Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 22:32:47 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: micro fiat  (Pročitano 263 puta)
micro fiat-banovan
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

PRVI BANOVAN!!!

« poslato: 25 фебруар, 2009, 07:33:14 »

ja sam stefan, nisam vlasnik pande, ali imam seat marbella-u kao sekundarni auto, što je zapravo panda mark I i za razliku od većine ljudi danas, ne smatram da je auto ružan ili odvratan, iako definitivno jeste zastareo
najmanji fiati su mi jako simpatični, što objašnjava nickname

zaboravih da pohvalim logo koji je fino osmišljen
« Poslednja izmena: 25 фебруар, 2009, 07:36:00 micro fiat » Sačuvana

PRVI BANOVAN!!!
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 25 фебруар, 2009, 08:15:05 »

Pozdrav Stefane...

Tražeći Pandu gledao sam jednu Marbellu u Kumodražu, teget je bila neko '97 godište... Da nije to tvoja?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
micro fiat-banovan
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

PRVI BANOVAN!!!

« Odgovor #2 poslato: 25 фебруар, 2009, 09:38:43 »

hehe, nije moja je najstarija moguća - '87 godište, što objašnjava problem sa rdjom pa moram da se zezam kod limara da to sredjujem, na proleće je očekuje sredjivanje limarije i farbanje, trenutno je bela, videću u koju boju ću da je farbam.
ta '97 je zadnja generacija i trebalo bi da bude u pristojnom stanju, osim ukoliko nije trpela nekog mnogo lošeg vlasnika.
inače, imamo je od proleća 2003-e i osim sredjivanja trulog poda odmah po uzimanju nije bilo bitnih problema, eventualno zezanje sa meračem goriva koji malo radi malo ne. matori motor od 40 ks, replika iz fiata 127 se dobro drži, auto je dosta bučan od blizu 100 pa do realnih 120 (135 je možda mogao nekada, sada bi to bio rizik pokušavati zbog mučenja motora pošto obrtomera naravno nema) i poput pande, naravno, vetrovi znaju da ga zezaju po auto putu pošto je lagan i visok, mada ništa nebezbedno, ne bi trebalo da je gore od renault-a 4. nije preporučljiv za preko 2 čoveka kada nije nužda, uostalom auto sa oko 3,5 m (novi fiat 500 isto tako) i ne može da bude pa je zadnja klupa više 'prečica' da se stvari ne bi držale po gepeku. odlično je što je menjač sa 5 brzina pošto je sa 4 čest kod ovako malih motora, deluje neverovatno da pristojno ubrzava do nekih 70-ak što mu omugućava da se ozbiljno 'trka' u gradskim uslovima sa ozbiljnijim novijim automobilima. pristojna ubrzanja deluju vrlo sportski simpatično zbog nikakve zvučne izolacije, medjutim nije baš za vožnju po krivinama, mada sigurno da nije loš koliko bi se očekivalo. pisalo je 50000 kada je uzet, do sada je prešao oko 90000, mada ko zna realnu kilometražu kod glupih petocifrenih merača kilometraže. nije mi jasno zašto su takvi merači ikad i postojali. auto je dosta neprijatan preko srpskih rupčaga prvenstveno zbog zavisnog starog vešanja pozadi, mada mislim da to nije jedini razlog i da i pande posle '86-e za nezavisnim vešanjem nisu drastično udobnije od ovoga u vožnji po lošim putevima.
mislim da danas automobilskoj industriji nedostaje jeftin minimalistički automobil koji radi posao korektno u gradu i ima realnu nisku cenu, a današnji automobili a klase su dosta skupi pošto su im kvaliteti u većini slučajeva ograničeni na gradsku vožnju, što se najlakše vidi u poredjenju sa bilo čime iz viših klasa. primera radi c1/107/aygo  bi trebalo da bude moderna verzija ovoga i opet je preskup, pa i nova panda koja je ok auto, ali opet nije džabe, dok je novi 500 skup i naplaćuje stil i zato je priča za sebe. seicento je bio odlična ideja, ali i njegova proizvodnja polako prestaje, a i on je preskup, mislim da je nov u italiji oko 10000. poenta je da nedostaje gradski auto pristojnog kvaliteta koji košta oko 7000 sa pristojnom ponudom opreme. to je realna stvar, samo što proizvodjači ne žele, tako da ova kriza dolazi kao zaslužena kazna za bezobrazluk u cenama.

baš mi je dosadno  Wink
Sačuvana

PRVI BANOVAN!!!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: