Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 07:56:21 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 11
  Štampaj  
Autor Tema: Kocnice, kocnice...  (Pročitano 6797 puta)
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #15 poslato: 21 март, 2009, 00:37:14 »

Izvini Aco, tek sad videh da je Giba postavio to pitanje.
Usput, porazavajuca cinjenica, probao danas kocnice na tehnickom u Dobanovcima i sila na zadnjim je 0. Znaci kocnica pozadi N E M A !!! Rucna radi perfektno. Resavamo problem dalje . Ako neko ima ideju.......
Znaci:novi paknovi, novi cilindri, izbacen vazduh, dobosi dobri, rucna k'o grom. ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
 P O M A G A J T E E E E E E E E E E E

Sistemom eliminacije može se zaključiti da su ostali u igri samo 5. cilindar (iliti ono čudo što propušta silu na zadnje točkove, kako li mu ime) ili glavni kočioni...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #16 poslato: 21 март, 2009, 08:08:19 »

A meni riknuo prekidac koji pokazuje da li je rucna povucena ili ne, a pritom sijalica nije.Uvek sam se pitao  moj cale kada vozi keca,svremena na vreme proveri rucnu,a eto sad i ja posto mi ne radi prekidac.
Sačuvana
veljap
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 21 март, 2009, 09:32:59 »

Robi,
skini doboše i neka neko gazi pedalu kočnice a ti proveri da li se paknovi šire ili ne.
Ako se ne šire verovatno da ulje ne dolazi do cilindra, ako pak reaguju probaj da raširiš paknove šipkom za štelovanje pošto paknovi nisu samoštelujući.
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 21 март, 2009, 10:48:26 »

Za Yungu:

Jesi li siguran da je riknuo taster za ručnu. Moj drugar je imao sličan problem i savetovao sam mu da pogleda da se nije zaglavio taster ispod ručne kočnice i naravno malo WD40 je rešilo problem pa je sve proradilo smile
Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #19 poslato: 21 март, 2009, 10:51:46 »

Znas i sam da je malo ne pristupacno gde je postavljen taster,ali uspeo sam da ustanovim da klikce,tj radi fizicki.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 21 март, 2009, 11:34:10 »

Robi kocioni kompenzator zadnjih kocnica (koji menja 5ti kocioni) kod nas je na ovoj slicici sa cevcicama obelezen brojem 8. Problem moze da bude i u onom krstastom razvodniku zadnjih kocnica (ako se zacepio) ili u samom kocionom cilindru, cevima (ako se zacepe ili riknu gumice) Evo slicica:
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 23 март, 2009, 19:25:04 »

Zamena prednjih paknova I deo
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 23 март, 2009, 19:26:16 »

Zamena prednjih paknova II deo
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 24 март, 2009, 08:28:18 »

Ja i dalje nemam zadnje kocnice, tj imam, ali su toliko slabe da pajserom mogu da pomerim dobos kada je kocnica stisnuta. Aca mi rece da je i on imao identican problem kada je menjao paknove, ali se posle godinu dana (sledeci tehnicki) prijatno iznenadio kada je stiskom kocnice uspeo da izbaci auto iz valjaka(zadnji su u pitanju) I tako ja odlucih da nista ne diram nego da cekam da se paknovi malo potrose i bolje nalegnu na dobose, jer posle par dana voznje , na paknovima se tek po obimu nazire nalezuca povrsina. Jeb***li ga, valjda ce bolje kociti kada se visak pojede i cele obloge legnu na dobos. Do tada , rucna vata go grom.
 I da razjasnimo jednu nedoumicu.  Dobosi na nasim pandama su identicni kao i kecevi dobosi, proverio licno, a i u AP sportu su po katalogu videli da pase! Kostaju 850 din komad.Tolerancija pohabanosti ide do max 186.68mm( unutrasnji precnik) Ako shubler pokaze vise, zreli su za menjanje!
 E sad paknovi, od keca ne pasuju, neki kazu da od novog juga moze, ali najsigurnije je da se ponesu stari paknovi i kupe isti takvi. Na zalost, paknovi za CITYVAN-a su 2100 din set!
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 24 март, 2009, 11:00:54 »

Paknove zadnje sam kupio u Jovanke Radakovic, pre ulaska u Mirijevo sa Bulevara, silazi se nizbrdo, na semaforu levo, pa jedno 200m, Fiatova radnja sa leve strane, kostaju 1500din, nemacki. Kad dodjem kuci, dacu tacnu adresu.
Pozz
Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #25 poslato: 24 март, 2009, 12:05:30 »

Jokicm, ulica je jovanke radakovic br.21      MB AUTO-Fiat
 sada je to AP sport
« Poslednja izmena: 27 фебруар, 2010, 13:38:09 yungalunga » Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 24 март, 2009, 23:11:51 »

Jokiću, bravo!

Robi, kao što se da videti, širimo mrežu, jači smo od Mosada!
Od sad ni šraf ne kupujem dok ne pitam Pandiste gde ima jeftinije!
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 28 март, 2009, 10:40:06 »

Jedno pitanje, jel ručna može da se šteluje? Čitao sam neke priručnike i čini mi se da sam video da je i ona samoštelujuća (a možda sam i sanjao)....

Evo vako.......
Auto na kanal.......(ako nema kanal, na dizalicu - dizalice uz obaveznu upotrebu klocni, i osiguranja od padanja po ljudima - ``nemo da bacas betonske table s vrha svoje zgrade, pogodices auto, a mozda i ljude`` threaten

Pod auto poneti kljuceve viljuskaste i wd 40.
Pre silaska ispod auta, podici rucnu nekoliko puta do kraja, pa zatim je podici samo na 1 zub - kad se cuje prvo cak.
Odviti prvi sraf (koji blokira glavni sraf od vrcenja)
Glavni sraf pritezati u smeru kazaljki na satu, sve dotle dok zadnji tockovi (koji moraju biti odignuti od zemlje) ne  pokazu prve znake otpora pri okretanju rukama. Kad se to postigne (znace ne da se blokiraju il jedva okrecu, nego kad pokazu prve znake otpora u okretanju), tu stati sa pritezanjem glavnog srafa, a nakon toga onda pritegnuti sigurnosni sraf (kontra-maticu) pazeci da se ne pomeri glavni sraf s mesta gde treba da ostane
I to je kraj, vadi-klocne, spustaj kola na zemlju, tri puta povuci i spusti rucnu do kraja, i onda probati kocnicu na nekoj nizbrdici-uzbrdici, trebala bi da koci sasvim dobro na trecem-cetvrtom zubcu dance1 dance1 dirol drinks jester
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 28 март, 2009, 10:42:36 »

Zaboravih sliku, evoje:
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido