gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« poslato: 25 фебруар, 2009, 20:20:59 » |
|
Drugari, sitacija je ovakva: Lakši sam 13500 srbljaka (tako je dinar prvenstveno trebalo da se zove): cca 7000din -delovi 6500din -ruke Urađena je zamena: 1.ulja (Selenia Gold) 2.filtera ulja 3.filtera vazduha 4.kanalnog kaiša 5.zupčastog kaiša i ležaja španera 6.manžetni letve volana 7.dihtunga dekla 8.ulja u menjaču 9.svećica Ono što mi je ostalo je da odradim i zamenu seta kvačila, jer mi se čuje druk lager (cvili kada je kvačilo pritisnuto a auto hladan, posle utihne) a i pedala visoko hvata... Tražio mi je majstor 5000 za ruke i preporučio mi je Valeo set (cca 8000din)... Sve u svemu, nije mi žao novaca, sve najbolje za Gvida kako bi me dobro služio i dugo poživeo... Inače majstor reče " Ovo je bre auto!" 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 25 фебруар, 2009, 23:51:32 » |
|
Inače majstor reče " Ovo je bre auto!"  Odaj nam tajnu, koji majstor???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 26 фебруар, 2009, 08:08:56 » |
|
Majstor Boban  Ima radnju u Gospodara Vučića na Vračaru, ćale kod njega tera kola već 10 godina, dobro radi prilično je pošten i voli FIAT-e... Što se cene tiče prosudite sami, posle Bube meni je ovo papreno ali kontam da baš i ne može da se poredi vazdušno hlađeni motor sa OHV konfiguracijom i OHC MPi motor najnovije generacije... Inače, ima i dijagnostiku (kaže Gvido zdrav ko dren i po kompjutoru)... Sa druge strane malo lošija osobina je da ne voli baš previše da priča sa mušterijama - doteraj auto ostavi ključ, zvaće te kada završi i reći cenu i to je to... Mada recimo, prvi put mi se desilo da majstor završi auto pre nego što je rekao da će biti gotov...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 26 фебруар, 2009, 11:44:37 » |
|
Gibo, sto se tice fiat-a , to je to .Zamena seta kvacila i skidanje menjaca se uvek kretalo oko 50 maraka,pa onda 50 jevreja . Ali ovo se odnosi uglavnom na vozila koja su prostije konstrukcije( slozenija vec ide od 100-ke pa navise ) A zasto si radio dihtung dekle? Jel si proverio da li je stara bila orginalna, jer to je isto znak koliko je auto presao? pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 26 фебруар, 2009, 12:23:49 » |
|
Pa dobro i kod Bube je skidanje motora 50€ (a to mora da bi se promenila lamela), samo što sam to sam mogao da uradim za sat vremena (vađenje, vraćanje je kudikamo duže)... Kod Mečeta mi se baš i ne čačka oko toga, ne znam zašto...
Malo je balavio pozadi na dihtungu dekla pa rekoh da ga zamenim... Pitao sam majstora za stanje motora i originalnost kilometraže - reče mi da je to to, tj. deluje mu da kilometraža nije vraćana (mnogo) a motor je dobar, kao nemam brige...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 26 фебруар, 2009, 13:08:57 » |
|
Pandisti , ne pita vas, jel vi imate ovu knjizicu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 26 фебруар, 2009, 13:10:44 » |
|
Nemam...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 26 фебруар, 2009, 13:13:45 » |
|
Ja sam uz pandu dobio onu plavu fasciklu u kojoj ima i ova knjizica o opstim stvarima( kako instalirati radio,alarm ,kako zameniti sijalice,gde se sta nalazi,na koliko se pumpaju gume,itd.),kao i garantna knjizica vozila, i jos papir sa brojem motora i brojem tablica u italiji. A ja budala sad se seti da je imam
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 26 фебруар, 2009, 13:52:01 » |
|
Kod Mečeta mi se baš i ne čačka oko toga, ne znam zašto...
NEma kod vatrenog zmaja skidanja motora, ali mora da radi dizalica sa cetiri paoka, pa se odozdo rassrafi da pukne ko oras......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
garcha
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 26 фебруар, 2009, 21:02:09 » |
|
Svojevremeno sam skenirao tu knjizicu, provukao kroz FineReader (isčitao) i okačio na net. Linkovi su bili na staron forumu, probaću da ih nađem i proverim da li su aktivni, a ako nisu biće ponovo uploadovana za sve koji je nemaju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
drajgan
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 27 фебруар, 2009, 07:54:29 » |
|
Bilo bi dobro da se ta knjižica prevede sa srpski.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 28 фебруар, 2009, 12:08:44 » |
|
Da dodam samo da mi auto primetno mirnije i tiše radi (posebno kada je hladan) posle obavljenog servisa , čini mi se i da lakše ubrzava... Potrošnju ću tek da merim...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 28 фебруар, 2009, 13:37:37 » |
|
Videces : Znatna razlika!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 07 март, 2009, 13:56:34 » |
|
Potrošnja pre servisa oko 7.5l, posle servisa 6.3l... Slične rute sam prelazio, ako ne i iste, jedino što je sada malo toplije...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 07 март, 2009, 13:59:42 gibanitza »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 08 март, 2009, 12:02:06 » |
|
Gibaja, kad mognes, ostaje ti ultrazvuk dizni i reglaza trapa. Onda ce ti potrosnja sici jos malko dole.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|