Panda Club Serbia
12 фебруар, 2012, 14:26:22 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Sedista popravka madraca  (Pročitano 1376 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 06 јануар, 2010, 21:52:18 »

Propala sedista - Zamena madraca na sedistima (propo dusek).

Evo znam da nase Pande nisu bas dosle sa nekim narocito ocuvanim sedistima, a narocito ono vozacko zna da propadne, jer vozaci uglavnom ne izbijaju iz pande, a bogami i ovi postari i telekomovci - ko zna sta su sve klatili po sedistima. Elem da nebi mnogo prico, nije tesko u specijalizovanim radnjama naci elasticne gurtne, odnosno siroke lastise koji se moraju zasiti na originalne zicane nosace (zatezace), od starih lastisa, a onda se sve montira kako je prikazano na slici, koristeci jednu jacu gurtnicu, provucenu kroz zatezace, i kad se zatezac zakaci na mesto - montazna gurtna se samo izvice. ``Debelo meso`` znatno ce Vam biti zahvalno, a i razne sportske discipline ce ici bolje nego ranije.........
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Na mreži Na mreži

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 07 јануар, 2010, 13:01:20 »

fan
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 10 јануар, 2010, 10:59:04 »

Bravo Majstore ,samo još da se setim šta sam uradio sa onom unutrašnjom gumom od kamiona i da grane proleće
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 11 јануар, 2010, 00:06:50 »

Aco Dorćole,

Jesi ovo ti sam radio sa tvojim sedištima ili je sa nekog foruma?  mda

Deluje mi extra profi... fan

Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 11 јануар, 2010, 07:54:36 »

Nisu moja sedista, ovo sam skinuo sa Nemackog Panda-foruma.....
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 11 јануар, 2010, 20:17:08 »

Nije bitno cija su, bitno da si ih prikazao. Evo meni se drobi sundjer, zreo je za
reparaciju, al sacekace toplije dane. Po meni unutrasnje gume nisu dobra ideja jer
su sklone truljenju i pucanju, dok je ona profi traka bolja/i skuplja/. Uostalom,
treba probati...
Pozz
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #6 poslato: 14 август, 2010, 14:11:11 »

Nas ova zamena tak čeka... da nije neko ovo već radio i ako jeste šta je stavljao?? (tj gde je našao elastične trake!)
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #7 poslato: 15 август, 2010, 00:24:26 »

Ja sam zamenio onu musemu sa sedista sa meblstofom za tapaciranje namestaja.Posto su sundjeri bili u solidnom stanju
na postojece sundjere sam dodao 10mm novog sundjera.Sad su sedista dosta tvrdja i udobnija.Sto se tice onih gurtni bar su kod mene sve ok.
Morao sam da zavarim ram vozacevog sedista kod rucice za podizanje sedista.Bio postar nemiran pa ga polomio.... lol lol lol.Cak sam zamenio i one bocne
"tapacirunge" posto mi je ostalo materijala.Sad mi je enterijer u nekoj fuj bez boji...izgleda ko vesele sedamdesete...hahaha.     
Sačuvana
KockaKruzer
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 24 фебруар, 2011, 00:46:07 »

Pandula, jel to imaš neke presvlake na sedištima?
Sačuvana

FIAT Panda 1000 FIRE '89
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 24 фебруар, 2011, 15:50:55 »

Nisu presvlake vec sam presvukao sedista...mnogo su me nervirale one museme...preko leta mi budu mokra ledja skroz,a zimi sedista budu ladna ko zmija.
Rasturio sam sedista i dodao jos 10mm sundjera na postojeci i sasio navlake po snitu onih plasticnih od museme.Od starog tapacirunga sam samo zadrzao plasticne lajsne kojima se materijal drzi za metalnu konstrukciju sedista.
Sačuvana
KockaKruzer
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 26 фебруар, 2011, 18:36:37 »

Sam si presvlačio sedišta?
Ti si moj idol smile
Meni je palo na pamet ali sam ipak uradio presvlake po meri (skoro da se ne primećuje da su presvlake).

Reci mi, jel si i mušemu na kontrol tabli menjao?
Okači neku sliku kako sad izgleda.

Ja ću uskoro da okačim fotke, radio sam kompletno limariju i enterijer.
Sačuvana

FIAT Panda 1000 FIRE '89
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 26 фебруар, 2011, 19:15:07 »

Imam u planu da promenim i tu musemu samo cekam toplije vreme.Sto se sedista tice veoma lako se skida i namesta originalna navlaka.Prednja sedista imaju
plastisnu lajsnu koja je zakacena ...kao "U" profil,a zadnja su jos laksa za skidanje jer se bukvalno sa srafcigerom zapocne i ostatak se sam dalje opara.
Zadnja sedista takodje imaju plasticni keder koji udje u svoj zleb u plehanom delu naslona i "podguza" smile.Takodje sam zamenio tapacirung (ako se moze tako nazvati...hehehe) sa vrata i zadnjeg unutrasnjeg dela.Ako treba neki savet ili pomoc za skidanje i namestanje....tu sam!!!
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 26 фебруар, 2011, 23:52:14 »

Koji sunđer si koristio kao "dodatak". Neki tvrđi ili običan, tapetarski? I u kakvom ti je stanju bio stari sunđer na šoferskom sedištu jer sam čitao ovde da ume da se načisto izmrvi? I koji si materijal koristio kao mebl?

Eto. Nekoliko pitanja pa kad stigneš odgovori. Nije hitno. Što ti reče, kad se malo "razvremeni" i ja razmišljam o presvlačenju siceva.  yes
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 26 фебруар, 2011, 23:54:51 »

Koji sunđer si koristio kao "dodatak". Neki tvrđi ili običan, tapetarski? I u kakvom ti je stanju bio stari sunđer na šoferskom sedištu jer sam čitao ovde da ume da se načisto izmrvi? I koji si materijal koristio kao mebl?

Eto. Nekoliko pitanja pa kad stigneš odgovori. Nije hitno. Što ti reče, kad se malo "razvremeni" i ja razmišljam o presvlačenju siceva.  yes

PS. Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo.  blush2 blush2

Molim admine, ako može da ove postove o sedištima prebace u odgovarajuću temu jer ista postoji već dugo. Sory.  prankster
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 27 фебруар, 2011, 00:55:42 »

U pravu si...tema ode stranputicom....Sundjeri na sedistu su bili u pristojnom stanju.Imali su rupe na senalnom delu na mestu gde je sarka od prednjeg nosaca sedista..(tamo kod rucke za pomeranje sedista napred nazad).Sundjer koji sam dodao je malo tvrdji sundjer debljune 10 mm kupljen u radnji gde i mebl stof.
E sad sto se tice samog mebl stofa ...prica je sledeca....udjem u radnju i pogledam cene ..od 400rsd do 800...900rsda za metar...boje plava,crvena,zuta ,zelena,na strafte,na cvetice,na kockice,reljefni,ne reljefni....i tako ja odlucim da kupim neki fuj boje koji je imao cenu 437 rsd...cisto da nije najjeftiniji.
Mislio sam i dalje da je boja FUJ OGAVNA ali sam racunao da cu staviti presvlake.Boja materijala je neka svetlo braon zlatnafuj.Cilj mi je prvenstveno bio da se ratosiljam museme...Kad sam skinuo stare navlake i stavio nove fuj boje nekako su mi se dopale jer izgledaji u OLD SCHOOL fazonu i nekako bas pristaju uz pandu.U zadnje sediste sam morao da stavim dva sundjera od 10mm jer je taj sundjer bio u ocajnom stanju...njega planiram da zamenim skroz ali kad malo otopli.
Dakle ko hoce da se upusti u ovu avanturu treba da kupi dve table sundjera od 10 mm, sest metara mebl stofa za presvlacenje namestaja (to je za sedista i za tapacirung sa strane...ko nece tapac sa strane 5 metara),konac za sivenje,i kanap od 5 mm za obrubljivanje (kanapom se pravi ona ivica oko sedista) i to je jedan dan posla za demontazu starog mebla,uzimanje snita,krojenje,sivenje novih navlaka.Drugi dan za navlacenje i sklapanje sedista.

Slikam sedista uskoro... superstition
Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: