|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 28 март, 2010, 18:35:25 » |
|
A jel ti se mozda pregrevao motor? Jel ti se palila lampica za temperaturu? Meni je tako bilo kad mi je otisao dihtung na glavi motora. Najlakse ces videti da li te jebe dihtung ako nestaje tecnosti za hladjenje i ako ti izbacuje tecnost kada otvoris sud. To je cesta boljka kod nasih ljubimaca. Naravno moze i da je tremostat zakazao.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 28 март, 2010, 18:54:05 » |
|
Ja mislim da je to normalno na Pandi... Kod mene se isto to dešava s tim što ne gasim motor dok se ne ugasi ventilator...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 28 март, 2010, 19:02:29 » |
|
i kod mene se gasi kada ugasim auto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 28 март, 2010, 20:01:18 » |
|
I mod mene se isključuje ventilator čim ugasim motor. Tako bilo tako i na R-4 i ništa mu nije falilo. Mislim da je to sve ok... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 28 март, 2010, 20:05:56 » |
|
Ja se iskreno nadam da tako treba i kod mene se isto tako gasi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 28 март, 2010, 20:06:55 » |
|
Ako je sve ispravno, dok motor radi, ventilator se sam pali i sam gasi. Cak i za letnjijeh dana u sred gradske guzve na 40 stepeni, kad se ventilator upali, morao bi da se ugasi nakon recimo minut, do minut ipo......U voznji je to krace, zbog dodatnog strujanja vazduha. Po takvom letnjijem topskome danu , ako bas uletite u spic - svih spiceva, onda se ventilator pali na minut, cuti minut, pa se opet pali minut.......i tako redom........u krug sve do nekog pravca na putu.......kad paljenje i gasenje postane redje a vreme izmedju dva paljenja se produzava...... Gasenje motora dok je ventilator u radu, tako da ostane kontakt ukljucen, znaci da ce ventilator i dalje raditi (i na ugasenom motoru)........Gasenje motora u toku rada ventilatora na takav nacin da se istovremeno ugasi i kontakt - znaci da ce se i ventilator ugasiti........(kao i sve ostalo sto se napaja preko kontakta). Naravno, ovu drugu varijantu nikako ne preporucujem sem u krajnjoj zurbi.......(jer tada temperatura u narednih par minuta rapidno raste iako motor ne radi (zbog prestanka strujanja vazduha).
Ako se ventilator tokom voznje upali, i ostane upaljen sve do kraja voznje - znaci da nesto ne stima skroz?????? Ili je prekidac ventilatora, ili je termostat, a moz biti i drugo.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
garcha
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 29 март, 2010, 15:11:53 » |
|
Kod pande se ventilator gasi isključenjem kontakta tako da je, što reče Aca, najbolje ostaviti motor još kratko da radi dok se ventilator ne ugasi. na Yugu ventilator radi još neko vreme posle gašenja motora, ali to je potpuno besmisleno jer nema cirkulacije tešnosti u motoru tako da taj ventilator ohladi samo tečnost u hladnjaku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 29 март, 2010, 15:56:12 » |
|
Eeeeee, zato je yougo - yougo.....i nista se ne moze porediti sa njim! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
woomie
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 25 мај, 2010, 17:18:16 » |
|
znate li gde ima da se kupi ventilator hladnjaka sa elektromotorom, naime, pregoreo je emotor. hvala
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 25 мај, 2010, 21:34:02 » |
|
Ima kod Milana sigurno 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Miljan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 26 мај, 2010, 19:26:54 » |
|
Ventilator TREBA da radi posle gasenja motora, jer kad ugasis vreo motor, nema kruzenja tecnosti i sva toplota sa glave i izduvne grane se prenosi na rashladnu tecnost i temperatura se podize, a kad ventilator radi i dalje, hladi tecnost koja se krece prirodnom cirkulacijom, ohladjena pada dole, a vruca iz glave ulazi u hladnjak.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 26 мај, 2010, 20:59:57 » |
|
Treba, ali ne radi... Kao što rekoh negde, ostavim motor da radi dok se ne ugasi ventilator...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|