Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 08:28:58 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Menjanje manzetni menjaca(na poluosovinama)  (Pročitano 1340 puta)
nitro
Moderator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 23 март, 2010, 23:10:51 »

Juce stavim podkrila  good, zamenim ulje  boast , filtere, kad vec auto na kanalu, reko' da prekontrolisem ulje u menjacu,dolijem nekih 0.5l,Tutele i   lol  lol , upalim,provozam se nekih 10ak km,sve ok,nista se ne pali na tabli,ne curi,sve ok...Jutros ,bara ispod Pandelije, otegla se jedno 2m...Odmah kontam filter za ulje, nije pravi,doduse ,taj sto mi dadose u AP Sportu,ne pase,nego drugi ,pogledam,kad ono nije filter ,nego pici li pici na levu manzetnu,samo ide... sorry

Sad, da li je neko menjao te manzetne,gledah u internet ponudi Ap Sporta samo Uno i Seicento,pa ako neko zna oznaku ili kakvo iskustvo? Koje uzeti?...vec vidim posla za celi dan najmanje... fie
Hvala
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 24 март, 2010, 07:22:14 »

Meni je to majstor menjao...  Manžetna sama po sebi nije skupa ali bi trebalo uzeti onu najbolju jer je posao zamene veliki... A koja je najbolja, e jebi ga, to se vidi pod prstima iz mog iskustva... Za prvu pomoć vidi da je okreneš na gore, ako razderotina nije velika, tako će ulje manje da curi...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 24 март, 2010, 08:04:36 »

Dve godine na levoj (vozacevoj ) strani imam manzetnu od floride (novi tip) . Kada sam kupovao, floridina je bila 300 din a fiatova , mislim, 1800. U pitanju je manzetna sa lezajem i mislim da je unutrasnji fi 32mm. Najbolje ti je da skines staru i izmeris, pa trk do najblize prodavnice zastavinih delova. Ako ces da menjas sam , racunaj da ce ti trebati pajser i mala pomoc da se nategne nesto, mislim da je rame u pitanju !!!
 good good good
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 26 март, 2010, 19:55:07 »

Zamenjeno danas bb, sat posla, stavljena Floridina,bez lezaja, koja je u tom delu malo uza, za 2-3mm 180din sa selnama... Gledao po gradu, nemaju nigde Fiatovu sa brojem 7625541 A702,nemaju ni priblizno slicnu za Fiat, tako da se nadam da ce ovo drzati...Hvala na savetima  yes  drinks

E da,vratio sam staro ulje,to sto je ostalo i dosuo vodicu Tutelu,toliko o kvalitetu  fool
« Poslednja izmena: 27 март, 2010, 14:09:21 nitro » Sačuvana
andrey
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 30 март, 2010, 18:40:12 »

Danas sam isao kod majstora da promeni manzetnu levu do menjaca... To i nije neki zahtevan rad-posao, ali avaj otisao i semering na menjacu tacnije onaj skroz unutra u dubini samog menjaca da kazem u dubini levkastog dela menjaca ... Muka ziva , jer menjac je bio poprilicno slinav od ulja cak i iznutra po unutrasnjem delu...Kada je majstor sve to skinuo isproveravao vizuelno lamela, korpa i potisni lezaj, pomislih da ce biti kuku lele od cifre. Sve bese ok osim lamele koju sam nasao u Ostruznici po 1500 din. ,sto i nije strasno, neka radnja samo za zamajce!! Inace manzetna pasuje i od juga! Ulja je majstor sipao skoro 2,5l u menjac , koliko sam video. Sve u svemu velik posao ispao, ceo dan igranka oko Pande. Sad je sve u redu (nadam se) , spojnica odradjuje mnogo mekse, sam menjac ne osetim razliku s obzirom da sam sipao SAE90 neko domace...
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 27 април, 2010, 12:52:40 »

Ako nekoga interesuje ,otprilike ovako:

Manzetnu sam zamenio sa starim,isao sam vec ranije vodjenim iskustvom,skines,u prodavnicu, i hocu takav deo,posto,u prodavnicama je     
   Manzetna, po obliku,ako nemaju orginal Fiatovu,pase od Floride,novi tip - robert-ov savet,ali napominjem da je bolje da skines svoju,posto i tu kod Floride ima razlike,pogotovo u gornjem delu kod lezaja,malo je uza,ali se rastegne za 2-4mm,ja nisam skidao lezaj, ocistio sam ga  i zamastio doobro...
Manzetna + 2selne = 180 dinara + sat rada u dvoristu,a na kanalu bi islo verovatno brze
- tocak skines,
-ispustis preostalo ulje iz menjaca - vidis dal ima opiljaka i u kakvom je stanju ( iskreno,uhvatis ga u neki cist sud,posto je to staro,bar jedno 5 puta gusce nego nova Tutela-vodica koju sam dolio sa starim uljem - ili se zameni sa nekim drugim),
-skines-otkacis upravljacku sponu(radapcigerom za spone sam to skinuo-ne bas kao onaj na sajtu,a uegama je to drugacije skidao http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,347.0.html ),
-popustis sa prednje strane kola balans stanglu-mislim kljuc 24, -potpuno je skines kljucem 19 sa oscilujuceg ramena,
-otkacis oscilirajuce rame od sasije,
-odvijes 4 zavrtnja oko manzetne na menjacu i zajedno svuces manzetnu+taj metalni deo,
- zakretanjem kompletne glavcine ka napolju, izvuces poluosovinu iz menjaca,
-skines selne sa manzetne,
- e sada ja sam radapcigerom skidao iglicasti krst - ima zeger osigurac,  da ne bih pocepao novu manzetnu,a može uz malo rastezanja da se skine stara i vrati nova preko tog krsta,
-stavio novu preko lezaja i stegao selnom,pa manzetnu i metalni deo sa 2-om selnom - i vracas redosledom skidanja
- krst pogodis da lepo udje -prokliza u menjac ,
-metalni deo sa zazorom montiras na gore i sve redom,dobro stegnes sve i naspes ulje - u moj stalo oko 1,7l otprilike...
Tako je uradjeno, jos drzi - nadam se da ce pomoci  blush2
 pardon
« Poslednja izmena: 22 јун, 2011, 20:38:33 nitro » Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 22 јун, 2011, 20:28:19 »

juce primetih par kapi ulja ispod auta a onda i da mi je manzetna kod menjaca slinava. sutra kod majstora. nadam se da je samo manzetna u pitanju....   this
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 22 јун, 2011, 20:35:50 »

d.e.x , ako imaš malo alata, iskustva i volje, to za sat - dva, možes sam da zameniš bez puno muke yes
a pare mesto za majstora, za hladnu gajbu piva  boast
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 30 јун, 2011, 08:16:44 »

kupio manzetnu sa lezajem  (na kutiji pisalo da je za bravo,palio i sei a panda se nije pominjala) odneo kod majstora koji je sve zamenio za 20 min. ne izgleda tesko da se sve to odradi u kucnoj varijanti samo je lezaj bio zapeko za poluosovinu pa smo morali da ga skinemo uz pomoc brusilice.  skull

manzetna           800 kinti
litar tutele 75      700 kinti
majstor              500 kinti
selna                   50 kinti
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: