Mala dopuna iz vlastitog iskustva: za skidanje zadnjeg branika nije potrebno skidati točkove ni stavljati auto na klocne.
Za skidanje prednjeg branika pomaže ako se prije skinu plastične obloge blatobrana, a za to pak trebaju klocne jer se moraju skinuti točkovi, iako je jedan mladac tankih ruku to izveo i bez toga

Prednji i zadnji nosači odbojnika se razlikuju po izledu i nemoguće ih je zamjeniti. Napravljeni su od vrlo mekog lima da apsorbiraju udarce, i lako ih je izravnati čekičem (radio sam to

Mali trik kojem me je naučio autolimar, posebno je važno kod montaže prednjih:
ne zatežite do kraja šarafe kojima se nosači (prije toga zašarafljeni na odbijače) pričvršuju na karoseriju, jer treba odbojnik malo "upasovati". Odbojnici su relativno veliki, nemaju dodatnih ojačanja i pomalo se svijaju. Kad sam prvi puta montirao, zategnuh šarafe odmah do kraja, pa mi je prvi odbojnik zijevao za jedno centimetar na jednoj strani u odnosu na masku, a zadnjega sam namjestio previsoko, pa je skidanje zadnjih žmigavaca (donji šaraf) bio prava muka.
Daklem, bez žurbe pri montaži, lagano pritegnuti, popraviti položaj ako treba, pa pritegnuti šarafe do kraja.