Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 22:46:15 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Zavijanje kaiseva  (Pročitano 552 puta)
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 24 фебруар, 2010, 20:15:41 »

Menjao sam kaiseve i pumpu i spaner a kais na leru (ne uvek al dobrim delom) arlauce kontam da treba par dana nedelju dve da to legne ili mozda treba drndati vec i spaner?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 24 фебруар, 2010, 20:31:34 »

Meni ništa nije arlaukalo... Mislim da to baš i nije dobar znak  stop
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 24 фебруар, 2010, 21:10:36 »

Meni je stalno na ladno startovanje arlauko kajs od alternatora (po jedno sekund dva) i onda prestane. roberto mi je pomogao da dijagnostikujem sta je u pitanju - pomocu sledeceg recepta: Na ladnom nepokrenutom autu, otvorite aubu, i vodom pazljivo ispolivate kajs alternatora i remenicu alternatora koliko god je to moguce - pomocu jedne cetvrt-litarske flase napunjene vodom iz cesme. Nakon toga startujete motor i ako se skripanje ne cuje - onda je u pitanju kajs alternatora koji je suvise opusten. Inace kada prstom pritisnete kajs alternatora na pola puta izmedju remenica - on ne bi smeo da se ugiba vise od jednog cm. Posto se kod mene ugib`o - jedno 2,5 cm, prilikom servisiranja sam zamolio majstora da mi dotegne kajs. To je funkcionisalo neko vreme, ali avaj zavijanje meceta se ponovilo.........Nakon mnogo vremena ustanovio sam da se u prodaji nalaze dva kanalna kajsa alternatora za Pandu Classic, i oni se razlikuju po tome sto je jedan u obimu za 2 centimetra duzi (i po oznaci na kajsu je duzi za 2 cm). To je bio uzrok da majstori zapravo i nisu mogli da dotegnu kajs jer su alternator kliznuli do maksimuma - a kajs je ostajao nedovoljno dotegnut. Kupovinom odgovarajuceg kanalnog kajsa koji je malo kraci (za 2 cm) - zavijanje je trajno reseno, a prilikom dotezanja na nosacu alternatora ostaje jos slobodno nekoliko centimetara za dodatno dotezanje ako se kajs vremenom rastegne........ Sacuvao sam negde oznaku - sa tog kraceg kajsa (mislim da je marke flennor) - kupljen u AP Sportu.....Inace ako samo trazis kajs za Pandu - u prodavnici ti po pravilu daju taj duzi (valjda im u kompu stoji da treba taj duzi). Znaci kajs ide kraci, a filter ulja ide uzi.......(bem li ga valjda ce jednom i majstori i prodavci nauciti,,,,,,,da ne moram sve sam bre da ucim i da lezem pod auto)
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #3 poslato: 25 фебруар, 2010, 12:05:51 »

fan  fan 100 pojena za Acu!!
Moj na ladno cijučeeeee posle velikog servisa... Uputstvo max jasno. Postupiću po istom I prilikom zato što me svako jutro nervira a posle zaboravim do popodne a između toga nemam kad da jurim kaiš...  blink
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 21 март, 2010, 10:10:05 »

Pre neki dan sam pokusao da dotegnem  kais klinasti al cvrc. Ima 2 spanera jedan prema napred jedan dole nista bez kluca 19. Jedan sam popustio pajser namestio kad ono sipak nista bez onog dole, tu bi trebalo skinuti tocak onu plastiku...Probo video nista nisam uradio nisam mogao tocak da skinem od kad ga je mastor stego onim pistoljem nema nazad.
Sačuvana
lala
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 24 октобар, 2011, 19:07:03 »

Da ozivim ovu temu ... Otkad je zaladilo imam ove simptome... Cvili samo pri prvom paljenju dok je motor i kaisevi hladan, posle kad se ugreje sve je ok. Znaci Acin slucaj... Inace kais (ceo set sa spanerima) je menjan pre nekih 25000 km

Da li ima nekih novih iskustava na ovu temu pre nego krenem da zalivam vodom kaiseve  Cool
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 24 октобар, 2011, 19:22:50 »

Lalo, meni skripi kanalni kajs alternatora, (a ne klinasti kajs sa spanerom) (utvrdjeno testom sa vodom koji je opisan u prethodnim postovima) i tako......jos uvek skripi samo pri prvom paljenju na ladno......Sad je Panda kod burazera i tamo isti slucaj skipi na isti nacin........
................
................
jedan skriiiiiip pri prvom paljenju na ladno.............i tako (vec koju godinu).......
A, neka ga........nek skripne po jednom pri prvom paljenju, do nekog prvog narednog servisa, pa nek majstor iz kanala malo dotegne kajs, a mozda bi i jedan servis alternatora (njegovih lagera) bio dobar izbor onako preventivno..........

Sačuvana
lala
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 27 октобар, 2011, 15:09:55 »

E taj, kanalni... pogresno sam se izrazio. Pu, pu, daleko bilo da klizi ovaj drugi.
Znaci mi da znam da moze da se dotegne, pa cu napomenuti majstoru. Sad ce uskoro mali servis.
Hvala, poz
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: