Panda Club Serbia
24 мај, 2012, 22:47:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: usporeno paljenje svetla  (Pročitano 1124 puta)
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 25 фебруар, 2010, 18:36:29 »

kopao sam po forumima i net-u, nasao shemu i malo je modifikovao, pa sam napravio prototip uspoenog paljenja svetla na Pandi. Elem ovako:
- Sklop je vrlo jednostavan, podesen vreneski da pali svetlo posle davanja kontakta na 18 sekundi. To podrazumeva da
ste na ulaz sklopa doveli struju sa izlaza prekidaca svetala, koji uvek stoji u polozaju ukljuceno. Kad date kontakt, krene vreme, i posle 18 sekundi/auto upaljen/, svetla se pale. Gase se gasenjem auta. Naravno, uvek imate mogucnost da ih ugasite na prekidacu. Posto se radi o prototipu, pravljenoj na univerzalnoj stampanoj plocici sa 30A relejom koji nije iz
kompleta automobila, idem na usavrsavanje sistema sa auto relejom i stampanom plocicom, pa cemo onda da pokazemo
kako to izgleda. Delovi dodju oko 500 din, malo dobre volje i to je to. Sam sklop izgleda ovako, a ono sto ne vidite od aluminijumskog hladnjaka je tranzistor.
Sačuvana
bibazoki
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 25 фебруар, 2010, 18:39:54 »

Ne razumem se ali ako ti znaš? Da li je to to?

http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Rezervni-delovi/Autoelektrika/Automatska-Svetla-1/1057544
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 25 фебруар, 2010, 18:52:28 »

Evo i sheme, koga interesuje, tu sam za sve informacije.
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 25 фебруар, 2010, 18:54:09 »

Zoki, to je to, samo malo drugacije.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 25 фебруар, 2010, 19:21:51 »

Cemu sve to, ja prekidac svetala nisam ugasio vec dve godine i nisam primetio da je nesto stradalo. Stvarno, koja je prevashodna funkcija takvog uredjaja. Mozda da rastereti izvor struje prilikom startovanja, drugo mi ne pada na pamet !!
 Jikicu?? unsure unsure
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 25 фебруар, 2010, 21:21:50 »

Upravo to Robi, jer dok je akumulator dobar i dok je toplo sve je ok, al u nekim drugim situacijama bi naglo povlacenje struje za farove moglo da zezne startovanje, bar ja tako mislim.
Pozz
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 25 фебруар, 2010, 21:56:25 »

Ima i jednostavnija varijanta da se povežu svetla preko releja a da masa bude vezana na žicu koja ide ka anlaseru tako da kada daš kontakt svetla se upale ali čim zaverglaš (dovedeš isti potencijal i na drugu stranu releja) svetla se gase i ne pale se dok verglanje ne prestaje.
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 25 фебруар, 2010, 23:20:18 »

Ima i jednostavnija varijanta da se povežu svetla preko releja a da masa bude vezana na žicu koja ide ka anlaseru tako da kada daš kontakt svetla se upale ali čim zaverglaš (dovedeš isti potencijal i na drugu stranu releja) svetla se gase i ne pale se dok verglanje ne prestaje.

Gibo, nemo' da mi cuješ sestru, sreće ti. Slabo se razumevam u 'le'triku na taljige pa to što ti napisa meni ne znači ništa... blush2 blush2

A ja mislim isto što i Roberto. Ni ja ne gasim svetla od kada sam kupio autić. Tu i tamo, setim se kad zaverglam da isključim pa ih odmah ponovo uključim i to je to.  yes
Inače, na Renou imam hand-made elektroniku sa pištaljkom kada ugasim auto a zaboravim svetla. Jedino što nema kontra varijanta pa to po Z(L)obs-u košta nekoliko tisuća RSD...  rtfm rtfm
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #8 poslato: 26 фебруар, 2010, 07:46:59 »

Nisam Zoki, Kirhofovog mi zakona  biggrin

Ja ugasim svetlo na prekidač kada ugasim auto pa ga upalim isto kada kresnem makinu. Verujete mi, nije teško uopšte  dance1
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 26 фебруар, 2010, 08:31:21 »

Nisam Zoki, Kirhofovog mi zakona  biggrin

Ja ugasim svetlo na prekidač kada ugasim auto pa ga upalim isto kada kresnem makinu. Verujete mi, nije teško uopšte  dance1
Lako je tebi, ti se jos ne druzis sa cika Alchajmerom ! U stvari, ......nesto......drugo sam hteoooo.......al nema veze, seticu se !!! whistle whistle whistle
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 26 фебруар, 2010, 10:08:14 »

Robi, a ko beše taj..taj...Acc..Alcc... ma neki Švaba al' kako se zvaše? skull skull

Sreća te Panda ima foru, ugasiš makinu-automatski ugasiš svetla. Inače, odavno bi ja ostao bez baterije. To mi se na Rendži, dok nisam ubacio pištaljku, desilo tri četiri puta (posle pada gurka, 'ebiga). Sada mi se desi da ne upalim kad krenem. E sad? Šta je bolje? Nova baterija 3,5 milki ili kazna 3...4  tisuće+par "tačkica", pitam ja vas? pardon
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 26 фебруар, 2010, 11:03:21 »

ja sam prekidac za svetla upalio kad sam kupio auto .....cito sumnjam dal bi sad umeo da ga nadjem di je  wacko blink
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 26 фебруар, 2010, 14:16:18 »

ja sam prekidac za svetla upalio kad sam kupio auto .....cito sumnjam dal bi sad umeo da ga nadjem di je  wacko blink

Otprilike imamo isti problem, jedino sto znam je da je tu negde napred !!! drinks drinks drinks haha haha haha
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #13 poslato: 26 фебруар, 2010, 15:25:53 »

Da se pridružim...

Otprilike imamo isti problem, jedino sto znam je da je tu negde napred !!! drinks drinks drinks haha haha haha
Jedino... mene nešto zezo zadnji levi točak, nisam našao temu pa da zakačim ovde
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 26 фебруар, 2010, 15:36:59 »

Da se pridružim...

Jedino... mene nešto zezo zadnji levi točak, nisam našao temu pa da zakačim ovde

Ko te nije upoznao, taj ne zna sta je propustio!! good good haha fan fan stinker stinker download download lol lol on_the_quiet on_the_quiet pogranichnik pogranichnik bb bb nyam nyam smile smile
Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: