Panda Club Serbia
10 фебруар, 2012, 10:40:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Farbanje branika  (Pročitano 1605 puta)
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 16 март, 2010, 22:01:43 »

Ovu temu sam davno hteo da pkrenem ali uvek zaboravim.
Znam da je za fabanje palsticnih delova potrebna drugacija priprema pa molim ako neko ima iskustva da prenese na nas koji nemamo.
Nameravam kad bude topolije da malo nasminkam pandicu pa mi treba savet.
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 17 март, 2010, 16:56:14 »

hmmm...to je vec bilo po forumu,negde.
jel rele bese farbao skutere pa je pisao o farbanju plastike?
ali releta nema vec poprilicno dugo na forumu...
Sačuvana
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Na mreži Na mreži

« Odgovor #2 poslato: 17 март, 2010, 18:40:17 »

Nesto kao ovde  ok http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,221.0.html
i naravno na starom forumu mislim da je neko farbao plastiku na Corsi,pa pogledaj... blush2
Ako nadjem jos negde kacim  Wink
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 17 март, 2010, 19:16:18 »

Neko mi je rekao da u farbari naprave posebno farbu prema tvojoj boji koja je za branike. Odneses poklopac rezervoara i on nasparm toga nijansira. Ineresuje me samo kao je neko farbao kako je to ispalo i koliko kosta?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #4 poslato: 18 март, 2010, 09:18:39 »

Bio je neko sa belom Pandom koja je imala branike u boji karoserije.... E sada ne mogu da se setim ko je...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 18 март, 2010, 20:38:20 »

Rele je pisao detaljno o tome
Sačuvana
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: 22 мај, 2010, 18:21:45 »

Kolege-forumaši sa 
          http://www.tuningstyling.net/forum/kako-osveziti-izgled-branika-t13958.html&hl=plastika
            izmedju ostalog preporucuju
Bumper spray  :
Citat
...Ovo je strasan sprej!
Sa njim sam na Renaultu 5 bez ikakvih priprema (neiskustvo) prespricao oba plasticna branika u boju auta i u naredne 2 godine koliko je bio kod mene nije se nijedna tacka primetila da sam ga rucno na terasi farbao. A prolazio je kroz cetke, puskaranja, one ledene zime...
Ima ga u zilion boja i nijansi
Potrazi na Buvljaku sa leve strane (van redova), oni su uvek imali dobar izbor...a i ono sto nemaju na lageru mogu da nabave.

To je sprej sa plastik prajmerom u sebi (kao sto rekoh), ja njega koristim. Dva spreja mi zavrsavaju posao za ceo auto (oba branika, maska, obrvice, plastike oko rubova, spojler, retrovizori). Samo da znas to ti je crna mat boja i ja na svake dve godine osvezavam plastike time. Ako si pre toga mazao nesto od preparata na plastike DOBRO ih operi da bi se sprej zalepio kako treba.
Bumper sprej je boja za branike i postoji u cetri varijante. Crna, tamno siva, siva i
svetlo siva.

E sada, da li se u ovoj temi misli na osvezavanje branika ili bas na farbanje u boju karoserije?
I da , koje su boje nasi branici?Nekad mi se cini da su tamno sivi, nekad crni  scratch_ones_head
Za osvezavanje preporucuju :

Citat
Sonax-ovu tubu u pakovanju slicnom onom za mazanje obuce i mogu Vam reci da je pasta vrh.Raspitao sam se i saznao da premaz- recimo crni, moze da potraje i do 3 godine ako se nanese 2 puta.Bice mi drago ako neko proba i oboji branike i prenese utiske.Krema kosta oko 400 din i ima je na OMV pumpama.
Ovaj Sonax-ov preparat za branike je odlican.Drugar je uspeo da branike koji su posiveli vtrati u normalno stanje,posle upotrebe ovog izgledali su kao novi.Samo vodite racuna da branik lepo ocistite.Ja sam ranije koristio sprej za branike koji daje sjaj(a uz to je i masan) ali pre upotrebe ovog Sonax-ovog sredstva nisam lepo odmastio branike pa se boja nije lepo rasporedila,jbg izgledali su kao Dalmatinci,na tufne
http://www.gl-tuning.com/artikal.php?id=3545

TurtleWax BlackChrome
Citat
  black chrome je odlican
koristio sam ga!

Meni je uspelo da branik od A80 u jako losem stanju,sto znaci da je boja izgubila sjaj i bio je izgreban ucinim da izgleda skoro kao nov.Jednostavno se koristi,prvo se promucka jer unutra ima par kuglica a zatim se branik premazuje slicno kao kad mazete cipele imalinom, dobro je kad se osusi jos jednom premazati.Probajte

Citat
Ja sam pre neki dan svoje crne povrsine na braniku osvezio sa malo razvodnjenim glicerinom kao i gume.
i mogu vam reci da sam jako zadovoljan.Gume su dobile lep sjaj da ne kazem kao nove,a plastika isto tako,mada moja plastika nije bila siva.
A sto je isto bitno glicerin nije skup ja sam platio dve bocice od po 0.33 120 dindzi.I tu sam dodao malo vode da s ebolje razmaze,naneo krpom i to je otprilike to.

Citat
Turttle wax BLACK IN A FLASH  moze se naci u spreju ili u gelu ODLICAN JE...

silikonsko ulje

Citat
Cickovo ulje za kosu!
Nanesete malo na krpicu,utrljate,i rezultat je ocigledan.

Sad da li je ko i  sta koristio od ovoga i ima li  jos kakvog iskustva pored ovog, jer valjda ide leto prankster, pa valja malo doterati Pancicu umnik  heat heat?

« Poslednja izmena: 22 мај, 2010, 20:25:21 nitro » Sačuvana
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Na mreži Na mreži

« Odgovor #7 poslato: 22 мај, 2010, 19:20:39 »

Evo i ovde jos objasnjenja :
    http://www.tuningstyling.net/forum/farbanje-felni-branika-t18018.html

smile

P.S Nadam se da je ok postavljati ovakve linkove ka drugim forumima,ako nije brisite  sorry
« Poslednja izmena: 22 мај, 2010, 20:28:12 nitro » Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: