Ako nekoga interesuje ,otprilike ovako:
Manzetnu sam zamenio sa starim,isao sam vec ranije vodjenim iskustvom,skines,u prodavnicu, i hocu takav deo,posto,u prodavnicama je
Manzetna, po obliku,ako nemaju orginal Fiatovu,pase od Floride,novi tip - robert-ov savet,ali napominjem da je bolje da skines svoju,posto i tu kod Floride ima razlike,pogotovo u gornjem delu kod lezaja,malo je uza,ali se rastegne za 2-4mm,ja nisam skidao lezaj, ocistio sam ga i zamastio doobro...
Manzetna + 2selne = 180 dinara + sat rada u dvoristu,a na kanalu bi islo verovatno brze
- tocak skines,
-ispustis preostalo ulje iz menjaca - vidis dal ima opiljaka i u kakvom je stanju ( iskreno,uhvatis ga u neki cist sud,posto je to staro,bar jedno 5 puta gusce nego nova Tutela-vodica koju sam dolio sa starim uljem - ili se zameni sa nekim drugim),
-skines-otkacis upravljacku sponu(radapcigerom za spone sam to skinuo-ne bas kao onaj na sajtu,a uegama je to drugacije skidao
http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,347.0.html ),
-popustis sa prednje strane kola balans stanglu-mislim kljuc 24, -potpuno je skines kljucem 19 sa oscilujuceg ramena,
-otkacis oscilirajuce rame od sasije,
-odvijes 4 zavrtnja oko manzetne na menjacu i zajedno svuces manzetnu+taj metalni deo,
- zakretanjem kompletne glavcine ka napolju, izvuces poluosovinu iz menjaca,
-skines selne sa manzetne,
- e sada ja sam radapcigerom skidao iglicasti krst - ima zeger osigurac, da ne bih pocepao novu manzetnu,a može uz malo rastezanja da se skine stara i vrati nova preko tog krsta,
-stavio novu preko lezaja i stegao selnom,pa manzetnu i metalni deo sa 2-om selnom - i vracas redosledom skidanja
- krst pogodis da lepo udje -prokliza u menjac ,
-metalni deo sa zazorom montiras na gore i sve redom,dobro stegnes sve i naspes ulje - u moj stalo oko 1,7l otprilike...
Tako je uradjeno, jos drzi - nadam se da ce pomoci