Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 22:14:31 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Zamena motora,iskustva i majstori  (Pročitano 1009 puta)
panda4x4
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 14 јануар, 2010, 21:52:36 »

Pozdrav svima vlasnicima pandi, trebala bi pomoc oko zamene motora, imam pandu 1985 godiste 4x4, motor 965 kubika, interesuje me da li bi mogao da prepakujem klipove,klipnjace i glavu, na blok motora yugo 45. Motori su na izgled slicni.pa me interesuje da li je neko to nekada pokusao. Isto tako pitanje da li se moze umesto ovog 965 kubika ugraditi 1.1 motor i od cega zavisi,jedan majstor mi rece samo od polozaja alnasera.Meni je to sumnjivo posto kucista menjaca nisu ista.....hvala svima na pomoci
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 14 јануар, 2010, 23:09:06 »

Pitanje je odlično!Ali nemam odgovor  blush2

Samo mi nije jasno što ne bi našao neki polovni FIRE  motor i njega udenuo, cenim da ima dosta manje gimnastike...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 15 јануар, 2010, 08:45:48 »

pozdrav  !
KAd vec imas takav auto, onda je to sto hoces da radis cisto Bogohuljenje. Zasto bi stavljao bilo sta sto nije njegov originalni deo?
Ajde okaci par fotki te fensi bakice!
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 15 јануар, 2010, 10:04:34 »

A šta ako se Yugov motor vrti na kontra stranu
Sačuvana
panda4x4
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 15 јануар, 2010, 10:19:50 »

slažem se sa vama da treba ugraditi original delove..ali nigde nisam uspeo da nađem iste.Zato vas pitam za alternativna rešena...Rado bih ugradio FIRE motor..ali ne znam koji odgovara zbog kačenja na menjač.
Imam FIRE motor , ali 1.1 ali MPI SISTEM, a ja bih da bude karburator sistem koji mi je sad u autu.
AKO ZNATE NEKOGA KO PRODAJE DOBAR POLOVAN MOTOR SA PAPIRIMA..JAVITE.
Hvala,unapred Wink
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 15 јануар, 2010, 14:04:31 »

Raspitaj se malo nesto su pricali da ce od nove godine biti motor bez brojeva rezervni deo znam sve je to rekla kazala al mozda bude nesto od te price.
Sačuvana
panda4x4
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 17 јануар, 2010, 17:30:57 »

pozdrav  !
KAd vec imas takav auto, onda je to sto hoces da radis cisto Bogohuljenje. Zasto bi stavljao bilo sta sto nije njegov originalni deo?
Ajde okaci par fotki te fensi bakice!

Izvinjavam se na nekulturi,al ispravicemo prvom prilikom greske. A bakica ko bakica,oronula,sa dosta korozije i delova za zamenu,uzeo sam jednu mladju gospodju 97 godiste pa da osvezim malo bakicu,a i limariju je potrebno uraditi,tako da fotke ce biti kad sve sredim ovako nije za gledaju,vise za plakanje,al diferencijali iu kardani su joj babaroga,gde sve izadje i s kojom lakocom to gura motor od 965 cc iznenadio me je vrlo prijatno.Tako da vredi ulagati u ovaj auto,vrati svo ulaganje sa par adrenalinskih sokova..... pozdrav svima
Sačuvana
Alien
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

visitor

« Odgovor #7 poslato: 17 јануар, 2010, 18:23:35 »

Pozdrav svima vlasnicima pandi, trebala bi pomoc oko zamene motora, imam pandu 1985 godiste 4x4, motor 965 kubika, interesuje me da li bi mogao da prepakujem klipove,klipnjace i glavu, na blok motora yugo 45. Motori su na izgled slicni.pa me interesuje da li je neko to nekada pokusao. Isto tako pitanje da li se moze umesto ovog 965 kubika ugraditi 1.1 motor i od cega zavisi,jedan majstor mi rece samo od polozaja alnasera.Meni je to sumnjivo posto kucista menjaca nisu ista.....hvala svima na pomoci
Imao am prije takvu istu Pandu 4x4 sa motorom 965 ccm. Taj motor izvorno je iz Autobianchia A112 i ide pod 1000 ccm. Klipovi sigurno ne pašu na blok od 903 ccm jer su širi. Teško da ćeš nešto pripasati. Brtva glave je drugačija i sama glava. Ja sam zamjenio taj motor sa kompletnim iz Fiata Una 903 ccm. Razlika je 3 ks ali se osjeti jer je 965 bolji motor. Na svoj mjenjač ne možeš tavit 1.1 fire jer ti je anlaser na kontra strani. Što nije u redu sa tvojim motorom?
Sačuvana

Fiat Stilo 1.2 16v; Fiat Seicento 1.1 MPi
panda4x4
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 03 фебруар, 2010, 23:13:26 »

Radilica napukla, bregasta losa,klipovi su ok, karike se daju zameniti, radjena je 3 specijala cini mi se kad sam razmerio cilindre, ma puko motor nema mu popravke
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 04 фебруар, 2010, 14:17:05 »

Pogledaj u Overdrajvu u Jajincima, imaju motore sa papirima. Nemam  trenutno broj, ali ga mogu popodne imati, ili nadji na net-u.
Pozz
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #10 poslato: 04 фебруар, 2010, 14:44:08 »

Overdrive 065/4007000
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
panda4x4
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 13 фебруар, 2010, 19:53:49 »

hvala na pomoci, resio sam svoj problem smile
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 14 фебруар, 2010, 11:19:09 »

hvala na pomoci, resio sam svoj problem smile

Kupio si novu pandu, i staru bacas na oglas???
Sačuvana
boki01
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 14 фебруар, 2010, 18:42:17 »

Kako si ga rešio?

- Taj 965 motor je kad je Panda u pitanju, išao samo na 4x4 model. Inače, poreklo vodi još iz dalekih 60-tih godina, iz Fiata 850 (kasnije početkom 80-tih se ugradjivao i u našeg Fiću - Zastava 850).
- Početkom 70-tih malo je razbušen blok i nastao je poznati motor od 903 ccm koji se premijerno ugradjivao u Fiat 127, zatim u Pandu, Uno, pa i u naš Jugo.

Za razliku od Fiata koji ga je radio dosta kvalitetno, kod Zastave se nije baš nešto pokazao. Napravili su neku modifikaciju na radilici, probušili kanal da bi imala bolje podmazivanje i zbog toga, tim domaćim motorima je pucala radilica k'o ledenica, često još u garanciji.

965 ccm je nastao (847 -> 903 -> 965) bušenjem bloka 903 motora sa 65 na 67,2 mm. Mislim da bi hilznovanjem mogao da se napakuje u blok Juga 45, jer u suštini, to je isti blok, ali postavlja se pitanje, čemu to? Fiat je do 2002. a možda i koju godinu duže proizvodio taj motor, čak i u Euro 3 izvedbi. Moja svaja ima Seićento iz 2002. kupljen nov u Delti upravo sa tim motorom, 899 ccm, 40 ks, petostepeni menjač, ubrizgavanje, pogon ventila preko lanca, bregasta sa strane. Neverovatno je tih i ekonomičan uprkos lancu i uopšte ne zvecka kao u Jugu 45.  Stric ima Pandu iz 95. sa tim motorom - Takodje je ubrizgavanje u pitanju i petostepeni menjač. Kao što rekoh, motor je konstruisan davnih 60-ih...

zapremina...prečnik i hod  klipa 

847 ccm......63.......68
903 ccm......65.......68
965 ccm......67,2.....68
« Poslednja izmena: 16 фебруар, 2010, 14:36:13 boki01 » Sačuvana
panda4x4
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 09 март, 2010, 08:52:31 »

Nisam nigde uspeo da nadjem motor od 965 cc koji je legalan i da ima karburator sistem, pa sam ubacio 903 cc, jeste malo slabiji al nisam osetio u voznji da nesto slabije vuce,i dalje gura sneg pred sobom i ide uz brdo kao uz nos smile hvala na pomoci pozdrav veliki
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: