Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 21:21:00 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 4
  Štampaj  
Autor Tema: Lambda sonda  (Pročitano 1723 puta)
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 03 децембар, 2009, 18:19:03 »

Upravo sam dotero prcu od majstora zamena oba lezaja 8500  scratch_ones_head amortizere zadnje sam uzeo prednje jurim a CRKLA lambda sonda. Jedna druga je ok po preporuci majstora bolje nova nego polovna posto se nalaze u izduvu auspuhu.Idem da jurim cene.
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 03 децембар, 2009, 19:12:22 »

Preporučujem Ti da staneš na loptu. Naši majstori mnogo vole da za sve i svja, svaki zvrk i tandrk, svaku sitnicu okrive lambda sondu. Moja Ti je preporuka da oteraš Pandojlu na valjanu dijagnostiku, makar je platio 30, 40 EUR, koja će Ti isčitati greške u svakom šrafu Tvog mezimca.
Jel' ovo osam i po samo za ruke? Ako da, odrao Te.
« Poslednja izmena: 03 децембар, 2009, 19:16:29 kuntalo » Sačuvana
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 03 децембар, 2009, 23:01:04 »

I meni sonda nije u redu i treba da se menja posto mi panda trosi isto i posle stelovanja ventila i ciscenja dizni (preko 8 l/100km)   cray.
Kod mene je to utvrdjeno tek posle dijagnostike pa mi nije jasno kako je taj tvoj majstor dosao do tog zakljucka?

pozz kolega i sonda je oko 6000 dindzi

drinks u zdravlje
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 04 децембар, 2009, 08:15:56 »

Sad stvarno polako. Sonda ili sonde ako hocete definitivno komanduju radom nasih pandi, ali ne treba se zaletati. Povecana potrosnja ne mora da znaci i kvar sonde. U mom slucaju, kada je crkla sonda, na auspuh je izlazilo sirovo gorivo, zadnja vrata bila sva ulepljena, a panda isla ko luda. Potrosnja, ko to zna, preko 15 lit sigurno. I na kraju, dijagnostika je potvrdila tu cinjenicu. Zeljko iz Dobanovaca mi je nabavio sundu i ugradio, zatim gresku ponistio. Prcnuo je tu jos nesto na usisnoj grani( da se ne ponavljam) i od tada panda trosi koliko treba.

Moj savet , ne kupujte sonde pre nego vam neko sa dobrom dijagnostikom to ne kaze.
I jos nesto, ako sami kupujete, vodite racuna o zicama na sondi jer kod nekih univerzalnih (kojima nista ne fali) moraju da se secicama i izolir trakom ukrstaju polovi. Zato, prepustite ovo majstoru, ali budite pored njega kada ocitava vrednost na sondi. Vrednost bi trebala da bude 1, a to u prevodu znaci da na litar goriva, auto mora da sagori 14 lit vazduha.
kome treba tel. doktora Zeljka, saljem na PP,
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 04 децембар, 2009, 14:52:48 »

Ok ljudi
Kuntalo u tih 8500 bila je dijagnostika zamena oba lagera sa glavcinama i nista od mog materijala.Majstor mi je objasnjavao da na dijagnostici kao prve dve greske su sonda trt mrt nisam video auto je bio gotov kada samstigao.Ne baca gorivo napolje nego nekad kad je vruc ko da se zatetura malo nejednako radi pa opetnormalno... Da i majstor je rekao da nije hitno to da se menja vec ono kad skupim kintu.
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 08 децембар, 2009, 15:38:18 »

Ja sam imao priliku da menjam lambda sondu, prvo kod "Doktora" Željka ali pošto se ispostavilo da je nova ne ispravna išao sam kod "Profesora" (Željkovog, kod koga je učio zanat) kod koga on nabavlja sonde i ostale delove. Ako je nekom bliže, čovek je genije, nalazi se blizu avalskog puta negde kod Ripnja čini mi se. Ima vrhunsku dijagnostiku (zastupnik je za iste) i dobar je dijagnostičar, direktan uvoznik nekih delova tako da je kod njega čini mi se najpovoljnija varijanta za zamenu sonde (koliko se sećam kod njega je bila 3600din pre godinu dana).

Za sve zainteresovane čovek se zove Dule (zaboravio sam ime firme) a telefon je 011/865-1069 i bavi se samo elektronikom (i svime vezanim za istu - razni senzori ...)
Sačuvana
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 08 децембар, 2009, 17:29:43 »

Garcha koliko ti je Panda trosila pre a koliko posle zamene sonde?

Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 08 децембар, 2009, 18:09:47 »

Kod mene nije bila velika razlika u potrošnji već u radu. Meni je bila presečena donja sonda (posle katalizatora) i ona nije radila uopšte a gornja (koja je važnija jer daje podatke za smešu) je bila spora tako da sam imao problema u radu motora, nemiran rad, povremeno štucanje i sl. Majstor mi je prebacio tu sporu dole, a gore smo stavili novu i od tada sve radi kao sat. Potrošnju pre zamene nisam stigao baš precizno da izmerim (kratak period) ali nije prelazila 7,5l. Posle zamene potrošnja je od 6-7l (uglavnom po gradu) u zavisnosti od doba godine, guma i kvaliteta benzina.
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 08 децембар, 2009, 19:40:55 »

Hvala garcha za inoformacije mislim da cu i ja uskoro kod Duleta.
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 25 јануар, 2010, 21:09:37 »

Danas bio kod Duleta nova sonda namestena 6720 sonda ugradnja free staru dok je merio kaze da kasni kao ok je al da se promeni nesto kao los odziv u principu mogo sam da je ostavim al su mi ovi za plin rekli sredi pre nego sto ugradis.Bilo kako bilo sad kad se zagreje ne stuca nema ono da trokira kao da se ugasi pa ponovo dize ler lepo sad radi kad se zagreje ocekujem mozda manju potrosnju e da spomenuo mi je da zamenim zupcasti kako je znao da ga nisam menjao?
Sačuvana
Djuro
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 30 април, 2011, 21:47:30 »

Kod mene nije bila velika razlika u potrošnji već u radu. Meni je bila presečena donja sonda (posle katalizatora) i ona nije radila uopšte a gornja (koja je važnija jer daje podatke za smešu) je bila spora tako da sam imao problema u radu motora, nemiran rad, povremeno štucanje i sl. Majstor mi je prebacio tu sporu dole, a gore smo stavili novu i od tada sve radi kao sat. Potrošnju pre zamene nisam stigao baš precizno da izmerim (kratak period) ali nije prelazila 7,5l. Posle zamene potrošnja je od 6-7l (uglavnom po gradu) u zavisnosti od doba godine, guma i kvaliteta benzina.
Da li stara Panda 750 sa fire motorom ima te sonde ?  Moja nešto u zadnje vreme štuca i cima i troši oko 10 litara plina po lokalu !!  scratch_ones_head
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #11 poslato: 01 мај, 2011, 07:15:59 »

Jel ima karburator ili ubrizgavanje?

Karburatorske koliko znam nemaju sondu... A ove bi trebalo da imaju...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 01 мај, 2011, 07:25:54 »

Fire motor 750 nema sonde a ni neke spomena vrijedne elektronike, zato je lagan za održavanje. Uzroci velike potrošnje su mogući zbog:
1. prevelik zazor elektroda sviječica - zamjena
2. Prljav zračni filter - zamjena
3. čok sajla zapinje, ne teće glatko, pa stoga "zaljeva" svječice - provjeriti, podmazati, po potebi zamjeniti
4. Karburator; dizne, plovak, igle, ukratko čišćenje, štelovanje ili u njagorem slučaju zamjena što je već jako rijedak slučaj

Usput provjeri cijevi dovoda benzina i cijevi podtlaka (povrata benzina u rezervoar). Pod uvjetom da je sve ostalo ispravno i funkcionira pravilno, drugih uzroka veće potrošnje ne bi smjelo biti.
Sekundarni uzroci su nepravilno paljenje i oksidirani kontakti kablova sa svječicama, kondenz u razvodniku paljenja i slično... Zato i napisah "ako je sve ostalo ispravno"... smile Skini jednu svječicu i pogledaj u kakvom je stanju (i ona i ostale): je masna, crna od gari - zaljeva karburator itd...
« Poslednja izmena: 01 мај, 2011, 07:43:09 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 01 мај, 2011, 09:50:50 »

yes
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
Djuro
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 01 мај, 2011, 22:38:12 »

Hvala na savetu , zaboravio sam vam reci da mi Panda trosi plin ... ( Nisam stipsa za benzin vec sam je u Septembru takvu kupio sa alarmom i reg. do kraja Maja za 900 jura, '87. god kompresija 9,5 ; 10,5 ;10 ; 9,5 .... )
Imao sam skoro problema sa cimanjem i stucanjem  sumnjao sam na kvalitet plina i na nedostatak vode u hladnjaku i stelovao one djavole na rasplinjacu cistio , menjao filtere. Na benzinu je ok a na plin nikako pogotovo kada vozim 50 km/h četvrtom i onda sam stavio kablove Lika Sistem i sve je bilo OK do pre dva dana a sad pocela i na benzin da stuca kada se zagreje  suicide_fool suicide_fool suicide_fool suicide_fool  Šta da radim ?  scare scare
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4
  Štampaj  

Prebaci se na: