Alien
Pandista početnik
Van mreže
visitor
|
 |
« poslato: 19 фебруар, 2009, 19:54:18 » |
|
Da li možda netko ima xenone HID na Pandi classic ili je negdje vidio na netu? Interesira me kako bi to na Pandi funkcioniralo?
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:52:11 salemfk »
|
Sačuvana
|
Fiat Stilo 1.2 16v; Fiat Seicento 1.1 MPi
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 20 фебруар, 2009, 07:43:38 » |
|
Aliane,sto se tice pande kod nas nisam video xenon da je iko ugradio,ali jesu cini mi se nemci
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 20 фебруар, 2009, 08:26:39 » |
|
Vanzemaljce, neko je ovde postavio adresu gde se moze naruciti set za samougradnju xenonki . Mislim da je cene bila ohohoooooooo! Potrazi na netu, ili sacekaj Yungu  , verujem da ce on prvi da to odradi. pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 20 фебруар, 2009, 09:50:46 » |
|
Nisam siguran ali cenim da xenoni imaju prilično određen i ne tako dug vek trajanja... Ali da izgledaju moćno to stoji, s tim što bih ja ipak sačekao da se malo LED kombinacije uhodaju - dosta su trajnije i jeftinije!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:52:30 salemfk »
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 01 март, 2009, 15:36:31 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Alien
Pandista početnik
Van mreže
visitor
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 01 март, 2009, 20:33:27 » |
|
Nešto slično sam i ja bio napravio na svojoj Pandi koju sam imao prije ove s tim da sam koristio samo dva releja sa po dva izlaza . Jedan za dugo i jedan za kratko svjetlo. Sve sam to bio napravio jer sam bio nabavio H4 žarulje 100/80 W, za razliku od standardnih H4. Kad bi se stavile te žarulje na postojeću instalaciju ista bi bila preopterećena i pogotovo kontakti na prkidaču svjetala i klackalici za dugo i kratko svjetlo. Kad se napravi ovo, bilo prikazano ili na moj način postojeća instalacija je neopterećena i struja ide direktno iz akumulatora. Sve je super bilo, svjetlilo je genijalno dok nisu pregorile žarulje, jedna po jedna, a bile su preskupe. Zbogsvoje velike snage izuzetno se griju i termički opterećuju sjenilo fara te utječu na njegovu trajnost. Čekamo led diode.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Fiat Stilo 1.2 16v; Fiat Seicento 1.1 MPi
|
|
|
Mix
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 07 март, 2009, 21:48:34 » |
|
Ja se bavim ugradnjom xenona vec par godina, skoro od kako su se pojavili - jedva cekam prvu Pandu  Sto se tice LED rasvete ... cenim da sam veoma informisan - nacekacete se  Ako imate nekih pitanja u vezi xenon svetala, rado cu vam odgovoriti, kao sto rekoh (bez foliranja) ... u tome sam vec neko vreme 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 07 март, 2009, 22:20:25 » |
|
Imam ja dva:
-Jel' to sigurno- nećemo se zapaliti usput?
-Pošto?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Mix
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 07 март, 2009, 23:16:20 » |
|
Imam ja dva:
-Jel' to sigurno- nećemo se zapaliti usput?
-Pošto?
Sigurnije od halogenki - oslobadja za oko 40% manje energije i temperature, "trosi" samo 35W, umesto 55W. Cene su raznolike kod nas - od 90 pa sve do 500 eurica...  Recimo da sam ja negde ispod zlatne sredine...ne bih cene javno, mada bih rado ako se dogovorim sa menadzmentom Panda kluba   Savet - svakako dobro razmisli gde/sta/i kako kupujes ... moje iskustvo je da oko 95% ponude kod nas ne zadovoljava minimum standarda......sto se mene tice - ja mirno spavam 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 08 март, 2009, 00:41:40 » |
|
Ma reci i cenu... Kakve veze ima, lepo si se predstavio  A mogao bi i neki popust Pandistima sa sajta da padne, zar ne? Još me zanima, koliko traju xenonska svetla, mislim koliko sati im je životni vek?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
Mix
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 09 март, 2009, 12:10:29 » |
|
Ma reci i cenu... Kakve veze ima, lepo si se predstavio  A mogao bi i neki popust Pandistima sa sajta da padne, zar ne? Još me zanima, koliko traju xenonska svetla, mislim koliko sati im je životni vek? Nadam se da me admin nece banovati zbog cena, javno...  BTW, vrlo sam raspolozen da se dogovorim sa menadzmentom sajta (gibantze?) i Panda kluba o popustu, da svima bude lepo  Cene kod mene su sledece: Xenon Bi-Xenon160 Kinez 180 Kinez 280 Well Done 320 Well Done Cene su sa ugradnjom i garancijom od godinu dana. Kinezi nisu losi - Well Done su ODLICNI! Izguglah jednu pandu: http://www.youtube.com/watch?v=jEN3R8vUFjcRealno iskustvo u vezi sa vekom trajanja xenon svetala: 1. Na oko 1000 kompleta (2000 sijalica) imali smo 14 koje su bile lose u startu. 2. Deklarisani vek trajanja im je 10 puta veci od halogenih (mi svakako dajemo godinu dana pismene garancije na citav uredjaj) 3. Nemam iskustva sa dotrajalim sijalicama. Sve rade perfektno za sada. Mislim da cu na to pitanje moci da ti odgovorim za par godina... (iz iskustva)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 09 март, 2009, 14:13:24 » |
|
Mix, cene za kineze su ok, ali molim te za nas koji nisu ulazili u problematiku xenonki, napisi koji red o tome kako sve to funkcionise i koje su realne prednosti. U startu treba da znas da na nasim pandama farovi nisu hermeticki zatvoreni. Ima li to nekakvog uticaja na eventualnu ne-mogucnost ugradnje xenona? Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 09 март, 2009, 14:35:24 » |
|
Mix nase su Panda, malo drugacije od ove koju si nam predstavio na youtubeu......cisto da ne bude zabune.......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Mix
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 09 март, 2009, 14:56:48 » |
|
Mix, cene za kineze su ok, ali molim te za nas koji nisu ulazili u problematiku xenonki, napisi koji red o tome kako sve to funkcionise i koje su realne prednosti. U startu treba da znas da na nasim pandama farovi nisu hermeticki zatvoreni. Ima li to nekakvog uticaja na eventualnu ne-mogucnost ugradnje xenona? Pozdrav
@AcaDorcol Sorry meni neukom ako sam te uvredio ... nije mi bila namera, stvarno  @roberto_s Jos nisam naisao na hermeticki skroz zatvoren far, inace ne bismo mogli resavati probleme kondenza, bas na stolu imam rasturen neki far  Nema nikakve ne-mogucnosti za ugradnju xenona. Reci cu ti da sam pre par godina uspesno konvertovao svetla Princa iz '68 godine  Uostalom:  Uradicu jedan textic o xenonima pa ga okacim ovde malo kasnije, far me zove 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 09 март, 2009, 15:08:59 » |
|
@ Mix, ma nema nikakvog vredjanja, nego ipak je ova nova Panda, malo nesto drugo......, i naravno lepse joj cuce i prilice xenoni.......
Takodje moram da primetim, posto sam vozio duzu - nocnu relaciju do grcke i nazad prosle godine, da ove nase pande trebaju mali upgrade po pitanju oborenog svetla. Duga su sasvim OK, ali kad leti po onoj guzvi cepas 8 sati neprekidno i kad ti stalno xenonci dolaze u susret ima malo problema s Pandolinijem. :-\. Mislim nije da se nista bas ne vidi, al treba malo vise koncentracije, pogotovu za nas koji imaju minus dioptriju......i pogotovu kroz grdelicu i makedonski polu-nazovi-auto put i van njega.......
Ajde kad stignes daj nam neki clanak o xenonima i mogucnosti za Classic Pande, pa da dekujemo crni fond.......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|