Speedy
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #135 poslato: 05 август, 2011, 19:18:59 » |
|
Joooj, MC ne zameri al jaka je to cifra 9000 dinareva, diskovi su bar bili oko 1200-1500din po komadu a pakne oko 1000
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #136 poslato: 05 август, 2011, 19:52:09 » |
|
Znam al poderaćeš ove kineze il turke 2 put il triput dok podereš ove originalne znam jeste skupo 2800 za pločice i 6000 za diskove al duže vremena si miran i nema onih sranja kao kod nekih da tersu pa da moraš da ih prestružeš bem li ga i ovako i onako moraš dati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
malaMo
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #137 poslato: 06 август, 2011, 01:39:21 » |
|
Evo racunice kod nas: plocice allied nippon (kaze drugar da je lukas promenio logiku, imaju dve smese, pa kad dodjes do pola ide tvrdja, a ove su kompaktne i mekane) Mislim da su bile 1800. Diskove smo dobili od drugara lukasove stare nekoriscene za hiljadarku. Jos na to pola litre ulja (800 din) Sve zajedno je doprinelo da meni auto koci kao blesav sada a ne dere se uopste. Sto se tice zupcastog kaisa, izgleda da je sada uzupcen kako treba i auto vuce kao lud. Sve zajedno je proslo nekih 150km probe i performanse su vise nego zadovoljavajuce.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #138 poslato: 14 август, 2011, 20:34:33 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pandula
Iskusni Pandista

Van mreže
...koji je to auto bolji od moskvicha...????
|
 |
« Odgovor #139 poslato: 14 август, 2011, 21:21:47 » |
|
??????ne ide disk na lager vec na glavcinu ....koliko sam ja primetio dok sam svoje menjao.Nemoj se sekirati...ipak je to samo gomila gvozdja!!!! ako je to problem... strugar to resi za jedno pivo!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Milan_Silni
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #140 poslato: 04 децембар, 2011, 22:31:32 » |
|
Da ja nebi opet nesto upropastio- bolje opet da pitam. Hocu da zamenim celokupno ulje u kocionom sistemu- pa me zanima postupak- kako to da uradim. Verujem da bi morao posle da ozracim sve aparate?! Ali gde i na kom mestu bi mogao -i da li je moguce-da odjednom ispustim svo staro ulje- ili bi to morao pojedinacno na svakom tocku dok nepodje novo ulje? Ako neko zna ispravan i tacan postupak neka mi pomogne.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Da nije toliko grabljivica-druge bi nam ptice pevale !!!!
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #141 poslato: 05 децембар, 2011, 13:57:02 » |
|
@ Milan_Silni Zamena ulja u kocnicama se radi na svakih 2 godine. Možeš na jednostavan nacin zameniti ulje. Tako da prvo velikim špricem od inekcije izvučeš ulje iz rezervoara za ulje. dopuniš rezervoar novim uljem, sledi pumpanje kočnice, jako stisneš pedalu a ključem (mislim da je 8 ) odvrneš luftirač na točku samo na "zez" i odmah stegneš. Pedala kočnice će se spusti do patosa, jer si na šrafu ispustio ulje pod pritiskom kočnice, zato brzo zavrneš luftirač da se vazguh ne uvuče, nastaviš ponovo da pumpaš pedalu i tako 30 puta. Prvo radiš zadnje točkove i paziš na nivo ulja u rezervoaru da slučajno ne ostane prazan i povuče vazduh. Prednje točkove proluftiraš sa 20 pumpanja. Pošto ulje prska kad odvrneš luftirač, dobro je podmetnuti neku plastičnu flašicu da ne uprskaš sebe i donji postroj auta. Kada sve završiš obavezno proveri jesu svi luftirači stegnuti ( ne pretegnuti ) i nivo kočione tečnosti na maksimumu. Mislim da nije komplikovano, ali je sve to zgodnije raditi kada je auto na dizalici. Srećan rad ! 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 05 децембар, 2011, 14:22:49 Joe »
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #142 poslato: 05 децембар, 2011, 18:29:29 » |
|
 Da se neko ne naljuti, ali prosto - moram ovde da stavim jednu vaznu napomenu: Kociona tecnost (Kociono ulje), je VEOMA AGRESIVNA tecnost. Posebno je opasna za oko, a i za sluzokozu, za boju vozila, za metal i slicno. Prilikom ispustanja i zamene kocione tecnosti narocito treba obratiti paznju na to da ista NIKAKO NE DOSPE U OKO OSOBE KOJA RADI SA KOCNICAMA ili sa prisutnim posmatracima, pomagacima i sl. Ta tecnost moze gotovo trenutno i nepovratno upropastiti i tesko-ostetiti samo oko, i nepovratno ostetiti vid osobe koja je imala kontakt sa kocionom tecnoscu. U cilju izbegavanja ovakvih incidenata a i zbog sprecavanja povlacenja vazduha, za ispustanje kocione tecnosti na ispusni ventil se nabaci odgovarajuce providno crevo uronjeno u providnu posudu koja je delimicno popunjena kocionom tecnoscu (recimo 1/3 zapremine). Na taj nacin tecnost se ispusta u tecnost preko creva koje je uronjeno u isti i ako i povuce nazad, opet ce povuci tecnost a ne vazduh.......Da ne kazem da je mogucnost da nekom prsne u oko svedena na minimum. Pametni majstori i pored svega nose zastitne naocari, jer ocinji vid je najvaznije sacuvati prilikom ovih radova........ Providno crevo i providna posuda se koriste kako bi se prilikom ispustanja tecnosti uocili baloncici, kojij kod pravilnog procesa naravno ne treba da bude ni u crevu ni u posudi 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #143 poslato: 06 децембар, 2011, 08:04:01 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #144 poslato: 06 децембар, 2011, 08:39:07 » |
|
Samo da ilustrujem Acino iscrpno objašnjenje. Na slici se i vidi da su "sisice" pripremljene za navlačenje crevceta. To sam radio na R-4 više puta tako da imam iskustva. Na Pandi nisam. Radio mi majstor Boban.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #145 poslato: 06 децембар, 2011, 09:07:05 » |
|
Patent je SUPER !  Dobro smišljno za zaštitu od prskanja ulja,a i lepo se vidi količina kočione tečnosti koju smo izbacili, pa se lakše prati stanje u rezervoaru da ne ostane prazan i povuče vazduh. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
Milan_Silni
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #146 poslato: 06 децембар, 2011, 23:57:54 » |
|
Hvala vam na odgovoru. Mislio sam da to ide tako ali opet rekoh da pitam. Ustvari bunio me onaj peti aparat- dali se ovim putem tj postupkom- i iz njega propere tj zameni sva kociona tecnost?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Milan_Silni
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #147 poslato: 10 децембар, 2011, 00:27:42 » |
|
kakva su vasa iskustva - tj dali bi trebalo da promenim plocice napred i poravnam diskove na strugu- jer primetio sam da mi dok su mi kocnice mokre i ako auto stoji dan- pa krenem i treba da prikocim negde naglo- onda mi prvo koce zadnji i zanosi me- ali posle par kocenja i malo voznje- stvar se normalizuje. Mislim dok se malo ociste diskovi od rdje verovatno i osuse ili sta vec. plocice nisu menjane- rec je ovoj telekomovoj pandi- i ima ferode jos jedno 3-4 mm a disk ploce su ok- ono malo blago neprimetno valovite. Da li da kupim plocice- neke malo mekse koje cuvaju disk ploce ili koje vec moraju- i da diskove obradim - eto neprimetno- ili me to zeza peti aparat?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #148 poslato: 10 децембар, 2011, 00:52:23 » |
|
Milane, poteraj ti to nekome ko se DOBRO razume i ne igraj se.  Otkazaće ti kad bude gusto. Da ti se ne desi da ti šaljemo cigare u Padinjak ili, nedoBog, da se smeješ sa bandere... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #149 poslato: 10 децембар, 2011, 11:05:36 » |
|
sa svim delovima se zezaj,budzi ,igraj a za kocnice idi kod majstora. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|