recimo od srafa ispadne
slovo "D" da je "Đ". Totalna glupost je sto su upotrebili  slova koja imaju kvacicu.
Na coskovoma tablice pop nitne ne smetaju.

Pozdrav   
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #181 poslato: 23 фебруар, 2011, 23:54:04 »

Ja sam ove stare ušrafio pocikovanim "samorez" šrafovima a i nove ću isto i kuri me bolac. Za tu tablicu plaćamo najmanje tri puta više nego što realno košta i mogu ako hoću i govnima da je lepim, samo da ne otpadne i da se vidi izmišljeni grb i ČĆŠŽĐ.  rtfm rtfm
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #182 poslato: 24 фебруар, 2011, 09:01:45 »

Ne zanam kako je kod vas s jednom pojavom, ali prenijet ću vam neka iskustva odavde.
Propis o pričvršivanju tablica je isti: ne smije se ih bušit niti oštetit na bilo koji način. Praktički svi ih ulažemo u plastične okvire i može ih skinut svatko tko ima minutu vremena i volju da to napravi. I gle vraga, zadnjih se godina našlo puno ljudi koji imaju i vremena i volje da vam skinu obije tablice ili bar jednu.
Razlog je jednostavan, ode se na benzinsku pumpu (sve su pod video nadzorom), kulturno napuni rezervoar i produži bez plaćanja. Kamera zabilježi "zaboravnog" platišu i sad radi policijska logika: gnjave vlasnika tablica ne glede na tip i model vozila koji u stvarnosti ne odgovara snimljenim tablicama:) To je manje zlo jer drugi maznu tablice i naprave puno veči problem, ovisno od inspiracije i ideja. Obično je krađa, ponekad pljačka. Cirkus zagarantiran. I to čak i međunarodni.
Normalno, vlasnik prijavi krađu tablica policiji, postupak je standardan, uglavnom završava nabavom novih tablica na račun vlasnika. Jest košta ali ima tu neke jebene logike: država zaradila, policajci kao nešto radili, formalno izgleda sve ok. No to ima i svoju zahebaniju stranu. Svi takvi podaci se ubacuju u centralni kompjutorski sistem koji je jedinstven za EU. Naši pajkani su takvi kakvi jesu. Kakvi, znate i sami, ali ni europski baš nisu neki cvjetober inteligencije i radišnosti. Naši poslije rješenog problema sa tablicama ne unose podatke da je stvar riješena na ovaj ili onaj način i onda se dešavaju cirkusi:

Moja kčer vozi jednog karavana koji sam svojevremeno kupio za sebe, ali se je njoj toliko dopao da sam praktički odmah ostao bez njega. Prijepis nisam radio jer košta ko da se radi o prodaji automobila,  a "kištra" i tako ostaje u obitelji. Daklem, ona živi u Ljubljani i jedne joj je noći netko maznuo tablice. Slijedila je prijava na policiju, ovi joj dali potvrdu pa rekli da sačeka dan ili dva. I zaista kroz dva dana joj vrate tablice, uhvatili neke tipove koji su besplatno tankali svoj auto i za to koristili njene tablice. Sve kao u redu... Sljedeće godine se vozi po Njemačkoj, negdje kod Bona najednom ju počne naganjat njemačka policija. Zaustavljanje, pregled dokumenata, osobnih, automobilskih, ura cirkusa i slično. Uzrok: prijava da su te tablice ukradene nikad nije izbrisana iz registra, zahvaljujući (ne)radu slovenske policije. Stvar je konačno riješena zahvaljujući njemačkoj policiji:)

To me je razljutilo i već sam bio na tome da zanitam tablice na okvir, pa neka otrgnu cijeli branik ako žele. No kolega mi je ispričao kako je imao gadnih cirkusa sa nekim namčorim uniformiranim intelektualnim maloposjednicima, pa sam odbacio tu varijantu.

Skinuh tablice, naljepih na okvir obojestran samoljepljiv sunđerast trak i vratih tablice na mjesto. Sad ih ne mogu skinut i da to želim. Da nisam imao trake, stavio bih silikon i opet bi to krasno držalo tablice:)

Kakvih "bistrih" lopina imamo, sad se može desit da mi maznu auto, odu natankat besplatno i vrate mi ga punog rezervoara. Nek im je sa srećom:)
« Poslednja izmena: 24 фебруар, 2011, 09:05:29 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #183 poslato: 24 фебруар, 2011, 10:07:41 »

Sve je to zanimljivo, a meni je najsmešnije to što su panduri svuda isti...

Elem, na svim modernijim vozilima, ne znam od koje godine tačno, se broj šasije nalazi napisan i u dnu šoferšajbne kao i na B stubu kada se otvore vrata... Da "gazde" sa pumpi to znaju i da se otvore za malo skuplje kamere veće rezolucije mogli bi lako da lociraju onoga ko im krade gorivo.

Inače, Branko, naše drage vlasti su se pametno setile i predvidele da se tablice moraju menjati na 7 godina. Tako da ako ih zasilikoniraš ili ulepiš nečim imaćeš posle probleme u svakom slučaju (osim ako ne prodaš auto u međuvremenu i bude: brigo moja pređi na drugoga)
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #184 poslato: 26 фебруар, 2011, 18:13:24 »

Nesto o kradji tablica sa sajta B-92  scare

http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2011&mm=02&nav_id=495158
Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #185 poslato: 26 фебруар, 2011, 20:19:38 »

I ovo se desava !

http://www.youtube.com/watch?v=QFSlfKIY6i0&feature=player_detailpage
Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #186 poslato: 27 фебруар, 2011, 17:40:45 »

Danas u emisiji SAT su govorili o problemu oko registarskih tablica,izmedju ostalog
su govorili i oko montaze tablica. NIJE ZABRANJENO probusiti i zasrafiti tablice,
treba voditi racuna da se to radi tako da se slova i brojevi posle montaze lepo i jasno vide.
Sada smo jednu brigu skinuli sa vrata, pop nitne ili srafovi ipak koliko toliko stite
tabkice u odnosu na plasticne ramove od kradje.

Pozdrav 

Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #187 poslato: 06 април, 2011, 07:02:04 »

Jednostavno i elegantno, čvrsto pričvršćeno, zaštićeno od krađe, lako
se montira. Pop nitne su zakon !    whistle

Sačuvana

nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #188 poslato: 11 април, 2011, 18:55:43 »

Da li je stupio novi zakon da se mora imati novi komplet prve pomoci i novi trougao?
I jel zamena guma zimske-letnje od 1. aprila?
 scratch_ones_head
Sačuvana
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #189 poslato: 12 април, 2011, 09:34:20 »

nova prva pomoc od septembra, trougao??? Ma isti bre! A za gume od 1 aprila moze zamena na letnje ko ima.
Sačuvana
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #190 poslato: 14 април, 2011, 23:43:21 »

Nove vozačke ne važe van Srbije !!!!  suicide_fool

http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2011&mm=04&nav_id=506173

Sledeći logičan korak je izdavanje pasoša koji ne važe van granica (majke) Srbije (najlepse bajke/noćne more)   rtfm
Sačuvana

Nikola Ivanković /Lazarevac - /Seicento* driver/
posetite na FaceBOOK-u  http://www.facebook.com/pages/Fiat-Seicento-Serbia-Fiat-600-BRE/119362504930?ref=sgm
remiks
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #191 poslato: 14 август, 2011, 15:38:28 »

E ovako. I ja sam skoro postavljao nove tablice. Dobio sam od agencije okvir, neka jeftina plastika, a o sigurnom drzanju tablica da ne pricam. Detetu bi trebalo 5 sekundi da ih skine.  dirol Da bih povecao sigurnost za pocetak sam stavio tablicu u okvir, zbog estetike, a nakon toga sam probusio tablicu na odgovarajucim mestima za namestanje na branik i pozadi na gepeku. Probusio sam na slovima, zasrafio i prefarbao crnom bojom i  dance1 dance1 Srafovi ce biti tu dok ne stavim pop nitne, naravno opet sa farbanjem. Cisto zbog pogranichnik
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #192 poslato: 14 децембар, 2011, 17:43:15 »

Definitivno, od nove godine 2012 za zemlje EU neće trebati zeleni karton !  dance1
E sad, da sve ne bude baš kako treba, ostaje zeleni karton za Makedoniju i Bosnu. cray
Pošto mnogi od nas letuju u Grčkoj,a vest da tamo može da se putuje bez
zelenig kartona bi bila super, pada u vodu zbog Makedonije.
Teško da će se neko samo zbog toga odlučiti na put preko Bugarske, tako da
nam dođe sve jedno, ili sve po starom. 

Sačuvana

nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #193 poslato: 03 мај, 2012, 13:27:58 »

Opet  threaten
http://www.blic.rs/Auto/Istrazujemo/320145/Novi-propisi-za-vozace-Nema-vise-zatamnjenja-sofersajbne

http://kbs.rs/sr/vest/novi-pravilnik-o-vozilima-od-4-maja
« Poslednja izmena: 03 мај, 2012, 18:53:59 nitro » Sačuvana
Cika Sima
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #194 poslato: 03 мај, 2012, 21:42:06 »

Jednostavno i elegantno, čvrsto pričvršćeno, zaštićeno od krađe, lako
se montira. Pop nitne su zakon !    whistle

Inace da znas i to da je po pravilniku MUP-a, probusena tablica nevazeca (ponistena) tablica. Kada vratis tablice u SUP, one se buse i tako postaju ponistene. Poput stare licne karte ili pasosa.

Znaci ponistio si sopstvene tablice.  lol

Sreca da je nasoj policiji bitnije da te uhvate u gradu na 60kmh, nego busne tablice.
« Poslednja izmena: 03 мај, 2012, 21:53:03 Cika Sima » Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14
  Štampaj  

Prebaci se na: