Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 07:30:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Produzenje registracije  (Pročitano 2155 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 27 фебруар, 2010, 13:29:59 »

Danas obavljen tehnicki, osiguranje, zeleni karton.......i onda - u red u MUP............
Inace u MUP-u su sluzbenicima instalirali novi softver koji je (pogadjate) citavu stvar koja je i onako bila bespotrebno komplikovana - zakomplikovao do te mere da jednu stranku ``obradjuju`` - bar 20 minuta. Sve one podatke koje imaju u dokumentaciji koju su vec popunili na tehnickom pregledu (registracioni list, polisa......) i koji vec postoje u saobracajnoj i vozackoj dozvoli,  u MUP-u - prekucavaju ponovo - od slova do slova, i od broja do broja, i tako jedno 18 puta. Ako se desi da sluzbenica nesto pogresno unese, onda mora da ide kod ``sefa`` da joj da ``autorizaciju`` da u tom i tom polju na ekranu svoga kompa, svoga - ljutog 286 kompjutera iz 1975-te - izvrsi ispravku???????? Da Vam ne kazem poznatu rec koju malo malo sluzbenica izgovori `` Pao nam je sistem`` - i onda red stoji......Naravno - pogadjate, nista bez pisace masine u koji i dalje moraju da ``uvuku`` saobracajnu i da Vam ukucaju produzeni datum registracije. Nema bajo bez kucace masine - nemoze nista.........(Zovi Djuru i reci mu da blokira aerodrom)
Sad jos ako nemate srece pa se u kilometarskim redovima nadje neko sa nekim ``problematicnim`` podatkom (recimo da su mu u registracionom listu kao broj sasije ukucali Z umesto Y (zbog tastature na kompu) - onda mozete da mislite na sta to sve ispadne. Ili recimo ako Vam je jedna adresa u Vozackoj, a druga u LK (prebivaliste) - racunajte da ce te prvo morati da izmenite i usaglasite te podatke u Vozackoj dozvoli sa licnom kartom - (a to je naravno drugi salter i naista manji red, pa posta za uplatnce, pa.....salter za dokumenta, pa....), pa tek onda ponovo u red za registraciju vozila. U nekim MUP-ovima zorom dele po 20-30 brojeva i tu je kraj, a u nekima se ceka kilometarski red - pa ko doceka?. Negde prave spiskove........i tako redom. Inace Subotom neki MUP-ovi rade do 19.30h. Uglavnom na teritoriji celog BG nema jedinstvenog resenja, a koji god sistem da je u pitanju, u redu se ceka po ceo dan - i bez obzira za koji MUP se opredelite.........Prema tome, ako vam se blizi registracija, naoruzajte se strpljenjem i racunajte na deljenje brojeva, spiskove, cekanje u redu, izgubljeni dan.......
Inace Tehnicki je prosao bez ikakvih problema..........Sve je kostalo 13.300 dindzi - sa sve zelenim kartonom i osiguranjem......... dirol
« Poslednja izmena: 27 фебруар, 2010, 13:42:56 AcaDorcol » Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #1 poslato: 27 фебруар, 2010, 14:14:07 »

Aco,bolje bi bilo da pise na ulaznim vratima:   Dobro dosli u Srbiju!!!!
 A eto mog objasnjenja zasto se ceka po 15-20 min, za produzavanje,pa da to tako treba bad
 Ja platih pre neki dan ,ovog mog teretnog : 10.803,00 din osiguranje (unika), takse 6.800,00 i tehnicki 3.400,00 ukupno 21.000.
 (kuku lele). sorry beee
 pozdrav
yungalunga
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 27 фебруар, 2010, 15:52:34 »

Pa nek mi neko kaze Dobanovci selo !! angry2 angry2 angry2
Imamo dva tehnicka pregleda u svojini drzave i jedan privatni. Krenem ujutru pola sata ranije na posao, ostavim auto u privatnoj agenciji, i kada se popodne vratim sa posla, svratim do agencije , pokupim kljuceve i saobracajnu i platim im cekovima na tri meseca odlozeno, dobijem novu fasciklu za saobracajnu, vozacku, licnu i sl.
Sve ovo za 14 'iljada novaca Srpskih ! preved preved preved
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 27 фебруар, 2010, 17:13:17 »

Muka mi je kad pomislim sta mi sve treba auto nije na mom imenu hocu da ubacim plin a u vozackoj i licnoj nije ista adresa uf no
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 27 фебруар, 2010, 18:32:17 »

Eeeeee, Robi, pa vi ste tamo u Sremu, uredili sebi zivot lol, Marija Terezija i sl......(al nisam siguran da je to i sad trenutno - tako.....zbog ovih izmena po Mup-u)

Salim se, mogao sam i ja da agenciji pri tehnickom pregledu ostavim 1.500 dinara (Cash in advance - u koriscenim novcanicama), i da dodjem u ponedeljak po-podne po gotovu saobracajnu - sto stvarno nije nepodnosljivo skupo, ali prosle godine nakon tehnickog (isto je bila subota), otiso sam do MUP-a (ona ispostava na Bezanijskoj kosi), tamo dva coveka ispred mene i sve je bilo gotovo za po-sata (sa tehnickim pregledom jedno sat vremena). Ali ne lezi vraze.........prosla godina je prosla godina. Da sam imao predstavu sta cu zateci tamo, platio bih 1.500 dindzi agenciji i molim lepo........To savetujem i drugima ako su pri 1.500 dindzi.......ili steznike za vene na noge - pa ceeeeeeekajjjjjjjj.
Neko rece da mu se razlikuju podaci u LK i saobracajnoj.......E problemcic je tu sto tu vrstu produzenja ne moze da odradi agencija, jer ovi u MUP-u, u tom slucaju traze od agencije da licno dodje Vlasnik........(opsti chaos). Narod bogara........noge boluuuuuuuuuu, bem ti 1.500 dindzi.......
No u cekajuci redu - saznah koja je razlika izmedju MUP-a i Al-Kaide.
.
.
.
.
(Al-Kaida ima simpatizere u svetu.........) skull skull skull
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 27 фебруар, 2010, 19:17:54 »

Evo, na primer, moj slucaj. Prekjuce sam otisao na tehnicki, platio 11500 dinara, bez zelenog kartona, samo ono osnovno
prosao fino na tehnickom /obajsnio sam ono crevo na kocnicama umesto onog cuda, Panda koci ko zmaj/ i odlucim da u 16,00 posle posla odem u S.Venac da obavim ostalo. Dodjem, parkiram auto, udjem unutra, jedan salter radi brzinom puza, saceka 10 minuta, nista se ne desava, i vidim da nema sanse da zavrsim za dva sata /zbog parkinga u zoni 2/ jer
je ispred mene oko 30 ljudi. Odustanem, sutradan odem na Vidikovac oko 10,00, situacija ista. Preporuci mi kolega
mali SUP na B.Kosi, i oko 12,00 odem tamo, kad tamo svi saznali da tamo nije guzva pa je napravili. Opet odustanem,
izadjem ranije sa posla i odem ponovo u S.Venac, peske. Udjem, 14 ljudi ispred mene, ja sav sretan/usao oko 13,45/.
Kad opet samo jedan salter radi, al ne odstupam. Izasao sam iz sale u 16,20! Da ne zivim u Srbiji, ne bih verovao da
je to moguce, al sretan pa zavrsio,jbg.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 27 фебруар, 2010, 20:30:47 »

E, o tem Vam pricam.........
Elem u Starom gradu sistem (tacnije pod-sistem) je sledeci. Stari Grad radi od 7.30 do 19.30. Ujutro se formira stampedo, i nema brojeva zakazivanja i sl.... nego stampediras, pa cekas pa kad dodjes na red. Radi naravno samo jedan salter. Tako ide do 12.15 ili 12.30 - kad se menja salterusa (naravno radi samo 1 salter). Onda sidje neki komandant sas motorolom i izvede ovu salterusu sto radi u drugoj (popodnevnoj) smeni (do 19.30) i onda podele brojeve tako da se od 13 casova do 19.30 casova dodeli onoliko brojeva koliko puta 20 minuta po predmetu ima u tih 6 ipo sati. od 13 - 19.30 ima 6 ipo sati odnosno daju max19 brojeva.......ALI - Ako li se desi da za uzimanje brojeva - pristigne neki referent neke firme koji na primer nosi 10 predmeta (za 10 firminih vozila), onda se gradjanstvu podeli samo preostalih - 9 brojeva. Idemo dalje sa zanimljivom matematikom.......Recimo na Starom gradu zivi 250.000 stanovnika (minimalisticka-procena) i ima bar 50.000 firmi (raznih). Procenjujem da ima MIN. negde okolo - 150.000 vozila sa rezidentnoscu Stari grad (moja procena i to minimum). Ako li uzmemo da se u SG pre podne zavrsi 20 predmeta, i posle podne do 19.30 jos 20 predmeta (pod uslovom da ``sistem`` ne pada i da sve funkcionise) (No mislim da sistem i treba svakako da ``padne`` -i to sto pre, i ne samo da ``padne`` nego BRE TREBA DA SE DEINSTALIRA, A I DA SE FORMATIRA). Dakle 40 dnevno - predmeta su sposobni da odrade. posto se radi 6 dana u nedelji (ne racunajuci drzavne praznike) dakle od 365 dana max se radi 52 nedelje po 6 dana sto je max 312 dana. Zbog praznika da zaokruzimo na 300 dana puta 40 predmeta...... Dakle na SG mogu da odrade 12.000 vozila maximalno????????????
ZA KALENDARSKU GODINU. Predpostavljam da je slicno i na drugim opstinama.................Dakle, eto prilike za ``agencije``` koje predmete doturaju preko reda u kancelarije na spratu (gde rade jos 3 salteruse pod patronatom bossova) i zavrsavaju predmete van ociju plebsa.......za tricavih 1.500 dindzi. Ako u BG ima recimo 700.000 vozila, i da skinemo onih 200.000 koji ce cekati u redu, znaci ``agencijama ostaje ``kolac`` od 500.000 vozila x 1.500 dinara, da vidiiiiimo, dakle to je 750.000.000 dinara - skratim za dve nule i dobiiiiijemo???? 7.500.000 vupija-jupija. Posto se zna da se to deli 1.000 dinara agenciji i 500 dinara bossovima, svako je dobar - ``agencija - pola mil. vupija-jupija, a boss i undercover salteruse cetvrt miliona vupija jupija.
Dobro-dosli u `` Koalicioni`` svet - cuda...............Zovite Djuru - nek blokira aerodrom.......
« Poslednja izmena: 27 фебруар, 2010, 20:37:31 AcaDorcol » Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 28 фебруар, 2010, 01:14:53 »

Zvao sam Djuru da blokira aerodrom , ali mi on rece da ce to uraditi cim izadje iz agencije u Dobanovcima!!!
Kratko i jasno ! blind blind blind
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 28 фебруар, 2010, 08:46:15 »

Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 28 фебруар, 2010, 20:51:01 »

Aco,Tvoj opis brze i efikasne registracije omiljenog vozila me je istinski okuražio.Juni je blizu,pa se valja spremiti da u toj brzini sistema nešto ne propustim ili previdim,osim ako se u ovoj svetlosnoj brzini tranzicije naša birokratija ne promeni do neprepoznatljivosti,pa nam život učini komplikovanim.
 jester jester jester
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 01 март, 2010, 14:43:32 »

"osim ako se u ovoj svetlosnoj brzini tranzicije naša birokratija ne promeni do neprepoznatljivosti"

IFO na čemu si ???   jester jester
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #11 poslato: 02 март, 2010, 22:32:58 »

"osim ako se u ovoj svetlosnoj brzini tranzicije naša birokratija ne promeni do neprepoznatljivosti"
   IFO na čemu si ???   jester jester
Na Srbiji, verovatno... Ja sam danas odradio teknički. U MUP 20 ljudi a 19:03. I rade do 20. Do 19:35 završilo troje, sa po 1 autom. Vidim: nema leba od ovoga.. Odem do SLOBODNOG šaltera za kojim sedi civiluša u MUPu (kao) zaposlena, Dobro veče, pomoz Bog, oće li...??? Njen pogled sekao je brže i lakše nego katana pokojnog Nagamoto Jukare... Već sam počeo da vadim flastere al reko aj prvo da pitam, kad me iseče tako da nije za džabe. DO koliko sati radite?? DO 8. A ko ne stigne so tad da obavi registraciju, jel ostavi papire ili... ILI! Ko ne stigne dođe ujutru! A od koliko, moliću, radite ujutru? OD 8! A zašto svi ovi ljudi čekaju? (u redu sada cca 17toro..) NE ZNAM; PITAJTE NJIH! i uputi pogled tipa 'aj pitaj me još nešto oma zovem drugare koleague da te apse!' Tu se ja setih da je počeo Sunđer Bob na B92, da me policija prekjuče tražila na sestrinoj adresi i da mi je ova to javila pre 20 min, daa će večera načisto da mi se oladi,... A i žena... O ljubavnici da ne pričam... Hvala lepo, doviđenja prijatan odmor (i samo zahvaljujući izvanrednim refleksima stečenim čitanjem roto romana o Lesli Eldridžu - Nindži) izbegoh finalni sekući pogled koji bi i tenak prepolovio... Beeeeeeeeeeeeeeeeeeež kući, Patrik taman položio za čamcomobil, boranija se taman proladila da mož da se ručka, žena i ljubavnica piju kafu a deca ko deca: mirni ko bubice...

Nego, ko ono ima plac na Staroj planini?
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 03 март, 2010, 00:37:54 »

Off topic!

I S. Planina je, na žalost, u Srbiji. Ako misliš da ćeš tamo naći utočište, zaje... si se.  skull skull

Nego meni sledi do kraja Marta isti taj posao i idem u "moju agenciju"  (nema ime zbog reklame, sa njima radim već godinama, može na PP) i za 1500 RSD obavim u fazonu "Sever bez gužve". Stariji se sećaju nekadašnjih dobro posećenih utakmica na "Marakani" i preprodavaca ulaznica, presretača, već na Slaviji....
« Poslednja izmena: 03 март, 2010, 00:42:04 bibazoki » Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 04 март, 2010, 16:19:10 »

Juče sve završio... Nemam reči, sem- Stara planina je previše blizu, ako bi mogao neki planinski venac na Novom Zelandu, hvala lepo... Samo da pobegnem odavde...
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #14 poslato: 04 март, 2010, 23:25:33 »

NOVE vesti sa Banovog brda.... Danas sam se baš bio naoštrio da registrujem auto... Kako sam boraniju pokusao neki dan a ostali likovi iz prošle epizode nastvili po starom odjavim se iz današnje epizode i s posla ko bandžijem pravac sup.
17:15 - 20:01...raznih je događaja bilo... čak su jednog sapatnika i priveli na par pitanja o junačkom zdravlju jer stoji u redu već tri sata i uprkos tome službenim licima postavlja pitanja! pustili ga brzo jer zna nekog sa zvezdicama na ramenu al u prvom trenu je bilo krajnje ponižavajuće - em čekaš em te još i ćutkaju, kao ne mogu da rade od buke?! šta da radi 20 smorenih ljudi koji ko konji stoje već tri -četir sata nego da pričaju?? 
a ja? video sam šalter izbliza... kao Pinki Tita...
Ujutro ću poraniti pre penzosa iz kraja, da zauzmem mesto...
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: