obrad1981
Iskusni Pandista

Van mreže
Pandara
|
 |
« Odgovor #90 poslato: 20 фебруар, 2010, 18:00:40 » |
|
Danas sam bio kod majstora u vezi propadanja kocnice(ako se secate,pisao sam pre par dana).Zamenjeno je ulje,koje inace bilo tamno-maslinasto-zelene boje  (majstor mi rece da treba menjati na dve godine,ja auto vozim od aprila prvi put je sad menjano a pre toga ko zna kad!?!),paknovi i plocice su dobri jedino se malo nahvatala rdja pa je komsija to ostrugao i ocistio...Misli da je ulje izgubilo svojstvo i da je vlaga doprinela propadanju.Sve u svemu imao sam dosta srece,ko zna sta je moglo da se desi  .Hvala na savetima,nadam se da je kvar u potpunosti otkljonjen,danas u voznji posle opravke je bilo sve kako treba.poz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Na mreži
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #91 poslato: 21 фебруар, 2010, 14:00:46 » |
|
@Obrad Da, lepo ti je rekao čovek na 2 godine mora da se menja kočiono ulje jer ono uvači vodu u sebe a onda ta voda čini da oksidiraju neki delovi kočionog sistema pa ti komadići rđe mogu da oštete gumice u cilindrima i tu da curi i uvlači vazduh u sistem i tako dalje i tako bliže... Inače, koliko kapiram to ulje je tako pravljeno da se ne stišnjava kada je izloženo prisitku tako da ako je u sebe uvuklo određenu količinu vode moguće je da je izgubilo te karakterisike... Budi oprezan još neko vreme! @Nele Svemoćni WD40 ili zagrevanje... Mada se uglavnom odlomi 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #92 poslato: 21 фебруар, 2010, 17:06:25 » |
|
Hmmm... Na prvom Renou-4 nisam NIKADA menjao kočiono ulje a vozio sam ga 14 godina i prešao blizu 160 hiljada... U međuvremenu sam par puta dolivao kočiono ulje jer sam menjao, koliko se sećam, zadnji levi kočioni cilindar i glavni kočioni isto. Tako da je, može se reći u sistemu sve vreme bilo original ulje, fabričko. Nikada sa kočnicama nisam imao preblema.  Za ovu kompletnu zamenu ulja na dve godine prvi put čujem... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #93 poslato: 21 фебруар, 2010, 22:58:33 » |
|
svemocni wd40 tj negov pandan iz kuhinje wurth_a nije pomogao, mozda bi grejanje pomoglo ali verovato ce u nekom trenutku morati da se primeni gruba sila!!! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #94 poslato: 22 фебруар, 2010, 08:17:40 » |
|
svemocni wd40 tj negov pandan iz kuhinje wurth_a nije pomogao, mozda bi grejanje pomoglo ali verovato ce u nekom trenutku morati da se primeni gruba sila!!!  Postoji fora sa urezivanjem kontra navoja. Recimo, kroz "sisicu" se probusi rupa 4mm i u nju se nareze kontra navoj 5 mm ali samo do dubine 6-7mm. Zatim se uvrne kontra zavrtanj sa "OK" glavom i kada on dodje do kraja urezanih navoja , logicno je da i sisica krene da se odvija . Jos jedno resenje, odes kod majstora i das mu da on lupa glavu sa tim! PS. Ako je u pitanju sisica na zadnjem kocionom cilindru, ceo cilindar u AP sportu kosta oko 200 dindzi 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #95 poslato: 22 фебруар, 2010, 09:38:11 » |
|
U pitanju su predne kocnice tj celjusti ..... Za sad ce da stoji ovako kad bude bas moralo da se menja ondak cu da brinem brigu ...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #96 poslato: 25 фебруар, 2010, 09:06:44 » |
|
svemocni wd40 tj negov pandan iz kuhinje wurth_a nije pomogao, mozda bi grejanje pomoglo ali verovato ce u nekom trenutku morati da se primeni gruba sila!!!  Meni je par puta uspelo ovako: zabušim šraf burgijom koja odgovara prečniku kontraburgije, stavim u bušilicu TUPU burgiju istog prečnika i pritisnem da se usija-zacrveni, nakon nekoliko minuta kontraburgijom odvijem polomljeni zavrtanj.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jokicm
|
 |
« Odgovor #97 poslato: 25 фебруар, 2010, 18:26:46 » |
|
Evo malo i mene. Pricali smo onomad o izbacivanju onog razvodnika ili ventila za kocnice, sto je kod mene uradjeno, i umesto njega napravljen bajpas gumenim crevom. Danas sam isao na tehnicki sa tom skalamerijom, sa kojom vozim inace vec godinu dana, i da ne verujete, prosao bez problema!!! Znaci, to radi i to dobro. Eto toliko od mene za sad, jedan problem manje. Pozz svima i prijatna voznja 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #98 poslato: 25 фебруар, 2010, 19:25:09 » |
|
Jokicu, mislim da si spomenuo da je u pitanju crevo od Una. Treba li tom prilikom nesto budziti ili samo odvrnemo sevcice sa kompenzatora, zavrnemo na crevo i ispustimo vazfuh iz sistema? Trebaju li nam neki nastavci, holedneri, selne? Ajd' slikaj ako se vidi odozgo !! Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #99 poslato: 25 фебруар, 2010, 21:11:04 » |
|
Sledeće nedelje ću i ja na tehnički/registraciju. Ako četir' džaka cementa u gepeku ne odrade pos'o, ne znam šta će...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jokicm
|
 |
« Odgovor #100 poslato: 25 фебруар, 2010, 21:19:47 » |
|
Robi, nista se ne budzi, odvrni, zavrni i gotovo, jedino se ne secam da je ozracivan sistem, mislim da nije. Navoji i spojevi odgovaraju bez ikakvog budzenja 100%. Kompenzator se drzi na jednom srafu za sasiju, mozes ga odvrnuti i baciti, pomoci nema ako je zaribao. Pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #101 poslato: 25 фебруар, 2010, 23:28:30 » |
|
Ja danas terao kod Bobana u G. Vučića. Čovek mi pregledao komplet kočnice, očistio, razradio i ošmirglao. Kaže, teraj na tehnički (krajem Marta) i ne brini. Vataju k'o za oko. Reko da su Žabosi stavili nove prednje pločice i pakne i da je stavljen nov levi cilindar pozadi... Zamenio mi ulje, filter, prekontrolisao trap i izvršio dijagnostiku. Kaže, teraj bre i ne misli. Nema tu šta da se pokvari  Pu,pu,pu, kažem ja  Sve to koštalo me 3230 RSD + bakšiš 3,5 milki. (Ulje i filter njegovi)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Na mreži
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #102 poslato: 26 фебруар, 2010, 07:40:23 » |
|
Ja ću sledeće nedelje kod Bobana, moraću najverovatnije da menjam prednje pločice jer mi je tehnički početkom maja, pa natenane sada to sve da završim...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #103 poslato: 26 фебруар, 2010, 08:33:31 » |
|
Robi, nista se ne budzi, odvrni, zavrni i gotovo, jedino se ne secam da je ozracivan sistem, mislim da nije. Navoji i spojevi odgovaraju bez ikakvog budzenja 100%. Kompenzator se drzi na jednom srafu za sasiju, mozes ga odvrnuti i baciti, pomoci nema ako je zaribao. Pozz
Hvala Jokicu, ja cu , izgleda, morati da se dovijam na taj nacin.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Sinnerman
|
 |
« Odgovor #104 poslato: 04 март, 2010, 18:39:02 » |
|
Pozdrav Pandashima...  Danas sam nesto gledao i prelistavao uputstvo koje sam dobio uz moju (ex Telekom) Pandu. Po onome sto sam procitao, izguglao i skapirao... na poklopcu gde se sipa kociono ulje postoji prekidac koji sluzi za testiranje signalne lampice na instrument tabli... I ja sam naravno kao pritisnu da vidim kako to radi, ali se nista nije dogodilo... Da li neko zna kako to radi? Na doc-u koji saljem je deo iz uputstva na Talijanskom i na googleovanom Talijanskom a na slici je to cudo od poklopca na kojem pishe "press for level indicator check"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|