Panda Club Serbia
10 фебруар, 2012, 10:14:07 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Kampovanje  (Pročitano 1664 puta)
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 22 април, 2010, 16:23:21 »

Posto sam video da su neki clanovi  iskusni u kampovanju htedoh da pokrenem ovu temu.

Ja sam prosle godine prvi put kampovao i mogu reci da mi je super bilo. Bio sam na jezeru Perucac. Stvarno mi je prijalo spavanje u satoru. Ove godine planiram da kampujem po Grckoj.

Pa bih molio ko god ima neki dobar savet, predlog po ovom pitanju neka pomogne.
Pogotovo oko opreme za kampovanje jer je to uglavnom problem-kakav sator, kakva prateca oprema, garderoba....
« Poslednja izmena: 22 април, 2010, 16:45:30 dadja » Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 22 април, 2010, 18:30:43 »

Kampovao sam preko 20 puta na morima, od cega 15 puta u Grckoj, tako da se moze reci da imam ponekog iskustva. Naravno i u kampovanju ima raznih ``stilova``, od onog i satoru tipa ``iglo``, koji se u kineskom centru prodaju za 1500 dinara, pa preko onih izvidjackih satora, pa sve do kampovanja u kamp prikolicama, a u Grckoj sam vidjao takve koje su jos pre 20-tak godina u tim prikolicama sa cetiri tocka, odnosno duplom osovinom imali ono sto ja ni u stanu nemam ni dan danas........Ima i divnih camping-vanova, tj kombija i kamioncica koji su preuredjeni za boravak i spavanje, pa cak i autobusa pretvorenih u 5-to-sobne stanove sa jacuzzijima.
Ako te bude zanimao dobar kamp u Grckoj, na pescanoj plazi dugoj 7 Km, u kome imas samoposlugu koja se otvara 01.05. a zatvara 01.10. u godini, u kome ima dovoljno sanitarnih cvorova, i svega sto je neophodno, tipa ambulanta, tusevi, hladovina, prikljucak za struju, gde je svako kamping mesto odvojeno kao mali zaseban plac, gde imas par kilometara do veceg mesta ......dacu ti detalje na PP. Ako si za varijantu kampovanja van zvanicnih kampova-direktno u prirodi, tu vec ima puno kompetentnijih od mene.....
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 22 април, 2010, 21:37:38 »

2007. Ada Bojana.

Biba i ja smo inače "golaći". Ko to voli pa još i kampovanje, preporučujem. Tamo kao da je vreme stalo u godini kada je sniman čuveni film "Ljepota poroka". Mada je u glavnom sve zapušteno i oronulo, za divno čudo funkcioniše. Čak ima i baba Sera koja čisti klonje na nivou i to me iznenadilo.. yes
  Ne znam da li su Đetići tapnuli ostrvo, (pričalo se o tome) što bi mi bilo jako žao.  cray

Da! Išli smo tada četvorkom i sve prošlo kao podmazano dance1

Inače, prvo moje kampovanje je bilo daaaaavneee 1962 godine. Naime, pok. ćale je sa nekog kongresa Esperantista, na koji je išao u Brisel, doneo prelep šator za tri osobe, pa smo tako počeli te godine i da kampujemo. Prvo bez kola. Secali i šator i gumene dušeke i stvari. Posle, kada je ćale kupio ŠKODU-1000MB išli smo autom. Posle sam ja i sam išao mnogo puta. Sada su me malo godinice pristigle pa mi udobnije u krevet da legnem nego da pumpam dušeke...
« Poslednja izmena: 22 април, 2010, 21:51:51 bibazoki » Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 22 април, 2010, 22:48:44 »

Aco naravno da me interesuje taj kamp. Posalji detalje o  tome.

Zoki a kako ti se pokazao taj Mc Kinly sator? Ja sam gledao takav u intersportu pa me interesuje kakav je kvalitet.
Planiram da kupim neki pristojan sator jer imam onaj klasicni za dve osobe od mojih matorih od pre 20 god.
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 23 април, 2010, 06:23:00 »

Šator se odlično pokazao i koliko sam video ima ih od onih naj...najmanjih do ogromnih, sa dve sobe i predprostorom i tendom za sedenje. Doduše, nijednom nije bilo jake kiše tako da nije baš pokisao. Ali mislim da je i tu sve OK. Jedino ima manu što nema NIKAKVU zvučnu izolaciju tako da, ako hrčeš, prdneš ili se krešeš sa ženskom, sve se čuje. prankster Na žalost, ni jedan šator, koliko je meni poznato, nije sa zvučnom izolacijom, tako da to ne treba da te brine. U kampu se zvukovi te vrste redovno čuju i ne smetaju jer se navikneš... pardon pardon
  Luftmadrac kupiš onaj dupli. Ima ga u velikim supermarketima i uz njega dobiješ i nožnu pumpu a sasvim je udoban i dvoje komotno spavaju na njemu lazy lazy
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 23 април, 2010, 12:54:36 »

Ma ne opterecujem se ja zbog zvucne izolacije ali moja devojka da' ma navicici ce se i ona.

Zoki mislis na onaj klasican dupli dusek na naduvavaje sto se u teget boji  prodaje? Ima ga sa noznim i elektricnim pumpama.
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 23 април, 2010, 14:57:28 »

E taj. Košta neku ne veliku lovu a sasvim je udoban. Koj će ti moj električna pumpa. Nožnom se napumpa za 3...4 minuta. Ima sa jedne strane onaj kao pliš, tako da čaršaf (plahta) ne klizi.
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 23 април, 2010, 15:20:53 »

Aco naravno da me interesuje taj kamp. Posalji detalje o  tome.

Kamp se nalazi u mestu Asprovalta (na pola puta od Soluna do Kavale - znaci autoputem od Soluna ka Turskoj), i u tom mestu ima vise kampova, ali ovaj je EOT (Ellada Organization Tourist, ili ti Grcka turisticka organizacija). U Kampu ima oko 1.500 placeva velicine 10x15 metara ogradjenih lianderima, nalazi se na obali i udaljen je od centra Asprovalte negde oko 1.500-2.000 metara. Na Google Earth-u, imas slike kampa koji se lepo vidi na satelitskom snimku, a i postavljene su fotografije samog kampa.......) Da znas da unutra ude guzva od 01.08-31.08, jer masovno dolaze kamperi u tom periodu. Kamp ima sopstvenu plazu u duzini od oko 1.000 metara, tako da na samoj plazi nikad nije guzva, osim u jednom delu gde se okuplja omladina. Sanitarnih cvorova koji se sastoje od zgradica - odvojeno muskih, odvojeno zenskih, pri cemu svaka ima po 20 tuseva, 20 klonjara, 20 lavaboa sa ogledalima, u zenskom delu ima i po 20 mermernih kadica za pranje vesa i po 20-tak sudopera za pranje sudja, prostor za susenje i peglanje vesa itd, u samom kampu ima oko 30 takvih ``centrala`` sa naravno pijacom cesmovacom-vodom. Na svakih 5 placeva posebno - dodje po jedna cesma sa pijacom vodom a na svakom placu je i prikljucak za struju. U kampu postoji i velika samoposluga (kao neki manji ``maxi``, koja radi prakticno - non stop. U toj samoposluzi imas jedno dva zamrzivaca sanducara gde mozes da smrzavas kasete za rucne frizidere, sto se ne naplacuje, samo stavis kasete u posebnu kesu radi raspoznavanja, tako da ti klasican frizider zapravo i ne treba ako imas rucni sa dovoljno kaseta. Kamp ima 24h ambulantu, recepciju, telefonske govornice,....Na svaki plac ujutru (svakom ulicom u kampu) prodje traktorce i baci ti novu kesu za smece, a na svakom placu imas i kantu za otpatke, a smece se odnosi svakodnevno......Gradic Asprovalta i gradic Stavros su ti jako blizu na par kilometara, a ni veci gradovi, poput Kavale i Soluna su na 70 Km. Plaza je siroka 50 metara, a dugacka je ukupno 22 Km, pescana je i plicak je jedno 5-15 metara (zavisi, ima ko to nevoli, al za decu je idealno). Tu znaju jednom u 10 dana da naidju malo veci talasi, od po jedno 1.5-2.00 metra, pa ko voli moze da izvoli......Za ronjenje nije interesantno, obzirom da je dole samo pesak. U Kampu ima dosta hladovine, a i kamp je na samoj plazi, pa-u dubinu ide do jedno 300 metara, ako nevolis bas pored plaze. Na samoj plazi, Sunce izlazi u 06.00 ujutru s leve strane i zalazi u 20.00 uvece s desne strane (ovaj podatak zna biti jako vazan, jer ima mesta u Grckoj gde sunce izadje u 11, a zadje u 15 h).
Koliko se secam, preko puta kampa se nalazi jos gomila radnjica pekara, kasapnica i sl. Ne volim da uticem na izbor mesta za kampovanje, ali mislim da ovo mesto zasluzuje preporuku. Najbolje izgoooglaj malo, pa pregledaj slike.....
Pozz
Aca
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 23 април, 2010, 17:24:27 »

Aco hvala za detaljne opise, nista tti nije promaklo kao i po obicaju.

Pogledacu. Ja sam gledao neke kampove na Sitoniji i stvarno sam se odusevio ali slike zanju nedak da lazu.
U savkom slucaju blizu su sve lokacije na koje sam uopste palnirao da idem.

Ako znate nekoga ko prodaje dobar polovan ili novi sator za 4-5 osoba neka javi.
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 31 август, 2010, 10:33:07 »

Ovogodisnja sezona je pri kraju pa ce ova informacija biti zanimljiva tek iduce
godine.Mnogi kamperi nisu informisani da mogu ostvariti popuste u velikom
boju kampova po Evropi. Kamperska kartica za popuste u kampovima se
moze nabaviti u Beogradu u Ruzveltovoj,mi koji nismo iz BG                 
mozemo je  nabaviti E-mailom ili postom.
POGODNOSTI ZA ČLANOVE AMS SRBIJE LJUBITELJE KAMPOVANJA
MEDJUNARODNA KAMPING KARTICA CCI

Popusti u kampovima cele Evrope

Ovu karticu mogu da dobiju samo članovi nacionalnih auto-moto klubova, pa tako članovi Auto-moto saveza Srbije, kao još jednu u nizu pogodnosti, mogu nabavljanjem CCI kartice, po trenutnoj ceni od 1.000,00 dinara, da ostvare popust i do 50% u 1563 kampa u 26 zemalja Evrope, kao i u ostalim zemljama sveta, osim u Americi i Kanadi, kao i da obezbede osiguranje od štete nastale ili nanete trećem licu tokom boravka u kampu, hotelu ili iznajmljenom smeštaju.

Potpisivanjem kartice, korisnik se obavezuje da poštuje kamperski kodeks ponašanja.

Kartica se izdaje na 12 meseci i njeno važenje poklapa se sa trajanjem članstva u AMSS, a uz svaku CCI karticu član AMS Srbije dobija i brošuru sa spiskom svih auto-kampova u Evropi i popustima na punu cenu, koji se mogu ostvariti uz kamping karticu. Istovremeno CCI kartica može da se koristi kao identifikaciona kartica koja se ostavlja na recepcijama kampova širom sveta, umesto pasoša.

Međunarodna kamping kartica ustanovljena je još 1953. godine, a danas je vlasništvo Svetske automobilske federacije, FIA, Medjunarodne turističke asocijacije, AIT, i Medjunarodne federacije za kamping i karavaning, FICC.

Prilikom dobijanja CCI kartice na uvid je neophodno:

- članska karta AMSS
- lična karta
- pasoš
- saobraćajna dozvola
- vozačka dozvola
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 31 август, 2010, 12:20:11 »

Ovogodisnja sezona je pri kraju pa ce ova informacija biti zanimljiva tek iduce
godine.Mnogi kamperi nisu informisani da mogu ostvariti popuste u velikom
boju kampova po Evropi. Kamperska kartica za popuste u kampovima se
moze nabaviti u Beogradu u Ruzveltovoj,mi koji nismo iz BG                 
mozemo je  nabaviti E-mailom ili postom.
POGODNOSTI ZA ČLANOVE AMS SRBIJE LJUBITELJE KAMPOVANJA
MEDJUNARODNA KAMPING KARTICA CCI

Popusti u kampovima cele Evrope

Ovu karticu mogu da dobiju samo članovi nacionalnih auto-moto klubova, pa tako članovi Auto-moto saveza Srbije, kao još jednu u nizu pogodnosti, mogu nabavljanjem CCI kartice, po trenutnoj ceni od 1.000,00 dinara, da ostvare popust i do 50% u 1563 kampa u 26 zemalja Evrope, kao i u ostalim zemljama sveta, osim u Americi i Kanadi, kao i da obezbede osiguranje od štete nastale ili nanete trećem licu tokom boravka u kampu, hotelu ili iznajmljenom smeštaju.

Potpisivanjem kartice, korisnik se obavezuje da poštuje kamperski kodeks ponašanja.

Kartica se izdaje na 12 meseci i njeno važenje poklapa se sa trajanjem članstva u AMSS, a uz svaku CCI karticu član AMS Srbije dobija i brošuru sa spiskom svih auto-kampova u Evropi i popustima na punu cenu, koji se mogu ostvariti uz kamping karticu. Istovremeno CCI kartica može da se koristi kao identifikaciona kartica koja se ostavlja na recepcijama kampova širom sveta, umesto pasoša.

Međunarodna kamping kartica ustanovljena je još 1953. godine, a danas je vlasništvo Svetske automobilske federacije, FIA, Medjunarodne turističke asocijacije, AIT, i Medjunarodne federacije za kamping i karavaning, FICC.

Prilikom dobijanja CCI kartice na uvid je neophodno:

- članska karta AMSS
- lična karta
- pasoš
- saobraćajna dozvola
- vozačka dozvola

Joe, sjajna informacija. Ove godine, iako nisam imao u planu da idem u Grciju, cesljao sam malo cenovnike po Grckim kampovima. I , mozes da zamislis, kampovanje, nije ni malo jevtin sport. U nekoj optimalnoj varijanti, supruga ,ja i cerka, sa prikolicom i autom u kampu ispod 50-60 evrica dnevno ne bi mogli da prodjemo. Ovako, sa ovom karticom stvar je mnoooogo interesantnija. Jos jednom, hvala puno za info !!!
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 01 септембар, 2010, 21:21:18 »

Treba iskoristiti sve popuste koji nama kamperima stoje na raspolaganju, strendzeri su
o tome mnogo bolje informisani, kod nas se kampovanje tretira kao sirotinjska varijanta.
Kada sve sto treba od opreme saberete nisam siguran da je kampovanje za sirotinju.
Kampovi su bogami dosta skupi u odnosu na ono sto nude. Mozda u Italiji dobijas ono
sto si platio, u Grckoj nisam siguran da je cena odgovarajuca. Grcima su stacionari
(kucice koje stoje tamo celu godinu) prioritet, mi koji smo prolazni nismo im neke
vazne musterije. Pitao sam koliko kosta za godinu dana, cena je oko 1500 e, maksimalno
do 5 osoba. Kada podledas koliko ima takvih kucica svatis koju kintu uzimaju godisnje
na stacionarima, mi leteci smo sica. Mozda to nije pravilo svuda, govorim za okolinu
Soluna gde sam uglavnom boravio. Naravno da nisu svi kampovi prepuni stacionara,
znam neke koji ih nemaju ili ih ima malo. Ko voli dobru zabavu ima jedan zgodan mali
kamp izmedju Paralije i Olimpic Beach, sve je blizu, snabdrvanje, plaza, provod.
Kamp je u lepoj hladovini, ima uredne sanitarije a pristup mu je veoma jednostavan.
Cena je umerena, po osobi 4.5 e, deca 2 e,sator 4.5 e kamp kucica 5 e, auto 3 e.
Naravno da to nije kamp najviseg nivoa ali je sasvim ok. Imam i slike ako nekog bude
zanimao.
Sačuvana

dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 02 септембар, 2010, 09:15:50 »

Joe, pa postavi slike jer sam ja avanturistickog tipa a tema je vezana za kampovaje.
Tu smo da se savetujemo. Ja sam prosle godine poceo da kampujem pa me sve interesuje vezano za to i stvarni mi se svidja takav nacin odmora.
Verovatno sam i najmladji medju forumasima pa nemam dovoljno iskustva u svemu tome.
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 02 септембар, 2010, 11:42:25 »

Zao mi je sto nisam pristupio ranije ovom forumu, mogao sam Ti pomoci pri izboru
kampova za ovu sezonu. Koliko sam video kampujes sa satotom, odlicno za pocetak.
Vecina nas starih kampera je tako pocela kampovanje, dobar sator i pali na more,
kasnije prelazis na satorsku prikolicu, pa kamp kucicu, to je logican redosled.
Kampvanje je veoma lepo, nama koji volimo da boravimo u prirodi je veliki uzitak,
ako je i ostatak porodice iz istog filma onda je stvar resena. Preostaje nabavka opreme
(treba dosta toga) da ugodjaj bude lepsi. Ako Te bude zanimalo mogu i o opremi nesto
napisati i preporuciti. Sada nesto o kampu Kristi koji je u Grckoj oblasti PIERIA.
Na putu od Soluna prema Atini na oko 30 km je velika  Shell-ova pumpa gde se moze puniti i plin za automobile, otprilike oko 400 m posle pumpe  je izlaz sa auto-puta za Korinos i Paraliju.
Preporucujem taj izlaz svima koji putuju u Olimpic beach i Paraliju, jednostavnije je nego
preko Katerinia. Put  vodi kroz Korinos (malo selo) do mora gde se nalazi kamp “Odysseia” (opis i fotke tog kampa sledeci put). Putokaz  te vodi desno (pravo je more) u Paraliju.Kada stignes do jedinog semafora u Paraliji sa desne strane Ti je megamarket LIDL a Ti nastavljas  pravo i put te vodi do Olimpic beach-a udaljenog oko 3 km.
Na putu od Paralije do Olimpic beach-a  sa tvoje leve strane  prostire se pescana plaza, a sa desne stotinjak metara pre Olimpic beach-a ugledaces kamp KRISTI. Nadam se da sam dobro objasnio kako doci do kampa.
Evo ovde mozes pogledati i neke fotke kampa.

http://img200.imageshack.us/g/dscn0905t.jpg/

« Poslednja izmena: 23 септембар, 2010, 11:15:21 Joe » Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 07 септембар, 2010, 13:20:34 »

Evo jos jedan zanimljiv autokamp u oblasti PIERIA. Kamp je od Soluna udaljen oko 80km u pravcu prema Atini.Na autoputu pratis putokaz za  Plaku, kada se iskljucis sa autoputa sledi prelaz  preko njega i pravo tim  lokalnim putem ulazis u autokamp  “OLYMPOS BEACH “.
U kampu je veoma prijatno, nalazi se pod Olimpom pa su noci veoma ugodne za spavanje. Kamp je lep,  tih, sumovit , po danu nije pretoplo
za razliku od nekih gde se ne moze spavati od vreline.U kampu ima mali market za snabdevanje namernicama ( LIDL je par kilometara dalje,
u Leptokariji ), ima tavernu,veoma ciste sanitarne cvorove i svoju sljunkovitu plazu. Ko zeli da se odmori u tisinii miru mesto je dobro,
za one koji zele i diskoteke bolji je kamp KRISTI, opisao sam ga prosli put.( Paralija ima odlicne diskiteke za dobar provod ).
Leptokarija je veoma blizu, lokalnim putem oko 4 km, Litohoro je udaljeno oko 7 km i vredi ga posetiti.
To je prelepo mesto na Olimpu,ne izgleda kao tipicno Grcko selo, treba ga obavezno posetiti ako ste u mogucnosti ( mozes na netu procitati o Litohoru),jagnjetina je tamo vrhunska. Blizu je i Dion, ako volite da razgledate iskopine,a i muzej u Dionu treba pogledati.
Kamp je zgodan  i kao usputni, ako se zaputite u Atinu ovde se moze veoma lako skrenui sa puta prenociti i sutradan nastaviti put.
Evo i nekih fotki kampa gde se vidi i cena iz 2009 koja nije menjana

http://img535.imageshack.us/g/copyofdscn0968.jpg/

« Poslednja izmena: 03 јануар, 2011, 10:10:33 Joe » Sačuvana

Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: