Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 22:06:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: stop svetla  (Pročitano 1790 puta)
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« poslato: 24 фебруар, 2009, 11:49:07 »

Imadem problem,zadnje desno stop svetlo mi nije radilo,odsafim dva srafa , skinem lampu, zabicu otkocim i proveravam sijalice.
Od mogucih 3 sijalice,(1 za poziciju, 2 za stop svetlo i 3 za maglenku) ,ova za stop je pocrnela ili ti crkla.
Uzmem novu sijalicu,zamenim je umesto stare ,ali eto problema.
Kada pritisnem papucicu kocnice pali se svetlo ,tj pozicija. Izvadim novu sijalicu, pritisnem kocnicu ono nista.
Sta sad? 
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 24 фебруар, 2009, 12:06:55 »

Čekaj, stani...

Ako ti se pri zameni sijalice i pritiskanju kočnice pali pozicija(svetlo)  najverovatnije je da ti nešto nije u redu sa masom između te dve sijaličke...

Nisam to dirao na Pandi i nemam šemu ovde da pogledam, ali najverovatnije je da ti se + sa sijalice za kočnicu prosleđuje nekako na masu i time se aktivira sijalica pozicije... Jel su ti izbijali osigurači?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #2 poslato: 24 фебруар, 2009, 12:10:19 »

Puj,Puj nedo bog.
 Nisu,ali sada cu probati ponovo da vidim sta se tu desava
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 24 фебруар, 2009, 12:27:21 »

Gledaj oko masa (crne žice) da se nisu negde spojile... U svakom slučaju uporedi stanje žica i vodova na levom gde je sve ok i na desnom...
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #4 poslato: 24 фебруар, 2009, 13:59:01 »

I naravno javi šta je bilo...
Sačuvana

yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #5 poslato: 24 фебруар, 2009, 15:04:06 »

Smzo sam se bre,
Konstatovao sam da me na mestu gde je prva sijalice , koja je inace zajednicka za poziciju i stop svetlo, imam problem.
Na tu sijalicu su dva kontakta,e sad kada su oba na sijalici onda su mi upaljena obe stopa, a kada je prikljacen jedan od kontakta onda rade ili pozicija ili stop. Plasim se da nije neki lazan spoj na samoj stop tabli koja povezuje iste,ako ste me razumeli.
Sada leva strana je ok, a desna stop radi ali nemam poziciju.
Kada otopli ovo resavam
Sačuvana
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 24 фебруар, 2009, 17:33:36 »

Moja ranija iskustva su bila da se to uglavnom dešava kad je loša masa za zad. svetla tj sve kontakte unutar svetla očistiš i poskidaš sve zice što idu tu pozadi na limariju očistiš i vratiš i ima da radi,jedino ako nemaš neki kratak spoj ili prekid na štampanoj ploči zadnjeg svetla,tipa da je negde napukla ili slično.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 24 фебруар, 2009, 19:29:55 »

polako!!!!
Prvo, davno sam ovo otvarao da sve ocistim i podmazem i mislim  da sam video ovo: Masa je zajednicka za sve sijalice i prenosi se putem potcinkovanog nosaca sijalica. Znaci , potcinkovani flah sa otvorima za sijalice je u stvari putem jednozilnog kabla povezan sa karoserijom i tako daje masu svim sijalicama. Znaci mase nisu mogle nigde da se prespoje. Sledeca stvar: Sijalica za poziciju i stop svetlo ( 5/21w) u svoje leziste moze uci samo na jedan nacin i tada na donjoj strani sijalice plusevi za poziciju i stop nalezu bas kako treba. Ako okrenemo sijalicu na 180 stepeni ista se moze ugurati na svoje mesto ali konektori sa donje strane ne nalezu kako treba pa je moguce da kada upalimo poziciju, sija i stop, ili kada pritisnemo kocnicu sija i pozicija.
Junga , ako sam razumeo kod tebe jedno radi a drugo nikako!!!??? Prvo proveri ispravnost sijalice i to kako nalezu konektori . Ako nije ni to ne preostaje ti nista drugo nego sveca, sveta vodica i egzorcizam !
pozz
Sačuvana
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 24 фебруар, 2009, 19:47:02 »

Ako se pale u isto vreme i stop svetlo i pozicija( slabijeg intenziteta nego normalno) verovatno je do mase,a ako se upali samo zica od pozicije onda je verovatno sijalica okrenuta kontra kao što kaze Robi.
Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #9 poslato: 25 фебруар, 2009, 08:32:14 »

Robi, i ja smatram da nije problem sa masom,samo me muci ta pozicija ( 5/21w),da pogledam i probam to sa sijalicom .Sto se tice sijalice ,sijalica je ona ista sto je bila u prednjem migavcu.
I jos jedna informacija : u stop lampi na stampanoj ploci ima mala nalepnica kao ona za cene u prodavnicama sa datumom  2003 10
pozdrav
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #10 poslato: 25 фебруар, 2009, 08:51:36 »

Yunga, da li stavljao isti tip sijalice kao što je bio pre? Ako se ne varam sijalica za štop i poziciju imaju dva mala kontakta sa donje strane na koje dolazi + sa pozicije (5w?) i sa štopa... Ako si stavio sijaličku sa samo jednim kontaktom to onda neće da radi kako treba... (nadam se da nisam opet nešto lupio  :-[ )
Sačuvana

yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #11 poslato: 25 фебруар, 2009, 09:27:24 »

Gibo, sijalica je identicna sa ostalim sijalicama u stopu,nije bitno da li je pozicija,ili migavac ili rikverc . Sve sijalice imaju dva kontakta u istoj ravni ,znaci nisu kao ove zastavine koje nisu u istoj ravni ,ako me razumes o cemu pricam.
E sada nisam bio rad da skidam levu stopku,ali moracu da bi video sta je na toj strani.
Hvala gibo za interesovanje
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #12 poslato: 25 фебруар, 2009, 10:12:29 »

Eh, da ga bem, sada si me toliko zaintrigirao da mi dođe kod mene to da razmontiram i da vidim kako stoji  biggrin
Sačuvana

rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 25 фебруар, 2009, 21:11:27 »

Sijalica stop svetla i pozicije mora imati DVA vlakna,5w-pozicija,21w-stop svetlo  i nikako ne odgovara iz prednjeg zmigavca za tu ulogu( ima jedno vlakno).
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 25 фебруар, 2009, 23:30:23 »

Tako je,Rele.Ima da se kupi na komad u Superveru na NBG
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: