Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 08:59:30 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: Ugradnja plina  (Pročitano 5241 puta)
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 27 август, 2010, 18:19:12 »

Sto se tice pumpi kod nas, Elp, OMV imaju ok plin. Eko je krs.
Sačuvana
Joe
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 28 август, 2010, 08:48:47 »

Posebno je vazno na putovanju da se pazi gde tocite plin, te pumpe su vam nepoznate,
nemate informaciju kakav plin toce. Ako se desi ovde neki problem nije tako strasno,
negde na putu je to vec veliki  jed. Zato je bitno tociti na firmiranim pumpama  gde
je verovatnoca da vam uvale los plin minimalna. Kada planirate putovanje trebalo bi
da planirate i gde cete puniti plin, ako imate GPS (moj slucaj) ubelezite  i pumpe.
Zato su zgodne te firmirane, imaju i restoran pa tu odmah pravite i pauzu za odmor
i  kaficu, deca imaju igraliste pa ste i njih obezbedili sa zabavom.
Usput ima gomila pumpi koje nude i jeftiniji plin za par dinara, mislim da je ta razlika
u ceni smesno mala da bi ste rizikovali da upadnete u veliki jed.
Desava se da treba nekad i skrenuti sa puta 4-5 km da bi sipao na sigurnom, verujte da je
to lakse i jeftinije nego imati problem i posle voziti na benzin.
Ovo je moje iskustvo, mozda nisam u pravu, ali se toga pridrzavam.
Pozdrav
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #17 poslato: 28 август, 2010, 12:46:56 »

Moj kolega u R4 stalno sipa plin na pumpama po džiberskoj magistrali i to baš na onim gde je jeftinije i nema neke nuspojave... Ovi sekvent sistemi su izgleda mnogo osetljiviji, zbog lambda sonde nema mesta za prevaru...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 28 август, 2010, 20:09:38 »

U nedelju uvece pre nego smo krenuli za grcku sipao sam na Elpu oko 30l i ispraznio sam posle 320km przio jesam al potrosnja skoro 10l.Makedonski plin puno je kvalitetniji a grcki jos ne mogu da nadjem nono
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 29 август, 2010, 06:21:02 »

Za Pandu bi potrosnja od 10 L plina bilo mnogo, motori su nam isti od 1108 kubika,
moj Seicento kad ga ganjam na autoputu trosi 6,5 L maksimalno. Predpostavljam da
si pre puta sredio motor tako da bi jedino gorivo moglo biti losijeg kvaliteta.
Preporucujem Ti u povratku iz Grcke da tocis u Djevdjeliji, kad predjes granu tj. udjes
u Makedoniju skretanje je desno udaljeno oko 500 m  od grane, pise Djevdjelija, 100 m
od izlaza je pumpa Šimov. Na toj pumpi sam vise puta sipao i provereno je dobar plin.
Neznam gde si u Grckoj pa Ti saljem mapu pumpi da sebi nadjes pogodnu.
Ako si u Paraliji imas pumpu Shell koju si morao proci kada si tamo isao, nalazi se na
autoputu Solun-Atina, na 30-tak kilometara od Soluna pre skretanja (oko 400 m) za
Paraliju i malog mesta Korinos. Plin je odlican a cena je 0.75 evra, inace na drugim
pumpama je cena 0.70 evra. Na Halikidikiu imas na putu za aerodrum a u Solunu
ima na vise mesta samo sto je u Solunu velika guzva u saobracaju.
Evo mape pa odaberi pumpu.
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& … 20&z=6

Pozdrav
« Poslednja izmena: 29 август, 2010, 06:30:34 Joe » Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 29 август, 2010, 06:35:29 »

Pojma nemam sto nece celu adresu da primi, zadnji deo adrese nije poplaveo pa link nece da radi.
mora se ukucati dodatno.
Sačuvana

NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 29 август, 2010, 09:41:51 »

Pojma nemam sto nece celu adresu da primi, zadnji deo adrese nije poplaveo pa link nece da radi.
mora se ukucati dodatno.

Joe a što ne zalepiš samo putanju (u tekstualnom obliku). Bez korišćenja "umetanje hiperveze". Kome bude trebalo "copy-paste" u novom prozoru. Pozdrav!
Sačuvana

Nikola Ivanković /Lazarevac - /Seicento* driver/
posetite na FaceBOOK-u  http://www.facebook.com/pages/Fiat-Seicento-Serbia-Fiat-600-BRE/119362504930?ref=sgm
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 29 август, 2010, 16:47:12 »

Za Pandu bi potrosnja od 10 L plina bilo mnogo, motori su nam isti od 1108 kubika,
moj Seicento kad ga ganjam na autoputu trosi 6,5 L maksimalno. Predpostavljam da
si pre puta sredio motor tako da bi jedino gorivo moglo biti losijeg kvaliteta.
Preporucujem Ti u povratku iz Grcke da tocis u Djevdjeliji, kad predjes granu tj. udjes
u Makedoniju skretanje je desno udaljeno oko 500 m  od grane, pise Djevdjelija, 100 m
od izlaza je pumpa Šimov. Na toj pumpi sam vise puta sipao i provereno je dobar plin.
Neznam gde si u Grckoj pa Ti saljem mapu pumpi da sebi nadjes pogodnu.
Ako si u Paraliji imas pumpu Shell koju si morao proci kada si tamo isao, nalazi se na
autoputu Solun-Atina, na 30-tak kilometara od Soluna pre skretanja (oko 400 m) za
Paraliju i malog mesta Korinos. Plin je odlican a cena je 0.75 evra, inace na drugim
pumpama je cena 0.70 evra. Na Halikidikiu imas na putu za aerodrum a u Solunu
ima na vise mesta samo sto je u Solunu velika guzva u saobracaju.
Evo mape pa odaberi pumpu.

Pozdrav

Evo i mog iskustva. Posle predjenih 1000 km ( tri puta sipao na tri razlicite pumpe) potrosnja je 8 litara plina na 100 km, bez razlike na kojoj je pumpi plin sipan. U pitanju je mesovita voznja gde je oko 400 km bilo po autoputu a ostalo po gradu i jos , ona najgora kombinacija, po selu gde upalim, odem do drugara na pivo, dva, pa opet upalim pa odem kod drugog drugara tako redom!
Pre nego sam preuzeo auto od majstora, receno mi je da ce potrosnja biti tolika. Majstor je vec ubacivao plin u par fire motora od 1100ccm i to je tako, moze i manje, ali onda nastaju problemi sa snagom, sa lambda sondom i sa kompjuterom pande koji pamti te parametre i kasnije, kada prebacimo na benzin , portosnja ode u tri pm a auto radi kao IMT 533.

Za ovih predjenih 1000 km , ponosni vlasnik Landirenzo uredjaja je ustedeo 34 evrija.  Znaci, kad predjem 13500 km, a toliko predjem za godinu dana, uredjaj ce sam sebe otplatiti.

I jos nesto. Motor mnogo lepse tadi na plinu, nema onih podrhtavanja na leru, a sto se snage tice, ne primecijem neku razliku, vukao sam i prikolicu i sve je kao i na benzinu.
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 30 август, 2010, 07:37:58 »

Potrosnja plina zavisi od vise faktora (recimo da je motor ok.), od nacina voznje,
od opterecenja vozila i jos gomile stvari. Po meni litra dole gore nije frka, kako
smo svi razliciti po nacinu voznje tesko je utvrditi tacnu potrosnju.
Posto plin i nije tako skup kao benzin nije veliki jed, vazno je da se isplati voziti
na plin i da se uredjaj relativno brzo isplati. Racunica je jednostavna, kada platis
natoceni plin racunaj da bi benzin bio duplo, to sabiraj i videces da se brzo otplati.
A kad se otplati onda ide cist car, pravo zadovoljstvo,isplacena investicia.
Nije to sve, jos se dobija na sigurnosti, auto ima mogucnost voznje na dve vrste
goriva, vecu autonomiju ako je potrebno. Letos ko je isao u Grcku zna sta to znaci.
Mnogi su ostali bez benzina a plina koliko hoces, ko je odlazio u to vreme u Djevdjeliji
je napunio pun plina i pun benzina i nema frke, mogao je na Tasos, bez punjenja
benzina se mogao vozikati po celoj oblasti Pieria, jer na Shell-u u Korinosu bilo plina.
Grci bas nikako ne ljube plin, ne kapiram zasto ali je tako.
Sigurnost u dve vrste goriva je meni pomogla, kada mi je u Subotici  riknula
benzin pumpa uredno sam doterao auto kuci na plin.
Ni to nije sve, vek motora je duzi, lepse radi na leru a ulje kada se menja nije crno.
Video sam da se prodaje neko motorno ulje za aute na plin, mislim da je nasa
Sellenia 20 K zakon , ne menjam ono sto je dobro.
I  na kraju jos jedna prednost, kada se prodaje auto na plin je lakse prodati, jer stari
auto ne kupuju milioneri kojima nije bitna cena goriva.
Pozdrav
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #24 poslato: 30 август, 2010, 07:45:39 »

Dodao bih i manjak sumpora u plinu što produžava život izduvnom sistemu jer nema nusprodukta - sumprone kiseline, koja nagriza cevi i lonac auspuha...

Dalje, ne bih se složio baš da je u svakoj situaciji lakše prodati auto sa plinom. Kod skupljih i jačih modela to može podrazumevati jako veliku kilometražu tj. može se pretpostaviti da je dosta života isceđeno iz automobila. Popularno je preporučiti da se kupi polovan benzinac i onda ugraditi plin jer kao to znači da ipak nije mnogo prešao kod prethodnog vlasnika a kod novog će biti ekonomičniji i od dizela.

Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 30 август, 2010, 11:11:11 »

Pisao sam o Pandama i Seicentu !
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #26 poslato: 30 август, 2010, 15:10:39 »

Naravno, ja sam malo uopštio priču i govorio o nekoj praksi good

Može da se odnosi na Pandu i Sei-a a i ne mora...
Sačuvana

roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 27 децембар, 2010, 14:14:06 »

Za Bibazokija !

Zoki, kod mene je elektromagnetni ventil na samom rasplinjacu pod haubom. Pozadi na boci jedino stoji mali merac nivoa plina i jedine dve zice idu na njega. Po mom nekom skromnom poznavanju ovih uredjaja, kod boce ne bi smelo da bude nikakvih el, mag, zajebavancija jer gde su one, tu su i varnice . nono nono nono

Pogledaj
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 27 децембар, 2010, 15:14:59 »

Meni su stavili "tomaseto" uređaj a boca je horizontalna, 30 l. Turska. Na boci je ventil i "cakne" kada prebaci na plin a to je u momentu kad je rashladna tečnost na 40 stepeni. Bem li ga. Taj ventilčić tu stoji. Uređaj je legal 100%. Prošao je ates bez muvačinet. Ne bojim se ja "varnica" nego što se špulna malo grejucka.  whistle Zvao bih ja servis gde sam ugrađivao uređaj ali kako su mi za pomeranje boce radi postavljanja sedišta tražili ni manje ni vuiše nego 100 Europskih oterao sam ih u očin pa sam to uradio sam. Zato se brinem da nisam nešto zahebal ali mislim da nisam i da će biti OK.  pardon

Ne znam. Vozim i pazim. Ako prekinu Dnevnik u pola sedam zbog "Upravo smo dobili vest" da je tu i tu primećana leteća Panda boje te i te, reg. br. taj i taj, vlasništvo vozača tog i tog, znaćete o kome se radi...  jester jester

Ipak, hvala ti na trudu i vidimo se...   good
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 30 јануар, 2011, 22:19:42 »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/britanski-znanstvenici-izumili-umjetno-gorivo-koje-ce-biti-upola-jeftinije/535629.aspx

Vrijedi pročitati
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na: