Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 09:09:15 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Sedišta za decu  (Pročitano 899 puta)
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« poslato: 20 април, 2010, 14:09:37 »

Drugari, cenim da ovde ima onih sa sitnom dečurlijom koji poštuju novi ZLOBS gde se navodi da trogodišnje dete mora sedeti u za to predviđenom sedištu.

Molio bih ih da mi kažu kako se kače ta sedišta na Pandu dakle jel potrebno nešto budžiti, menjati, dodavati?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 20 април, 2010, 15:32:49 »

Moji su vec veliki, ali koliko se ja secam, postoji nekoliko tipova sedista...........
Prvo bi bila sedista za najmanju decu - bebe, koja se montiraju tako da dete polulezi- u polozaju suprotno od smera kretanja vozila i to zapravo i nije sediste, nego je ``korpa-skoljka-nosiljka`` za lezanje deteta. Ono se ucvrscuje pomocu pojasa - obicno na prednje, a moze i na zadnje sediste, s tim da ako je na prednjem suvozacevom sedistu, onda takav auto mora imati opciju da mu se suvozacev jastuk (jastuci - ako ih ima vise)  iskljucuje (ju), i on(i) kada je sediste tu montirano zaista mora(ju) biti i iskljucen(i), sto jasno mora signalizirati lndikator na komandnoj tabli vozila. Posto Panda Classic i nema jastuke onda su oni vec i iskljuceni........Ako je sediste montirano pozadi - nisam siguran kako to ide....
Druga vrsta sedista je upravo ona za decu od 1-3 godine, i tu se dete prevozi vec u sedecem polozaju, i ono mora biti montirano pozadi. Ta vrsta sedista ima dve varijante, jedna koja se ucvrscuje nakacinjanjem preko naslona zadnjeg sedista i dodatno, pomocu pojasa koji se provlaci kroz samu konstrukciju decijeg sedista, a drugi tip je tako koncipiran da se moze montirati samo u vozila cije je zadnje sediste unapred fabricki konstruisano tako da ima posebne nosace u sedistu predvidjene za montazu decijih sedista. (Naravno Panda Classic nema te nosace ugradjene u zadnja sedista.
Treca stvar je za nesto vecu decu (kod nas nije uslo u zobs), a to su podmetaci razvrstani po kilazama dece, recimo od 6-10 kg, pa od 10-12, od 13-15 kg....itd........Podmetaci su u stvari neke vrste sedalnog dela koji podizu dete tako da mu se montaza redovnog pojasa na zadnjim sedistima primeri njegovom uzrastu, kako ga redovni pojas ne bi povredio po glavi, vratu, kljucnoj kosti i sl.
Prilikom kupovine sedista treba obratiti paznju na mnoge stvari, recimo pocev od toga kog je uzrasta dete pa do toga dokle ce moci da ga koristi pa na to da li se precaga ispred deteta skida, i na koji se nacin skida, zatim na velicinu zakacki koje se moraju provuci izmedju sedista i podignute zadnje police iza sedista, , naravno na nacin montaze prema vec postojecem sedstu u autu, i naravno i na cenu, jer i cene za ``firmirana`` sedista mogu ici i do neverovatnih cifara.........Postoje i kombinovana sedista koja se stavljaju u vise polozaja, pa ona koja imaju razne dodatke za montazu police ispred deteta itd, itd,......Moj ti je savet da se raspitas kod samih prodavaca, jer ce oni znato dosta toga da ti objasne ako su iole ozbiljniju prodavci decije opreme. Nije losa ni varijanta da po rodbini i poznanicima razglasis situaciju jer najverovatnije neko vec ima nosiljku koju je koristio godinu dana pa presao na vece sediste, tako da se to moze obezbediti i za dzabe, jer ne koristi se to bas toliko pa da se pohaba za 20-tak voznji.......Na zalost ja sam moje dao rodbini u opticaj i nikada ga nisam dobio nazad, nego su se deca redom vozila, vozila,      i mozda se i jos voze,......
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 20 април, 2010, 16:44:56 »

Hvala Aco.

Od rodbine nema niko da je skoro vozao bebca u spec. sedištu. Za početak će mi trebati ta nosiljka a za kasnije i pravo sjedalo, kontam. Mislim da smo videli da se to prodaje u kompletu sa kolicima i da je cifra koliko toliko prihvatljiva.

Ono što mene najviše zanima je kako nakačiti to sedište na Pandu jerbo nemamo te ISOFIX zakačaljke... Koliko se sećam Kuntalo je na pretprošlom skupu imao sedište fiksirano pozadi, ali me tada to nije zanimalo  Roll Eyes
Sačuvana

obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #3 poslato: 20 април, 2010, 17:01:27 »

Evo ti par slika kopre-nosiljke koju mi koristimo za nasu malu...
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #4 poslato: 20 април, 2010, 17:03:09 »

ili...
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #5 poslato: 20 април, 2010, 17:08:58 »

U ovoj korpi-noslijci dete se uvek vozi unatraske,jer ukoliko bi doslo do sudara ovako je sigurnije za bebu misli se prvenstveno na glavu i vrat...Evo kako mi izgledamo u kompletu,uopste se ne slazemo  whistle
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 20 април, 2010, 20:41:06 »

Hehe, mišić mali  biggrin

Nosiljka je odlična, deluje baš kvalitetno! Nego, ako ti nije problem, ako te ne mrzi i kada se setiš (imam još tri meseca fore) da slikaš kako to izgleda u kolima na licu mesta...
Sačuvana

obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #7 poslato: 20 април, 2010, 22:29:31 »

Slikacu ovih dana...poz
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #8 poslato: 23 април, 2010, 23:32:55 »

Evo dve slike kako se nosiljka vezuje pojasom.Ja po Beogradu nisam koristio pojas,al kapiram da cu na nekim putovanjima koristiti... pogranichnik
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #9 poslato: 23 април, 2010, 23:34:25 »

i...
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #10 poslato: 23 април, 2010, 23:39:58 »

Ovako izgleda namontirano sve.U principu pojas i nema svrhu zato sto kad se spusti sediste nosiljka ne moze da mrdne  bb .Mi smo uzeli u kompletu sa kolicima 17 hiljada,na akciji su bila i 15.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #11 poslato: 24 април, 2010, 09:22:33 »

Sve jasno! Hvala Obrade!
Sačuvana

mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 29 фебруар, 2012, 20:51:03 »

Postalo je malo sedište Marini pa kontam da izbacim ovo i ubacim veće preko 10kg to je ona prva kategorija a izbacujem ovo što se zove 0. E sad mislim da to drugo sedište okrenem u pravcu kretanja neznam kolko ću imati mesta, jel neko ubacivao ona veća sedišta za bebce?
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 29 фебруар, 2012, 21:04:25 »

ja jesam, iza suvozacevog sedista. ali ne kapiram sta te muci, da li ce biti mesta za sta? za dece bice, malo ce da sutira suzovaca u sediste / bubrege ali to im je omiljena zabava  biggrin biggrin biggrin
pored stanu jos dve vece torbe i opet nije tesno.

inace kad pricam sta se moze da stane u pandu niko ziv mi ne veruje. Nas troje, decije sediste, pa onda sve za letovanje - decije igracke, suncobran, dusek, tobre, rucni frizider i na kraju kucni ljubimac  u svojoj nosiljki - korpi...
istina je da smo malogabaritni svo cetvoro, ali stane. I nista nam ne fali.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 29 фебруар, 2012, 21:08:04 »

A vala i bilo je vreme da prestanes da dete unosis u auto kroz gepek  lol lol lol
Samo da znas, sve cu da joj ispricam sta ste radili, kad poraste   whistle
Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: