Panda Club Serbia
10 фебруар, 2012, 10:03:41 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Štampaj  
Autor Tema: Kocnice, kocnice...  (Pročitano 5904 puta)
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #90 poslato: 20 фебруар, 2010, 18:00:40 »

Danas sam bio kod majstora u vezi propadanja kocnice(ako se secate,pisao sam pre par dana).Zamenjeno je ulje,koje inace bilo tamno-maslinasto-zelene boje blush2(majstor mi rece da treba menjati na dve godine,ja auto vozim od aprila prvi put je sad menjano a pre toga ko zna kad!?!),paknovi i plocice su dobri jedino se malo nahvatala rdja pa je komsija to ostrugao i ocistio...Misli da je ulje izgubilo svojstvo i da je vlaga doprinela propadanju.Sve u svemu imao sam dosta srece,ko zna sta je moglo da se desi pogranichnik suicide_fool .Hvala na savetima,nadam se da je kvar u potpunosti otkljonjen,danas u voznji posle opravke je bilo sve kako treba.poz
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Na mreži Na mreži

Panda Gvido

« Odgovor #91 poslato: 21 фебруар, 2010, 14:00:46 »

@Obrad

Da, lepo ti je rekao čovek na 2 godine mora da se menja kočiono ulje jer ono uvači vodu u sebe a onda ta voda čini da oksidiraju neki delovi kočionog sistema pa ti komadići rđe mogu da oštete gumice u cilindrima i tu da curi i uvlači vazduh u sistem i tako dalje i tako bliže... Inače, koliko kapiram to ulje je tako pravljeno da se ne stišnjava kada je izloženo prisitku tako da ako je u sebe uvuklo određenu količinu vode moguće je da je izgubilo te karakterisike... Budi oprezan još neko vreme!

@Nele

Svemoćni WD40 ili zagrevanje... Mada se uglavnom odlomi  suicide_fool

Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: 21 фебруар, 2010, 17:06:25 »

Hmmm... Na prvom Renou-4 nisam NIKADA menjao kočiono ulje a vozio sam ga 14 godina i prešao blizu 160 hiljada... U međuvremenu sam par puta dolivao kočiono ulje jer sam menjao, koliko se sećam, zadnji levi kočioni cilindar i glavni kočioni isto. Tako da je, može se reći u sistemu sve vreme bilo original ulje, fabričko. Nikada sa kočnicama nisam imao preblema. pardon

Za ovu kompletnu zamenu ulja na dve godine prvi put čujem... prankster
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: 21 фебруар, 2010, 22:58:33 »

svemocni wd40 tj negov pandan iz kuhinje wurth_a nije pomogao,
mozda bi grejanje pomoglo ali verovato ce u nekom trenutku morati da se primeni gruba sila!!! bb
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: 22 фебруар, 2010, 08:17:40 »

mozda bi grejanje pomoglo ali verovato ce u nekom trenutku morati da se primeni gruba sila!!! bb

Postoji fora sa urezivanjem kontra navoja. Recimo, kroz "sisicu" se probusi rupa 4mm i u nju se nareze kontra navoj 5 mm ali samo do dubine 6-7mm. Zatim se uvrne kontra zavrtanj sa "OK" glavom i kada on dodje do kraja urezanih navoja , logicno je da i sisica krene da se odvija .
Jos jedno resenje, odes kod majstora i das mu da on lupa glavu sa tim!
PS. Ako je u pitanju sisica na zadnjem kocionom cilindru, ceo cilindar u AP sportu kosta oko 200 dindzi pardon pardon pardon
Sačuvana
nele
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: 22 фебруар, 2010, 09:38:11 »

U pitanju su predne kocnice tj celjusti .....
Za sad ce da stoji ovako kad bude bas moralo da se menja ondak cu da brinem brigu ...
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: 25 фебруар, 2010, 09:06:44 »

Meni je par puta uspelo ovako:
zabušim šraf burgijom koja odgovara prečniku kontraburgije,
stavim u bušilicu TUPU burgiju istog prečnika i pritisnem da se usija-zacrveni,
nakon nekoliko minuta kontraburgijom odvijem polomljeni zavrtanj.
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: 25 фебруар, 2010, 18:26:46 »

Evo malo i mene. Pricali smo onomad o izbacivanju onog razvodnika ili ventila za kocnice,  sto je kod mene uradjeno,
i umesto njega napravljen bajpas gumenim crevom. Danas sam isao na tehnicki sa tom skalamerijom, sa kojom vozim inace vec godinu dana, i da ne verujete, prosao bez problema!!!
Znaci, to radi i to dobro. Eto toliko od mene za sad, jedan problem manje.
Pozz svima i prijatna voznja
 ok
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: 25 фебруар, 2010, 19:25:09 »

Jokicu, mislim da si spomenuo da je u pitanju crevo od Una. Treba li tom prilikom nesto budziti ili samo odvrnemo sevcice sa kompenzatora, zavrnemo na crevo i ispustimo vazfuh iz sistema? Trebaju li nam neki nastavci, holedneri, selne? Ajd' slikaj ako se vidi odozgo !!
 Pozdrav
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: 25 фебруар, 2010, 21:11:04 »

Sledeće nedelje ću i ja na tehnički/registraciju. Ako četir' džaka cementa u gepeku ne odrade pos'o, ne znam šta će...
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: 25 фебруар, 2010, 21:19:47 »

Robi, nista se ne budzi, odvrni, zavrni i gotovo, jedino se ne secam da je ozracivan sistem, mislim da nije. Navoji i spojevi odgovaraju bez ikakvog budzenja 100%. Kompenzator se drzi na jednom srafu za sasiju, mozes ga odvrnuti i baciti, pomoci nema ako je zaribao.
Pozz
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: 25 фебруар, 2010, 23:28:30 »

Ja danas terao kod Bobana u G. Vučića. Čovek mi pregledao komplet kočnice, očistio, razradio i ošmirglao. Kaže, teraj na tehnički (krajem Marta) i ne brini. Vataju k'o za oko. Reko da su Žabosi stavili nove prednje pločice i pakne i da je stavljen nov levi cilindar pozadi... Zamenio mi ulje, filter, prekontrolisao trap i izvršio dijagnostiku. Kaže, teraj bre i ne misli. Nema tu šta da se pokvari smile smile Pu,pu,pu, kažem ja yes

Sve to koštalo me 3230 RSD + bakšiš 3,5 milki. (Ulje i filter njegovi)
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
gibanitza
Administrator
Na mreži Na mreži

Panda Gvido

« Odgovor #102 poslato: 26 фебруар, 2010, 07:40:23 »

Ja ću sledeće nedelje kod Bobana, moraću najverovatnije da menjam prednje pločice jer mi je tehnički početkom maja, pa natenane sada to sve da završim...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: 26 фебруар, 2010, 08:33:31 »

Robi, nista se ne budzi, odvrni, zavrni i gotovo, jedino se ne secam da je ozracivan sistem, mislim da nije. Navoji i spojevi odgovaraju bez ikakvog budzenja 100%. Kompenzator se drzi na jednom srafu za sasiju, mozes ga odvrnuti i baciti, pomoci nema ako je zaribao.
Pozz
Hvala Jokicu, ja cu , izgleda, morati da se dovijam na taj nacin.
Sačuvana
Sinnerman
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: 04 март, 2010, 18:39:02 »

Pozdrav Pandashima...   Cool

Danas sam nesto gledao i prelistavao uputstvo koje sam dobio uz moju (ex Telekom) Pandu.
Po onome sto sam procitao, izguglao i skapirao... na poklopcu gde se sipa kociono ulje postoji prekidac koji sluzi za testiranje signalne lampice na instrument tabli... I ja sam naravno kao pritisnu da vidim kako to radi, ali se nista nije dogodilo...
Da li neko zna kako to radi?

Na doc-u koji saljem je deo iz uputstva na Talijanskom i na googleovanom Talijanskom a na slici je to cudo od poklopca na kojem pishe "press for level indicator check"
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Štampaj  

Prebaci se na: