Panda Club Serbia
10 фебруар, 2012, 09:12:26 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Moja prva Panda i to 4WD  (Pročitano 449 puta)
jonnyb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 16 март, 2010, 11:20:40 »

Pozdrav svima. Evo i ja postadoh pandas smile a zovem se Ivan, iz Beograda.
Ovo vozilo mi treba za brdovite predele pa sam zato i kupio 4x4. Doduse bila je Niva u opticaju ali MNOGO trosi. Tako sam se odlucio za ovog cicicu smile koji je 87god (jos malo pa stariji od mene), 999ccm i presao 140000. Boja je trula visnja.
Za sada cini mi se da trosi oko 8l/100km. Cim sam ga kupio morao sam da predjem sa njim 200km da bi dosao do zeljene destinacije smile tako da mu je i to bio mali test izdrzljivosti, s obzirom da ga je prethodni vlasnik vozio samo u lokalu. Sad ide sredjivanje kod majstorka pa ce se valjda smanjiti potrosnja kad se servisira karburator.
Posto je ovo 4x4 primetio sam da ima lufta na zadjem kardanu pa i to mora da se "malkice" sredi, al nema veze.

U svakom slucaju, mogu reci da sam zadovoljan. Totalno je simpa! A i odradjuje posao za koji je namenjen.

Kad sam dosao odma sam probao pogon na sva 4 tocka i to vuce ko nezdravo. Isao sam po takvom blatu da tu ne bi mogao ni traktor da izadje smile
Al najludje od svega je to sto kad sam ga dovozio nisam smeo da idem preko 70 jer je osecaj kao kad ides 160 sa nekim novijim kolima xexexexe, znaci ludoooo. Kao kad se puz vozi na kornjaci..... Xixixixixi
I dosta je bucan. Verovatno mora sve to da se sredi i utegne pa ce biti bolje.
Sačuvana
jonnyb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 16 март, 2010, 11:28:37 »

Vidim da na forumu ima vec dosta raznoraznih tema al da pitam za svaki slucaj:
Da li treba da se obrati paznja na neke delove koji mogu da budu rizicni kod 4x4 i generalno kod pande? Na sta treba da obratim paznju kod nje?

Posto planiram da ugradim plin, vidim da niko nije to pominjao ali ja sam mislio da bocu stavim ispod gepeka, iza zadnje osovine posto bas tu ima dosta mesta kao na Nivi. I ojacam onim limom ispod boce. Da li je to pametno?

Moram da nadjem i onu zastitu ispod kartera. Da li neko zna gde to moze da se nadje? Ili to mogu sam da napravim Wink

I poslednej pitanje, DELOVI! Da li su nabavljivi i kakve su cene, tj u kom rangu u poredjenju sa ostalim automobilima.

Ja imam Golfa II dizel tako da mi je za njega sve bilo dostupno i maltene svaki deo kosta po 10 jura = dzaba.

Pozz i Hvala.
Sačuvana
jonnyb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 16 март, 2010, 11:34:18 »

A i evo slicica malisana.
Izvinjavam se za prljavstinu ali to je bilo na brzinu posle svih ovi mojih "testova".

Bice bolje tj lepse kad se sve sredi. Naravno i vise slika.
Sačuvana
jonnyb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 16 март, 2010, 11:37:06 »

Jos jedan komentar,

Izvinjavam se moderatorima i ostalim clanovima ako sam napravio neku nepravilnost jer jos nisam stigao da procitam pravilnik pa molim na blagovremeno (blagonaklono smile ) obavestenje....
Sačuvana
mirorab
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #4 poslato: 16 март, 2010, 14:26:48 »

Pozdrav!
Lep ti autiććććć... Delova ima uglavnom kojekuda po AP Sportu i sličnim, ima i u Delti al to kad ti nešto opasno rikne pa nema nigde bliže (jeftinije)
Drago mi je da pičččiiiiiii, samo napred!
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 16 март, 2010, 18:04:22 »

Pozdrav Jonny. Mislim da sam tvoju pandu video ne nekim oglasima. Ako se ne varam dostigla je cenu od 2500 evrija i jos nesto malo vise.
Dobro ti nama dosao.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 17 март, 2010, 10:44:57 »

Pozdrav Jonny!

Procitaj malo o Pandi 4x4 i videces da se ona prilicno razlikuje od ove regularne kada je u pitanju voznja po otvorenom putu. Posto 4x4 nema redukciju prva brzina je veoma kratka te se u svakodnevnoj voznji krece iz 2. Takodje i ostale brzine su krace a i problem je (za otvoreno) to sto se zadnji diferencijal okrece iako 4x4 nije ukljucen te to doprinosi buci i povecanoj potrosnji. Takodje, verovatno znas, ali 4x4 pogon sme da se koristi do brzine od 60km/h...

Daklem, 8l/100km nije puno, mozda ces spustiti za pola litre maks litru, ali to je odgovarajuca potrosnja za 4x4 Pandu iz gore navedenih razloga. Ono sto je veoma zanimljiva opcija je ugradnja plina koja za tebe sa atestom kosta oko 300€ max.

Delovi, sto se tice motora su dosta jeftini, kocnice isto, delovi limarije i svetlosne grupe takodje, procesljaj malo forum bilo je dosta price o tome... Medjutim, ono sto moze biti skupo su delovi pogona (lezajevi, osovine, kardani, menjac, diferencijal itd) jer takvih Pandi ima jako malo a i taj tip delova za takvo vozilo je skupo samo po sebi...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
jonnyb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 31 март, 2010, 14:04:04 »

Hvala gibanitza!
Po nesto sam nasao al nisam bio siguran. Ovo za I brzinu nisam znao...
Sto se tice delova, vec polako vidim nabavljivost standardnih i "nabavljivost" nestandardnih delova - ovo sto se tice pogona... smile
Pozz
Sačuvana
dejan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 31 март, 2010, 19:07:43 »

Pozdrav jonnyb,
pozdrav novajlije novajliji  yes
Evo i ja sam nesto naucio o 4x4 pandi , hvala gibanitza  good good
Sačuvana
jonnyb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 31 март, 2010, 21:45:13 »

Pozdrav dejane

Otpozdravljam smile
Sačuvana
jonnyb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 31 март, 2010, 21:52:50 »

Gibanitze,
listao sam malo forumcic pa sam nasao 1 tvoj postic sa ovom slikom.
Jel mozes da mi kazes odakle ti takve slike, jel imas jos neke koje se ticu pandice 4x4 i da li bi mogao nesto da ustupis?

Pozz
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #11 poslato: 31 март, 2010, 22:01:14 »

E da možeš me ubiješ ali ne mogu da se setim gde sam naleteo na tu sliku... Postoji mogućnost da je iz fabričkog uputstva pa sam samo izvukao tu šemu...

Ako ti trebaju informacije i slike šeme možeš pronaći ovde:

http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,9.msg11.html#msg11

Downloaduj navedena uputstva i pročešljaj ih, svašta pametno ćeš naći...
Sačuvana

jonnyb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 31 март, 2010, 23:09:29 »

Hvala druze Gibo smile
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #13 poslato: 01 април, 2010, 06:51:10 »

Nema na čemu, javljaj samo šta se dešava sa kolima i ne štedi na slikama!
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: