gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 31 март, 2010, 21:53:18 » |
|
Aco, svaka čast na ovim informacijama! Daklem, sa Pandom zapravo nema nerešivih problema!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 31 март, 2010, 21:56:00 » |
|
Sam lager je 3205 ZZ ili 3205 2Z ili slicno zatvaranje. Ja bih recimo uvek isao na zatvaranje metalom a ne gumom, ali to je svar izbora. Inace lager 3205 je jako puno zastupljen u najrazlicitijim masinama, osovinama i slicno i verovatno je isti i na Ladi Nivi..... Gume kao na slici verovatno mogu da se nadju na najrazlicitijim mestima.......a strugara ima posvuda,,,,, Nadam se da ce pomoci nesto od ovoga....... 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 31 март, 2010, 22:33:36 AcaDorcol »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 31 март, 2010, 22:06:45 » |
|
Metalne delove može čovek da napravi, nije problem. Za gumene ti je Aca lepo objasnio i mislim da može tako. Neće biti kao original ali će da funkcioniše. Lager sa tom oznakom ima u piljarnici da se kupi. Obavezno ZZ jer je, kako mi se čini to mesto izloženo prljavštini sa puta. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 01 април, 2010, 07:15:02 » |
|
Kad sve zavrsis OBAVEZNO kardan podmazi OVDE:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 01 април, 2010, 07:30:54 » |
|
JonnyB, vidi ovako, Nemci i Britanci koji nisu tehnicki neobdareni (pogotovu ovi prvi) - u slucaju nuzde obzirom da se taj deo za 4x4 tesko nalazi, tu stvar resavaju ovako: a) nabave gumenu plocu ili gumu u rolni - od mekse gume - poput gume za polaganje na patos kod izolacije podova, ili neke mekse gume u vidu ploca debljine oko centimetar, ili slicno. Gustina gume mora biti priblizna originalnoj - sto je vise moguce. b) precrtaju pomocu papira na svaki list gume oblik originalne gume. To urade tako da na papir poloze originalnu gumu - nakon skidanja metalnih delova (prstena u kome je lager) c) pazljivo na svakom parcetu gume izrezu isti oblik po precrtanom modelu. d) iseku dovoljan broj listova i spoje ih lepkom za gumu do potrebne debljine originalne gume. Kad se sve osusi, malo radi turpija, smirgla i sl, i onda uvuku lager sa metalnim prstenom u otvor na gumi koji je predvidjen za to. Dakle tako se gumeni deo dobije lepljenjem vise slojeva tanjih gumenih delova isecenih po modli. Nije original, ali obzirom da mu je uloga da daje sredisnju potporu kardanu uz dovoljnu elasticnost na vibracije, ova varijanta savrseno pije vodu........Procitao sam na tamosnjim forumima da je malo problem nabiti lager sa prstenom u otvor - kad se svi slojevi spoje, ali uz nesto smirglanja turpijanja i uz pomoc sirove snage - to uspeva i to funkcionise 100%. Ako nadjem detaljnjiji opis posla, slike i tako to postavicu ovde.
Drugo resenje je prikazano na slici sa zutom kutijom, gde se vidi da je postavljen metalni prsten u kome je isti lager, samo je gumeni deo u vidu kvadra nakacen na bazu metalnog nosaca, a to se kaci na patos pande - i dobija se ista funkcija - sredisna potpora kardanu, ali je sistem elasticnosti dosta prostiji i guma se lakse menja...... Pozz, Aca
Neko ko barata finansijama jedne cele , svetski poznate firme, Vodi racuna o platama svih zaposlenih, troskovima i ostalim sra***ma, ima suprugu i dvoje dece, stigne Pandom svake godine do Grcke, i pri tome ima vremena da svakome pomogne, savetom, dijagnostikom, picem u kafani, ili nije normalan ILI JE GURU NAD SVIM GURUIMA NA OVOME CELOM SVETU Gospodine "finansijski" , moj duuuuuuuboki respect Dame i gospodo, Nas druga ACA , sta drugo reci ??? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jonnyb
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 01 април, 2010, 08:22:11 » |
|
Hvala Pandasi!!! E stvarno ste kraljevi pande  Vi bas trikante parlavora italijano  cim ste uspeli da nadjete ovo sve na it sajtu. Probacu nesto od ovoga. Mora da uspe.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jonnyb
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 01 април, 2010, 08:34:21 » |
|
Sad me ovo budzenje podseti na nesto. Jes' da je offtopic ali mora da ispricam jedan vic: Posto su 80-90tih godina najcesci gastarbajteri u Germaniji bili Grci Turci i Jugosloveni, ovi poslodavci u Nemackoj naprave jedan testic. U sobu ubace poveci gabaritni sto. I posalju prvo nemce majstore da ga iznesu kroz vrata koja su vidno manja. Nemci ko nemci, majstori dodju, izvade iz dzepa metar, premere sto, premere vrata, i naravno napisu celokupan izvestaj o tome zasto ne moze sto da se iznese... Posalju Turke. Turci majstori prvo pregledaju fioke, da vide dal ima nesto da se ubaci u njihov dzep. Vide nema nista. Probaju da iznesu sto samo onako - ne uspeju. I naravno odgovore da je to nemoguce... Posalju Jugoslovene. Jug majstori isto prvo pregledaju fioke. Konstatuju "u majku im, nista za nas nisu ostavili" A onda probaju da iznesu sto i vide da ne moze. E sad kaze jugosloven: "Vala ako su oni uspeli ovde da ga unesu, mozemo i mi da ga iznesemo" I naravno, tamo - vamo, levo -desno, gore - dole, na jedvite jade, USPESNO GA IZNESU iz sobe... Zakljucak: Nemacki majstori pedantni, uredni, sto bi rekli po PS-u Turci, lopovi i zabusanti, Jugosloveni isto lopovi i zabusanti ali, zasta god ih posaljes oni su u stanju to da urade "what ever it takes"... Tako da svaka brava nadje kljuc pa ce i ova gumena "brava" nosac sa lezajem 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 01 април, 2010, 09:13:05 » |
|
@Robi - Hvala na lepim recima, malo si preterao ali prijalo je (sto rece Bata Stojkovic u filmu- ``ako me se sete - sete``  @JonnyB - Znam svega par reci na zabarskom, ali jos odavno na goooooglu skinuh i instalirah besplatni alat -Gooogle Translate - i mogu Vam reci radi super. Jednostavno ceo sajt koji gledas ti prevede sa originalnog jezika (sam prepoznaje originalni jezik) na jezik po izboru (iz padajuceg menija). Naravno prevod nije u svemu idealan, ali je vise nego dovoljan da se razume o cemu se radi. Ja ga obimno koristim za potrebe Panda Foruma, i lako nadjem na nekom belosvetskom Panda Forumu sve sto me (nas) interesuje. Posebno pohvaljujem Britanski Fiat Forum, u odeljku Guides (uputstva) u delu za Fiat Panda Classis i Seicento, gde su mnogi dali kompletna uputstva sa slikama za mnostvo popravki, prepravki i slicno....Slicno je i na Nemackom Panda Classic forumu, sa sva slikama........Japanci su nepobedivi u skupovima i manifestacijama........Holandjani su onako hladni, a Zabari su otkaceni, posebno ovi 4x4, Portugalci su pravi avanturisti sa 4x4 misijama po vrletima svoje i okolnih zemalja, Poljaci su sasavi sa svojim izletima po Evropi........Ima u jednoj temi sam dao linkove ka ovim forumima, pa pregledajte kad stignete....... Vidim i da je Fiat otvorio nekakav izlozbeni salon u BG (onaj njiov direktore - se stalno nesto muva po TV-u), pa razmisljam nesto da mu se jednom onako grupno - parkiramo ispred salona - onako nenajavljeno, pred novinarima........Cisto da mu kazemo par reci u vezi uvoznika i distributera delova..........Mozda nas covek uvazi........
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jonnyb
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 01 април, 2010, 09:21:47 » |
|
Dada Aco, definitivno si upravu za diretore  A sad se setih pa ja sam se vec registrovao na it panda forumu i to bas tako google, translejt ceo pejdz i to je to. sve se posle razume  pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 01 април, 2010, 10:31:38 » |
|
@Aca
Jes sve će da se potrese direkur.... Ali bismo mogli da se pokažemo u svakom slučaju, možda i nešto dobro iskrsne!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 01 април, 2010, 11:06:48 » |
|
Ma necu se upetljavam, ionako sam neslavno prosao u komunikaciji sa onim zvanicnim registrovanim fiat klubom (da se ne podsecam tijeh konverzacija na akademskome nivoju).......Predpostavljam da su vec spopali zvanicnike..........i nezvanicnike...... Pimp My Ride, - Pimp My Pimpek......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 03 април, 2010, 07:10:07 » |
|
Evo i zabari su imali problema sa doticnim delom, pa su dogovorili vanserijsku proizvodnju jedno 15 komada po 80 eur. Nije jeftino. Ono sto ja primecujem je da su lezanje lagera osigurali spulnama umesto ko na originalu sa seger-osiguracem, kao tako je bolje zbog prasine. Mislim da je ideja za uradi sam koju sam dao napred mnogo bolja i jeftinija, pogotovu ako se uzme cena lezaja...... Evo slike vanserijskog dela
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
panda4x4
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 05 април, 2010, 10:58:54 » |
|
Skoro sam menjao krst kardana i tacno je da odgovara od Lade Nive u mikron. Cena 350 dinara...sitnica
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 05 април, 2010, 11:08:33 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
jonnyb
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 06 април, 2010, 22:42:59 » |
|
Skoro sam menjao krst kardana i tacno je da odgovara od Lade Nive u mikron. Cena 350 dinara...sitnica
Sad mi kazes  xexe, ja vec kupio krst, ali dobro je da znam za ubuduce... Hvala koleza 4x4
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|