Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 09:08:07 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Spreciti refleksiju na vetrobranskom staklu  (Pročitano 568 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 16 април, 2010, 20:52:21 »

Ponekad,....Ponekad.....se desi da je vozac Pande Classic takvog stasa i takve visine, te da podesi daljinu i nagib sedista na takav nacin da mu se donji deo kontrolne table u nocnoj voznji reflektuje u vetrobranskom staklu. Ova situacija moze biti jako zamorna prilikom duge nocne voznje, kada je koncentraciju i onako tesko zadrzati........Glavni razlog tome, pored polozaja i visine samog vozaca jeste i izuzetno ravno vetrobransko staklo na Pandi Classic, bele kazaljke i ideogrami, te nedostatak potenciometra sa kojim bi se mogao umanjiti intenzitet pozadinskog osvetljanja.......(sto bi slazete se vec bio luxuz....).

Elem, stvar se resava na taj nacin, sto se na donji ravni deo kontrolne table pomocu parcica dvostrano lepljive trake, zalepi kakva tanka tkanina ili tanka traka od crnog sundjera (slicno ko podloska za komp. misa), crne boje ili sive boje (sta vise odgovara boji table), i problem refleksije je resen. Vazno je samo da tkanina ili sundjer bude mat, kako se svetlost pozadinskog osvetljenja ne bi reflektovala od tog ravnog dna table na sajbu.
Ako ne zelite nista da lepite, onda mozete povesti kakvu plavusu sa crnim carapama (grilonkama), pa joj skinete carape i postavite ravnomerno na donji ravni deo plasticne table (ili navucete ih preko table). Samo bojim se da ce vam tada u voznji smetati neke dodatne rucice menjaca......
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 16 април, 2010, 21:09:44 »

Ja sam definitivno za ovo drugo nyam
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #2 poslato: 26 април, 2010, 11:07:13 »

...Ako ne zelite nista da lepite, onda mozete povesti kakvu plavusu sa crnim carapama (grilonkama), pa joj skinete carape i postavite ravnomerno na donji ravni deo plasticne table (ili navucete ih preko table). Samo bojim se da ce vam tada u voznji smetati neke dodatne rucice menjaca......
Ja sam definitivno za ovo drugo nyam

swoon
MC, znam da je XXI vek al...
 jester lol jester lol jester lol
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 26 април, 2010, 13:42:32 »

Nisam ja nista nemoj mene da mesas u to Aca je dao izbor ja sam samo glasao jester
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 29 април, 2010, 13:01:17 »

Kad ste već počeli temu,... dirol  dirol  dirol
Saputnici skinete crni hulahop,po dunjoj ivici instrument table povučete crtu superlepka i zalepite rastegnutu čarapu preko lepka.Sačekate par minuta da se lepak osuši,povučete crtu lepka po gornjoj ivici instrument table i zategnete čarapu preko lepka,sačekate da ufati,skalpelom odsečete višak materijala.U subotu odete do pijace na Bubanj potoku da kupite uzanu ukrasnu traku kojuom oblepite ivice čarape na tabli radi lepšeg izgleda,slikate i postavite slike na forum. jester  jester  jester  jester  jester  jester jester
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 29 април, 2010, 18:28:02 »

fan fan fan fan drinks drinks drinks download download download

Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 30 април, 2010, 13:03:04 »

Kad smo već kod refleksije,gde da nabavim retrovizor koji se pomera da me noću ne ..be svetlo iza mene
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 30 април, 2010, 13:20:46 »

Kad smo već kod refleksije,gde da nabavim retrovizor koji se pomera da me noću ne ..be svetlo iza mene
Bubanj potok ili neki autootpad,možda i buvljak
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 30 април, 2010, 14:26:51 »

Ako na sipkici koja pricvrscuje unutarnji retrovizor za krov, imas montiran (nakacen) - jedan plasticni crni-cvrculjak -sa gumenom sraf-kapicom okrenutom ka sajbi (trebalo bi da na originalnom retrovizoru ovo postoji) , pokusaj da ga pre voznje nastelujes tako (zakretanjem gumenog upora za staklo) - da kad okrenes tu celu plastiku ka sajbi - da se ceo sklop - gumenim delom upre o staklo, i onda bi retrovizor trebalo da ima efekat kao da je ``oboren``(promeni ugao). Kad zakrenes cvrculjak tako da se ne upire o staklo, onda imas polozaj ``normal``. Treba samo voditi racuna da upor te gumice od stakla ne bude prejak (nego samo dovoljan da malko pomeri retrovizor (ugao)), kako pri nailasku na neku rupetinu ne bi pukla sajba-zbog prejakog upora. Potrebno je malo izexperimentisati to upiranje dok auto miruje na parkingu (naci pravi polozaj okretne gumice radi postizanja pravog a ne prejakog upora)) i onda nocu samo ga zkrenes i upres.....kad od zadi naidje neko sa xenonima..........Druga funkcija ovog cvrculjka za upor retrovizora - je predvidjena za makadamske puteve - da bi se izbeglo vibriranje retrovizora prilikom kretanja po terenu, jer je originalno smisljeno za upotrebu na modelima 4x4.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: