Panda Club Serbia
12 фебруар, 2012, 23:16:10 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Očekivao Pandu a dobio Seicento  (Pročitano 654 puta)
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 24 април, 2010, 08:22:32 »

Pozdrav svima. Već me znate od ranije a pregledavši teme videh da se nisam ni predstavio ovako zvanično-STAMOTA!!  blush2 Malo generalija: Nikola Ivanković, živim i radim u Lazarevcu (gradić između Beograda i Valjeva). Pored osnovnog zanimanja, bavim se (učim još) pčelarstvom. Možda i na tu temu dam neku preporuku ali ...biće prilike kasnije.  Elem, pre oko godinu dana pretražujući net u potrazi za dobrim polovnim kolima (pazite tražio sam jugića etc.) naletim na oglas u Novom Sadu sa Pandama italo pošsta. Onda otpadne jugo kao kombinacija. Tada sam prvi put i kontaktirao ovaj forum i najavio kupovinu Pandoline. Medjutim odlaskom u NS i pregledavši 50 modela - slučajno (da čisto napravim pauzu) sedoh u seicenta i kresnuh motor. Šta da vam kažem, od tada više ne izlazim iz nje(ga). Uzeo sam sedišta, policu, sve smontirao i registrovao kao putnički. Bila je još tu i zamena  ulja sa filterom, filter za vazduh i... NIŠTA DRUGO! I evo sada, posle pređenih 15.000 km odradio sam drugu registraciju (početna kilometraža 70.000).  Vozilo se za godinu dana po Srbiji uzduž i popreko. U svim sezonama po putevima i gde ih nema.  Nije bilo nigde problema. Sada ću morati malo da uložim (bar da zupčasti zamenim i proverim paknove).  scratch_ones_head Auto je stvarno zmaj. Inače, pre ovoga vozio sam dugo trabanta i mislio sam da od njega teško da može da ima bolje makine... međutim eto. Koliko sam shvatio Sei bi u nekim poređenjima mogao da se nazovem Pandinom sestrom (pošto moramo da priznamo da ima bar za dlaku lepšu liniju). Još je u planu da nabavim krovni nosač... i biće prava bombona sa mašnicom. preved Da i da se zahvalim za Seisento sekciju u ovom forumu. Eto drugari ispunih i ovaj (obavezni) deo  dirol ako šta koga interesuje dalje pitajte. Pozdrav.

P.S. Evo i jedne moje kreacije na temu, a neke fotke Sei-a dao sam već u Seicento rubrici, pa pogledajte!  drinks
Sačuvana

Nikola Ivanković /Lazarevac - /Seicento* driver/
posetite na FaceBOOK-u  http://www.facebook.com/pages/Fiat-Seicento-Serbia-Fiat-600-BRE/119362504930?ref=sgm
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 24 април, 2010, 09:25:52 »

Pozdrav Nini  biggrin

Jeste, što kažeš, Sei dođe mlađi brat/sestra Pande... Iste gene imaju  drinks

Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Sinnerman
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 24 април, 2010, 12:45:52 »

Pozdrav Seicentista!  prankster
Seicento je meni bio na drugom mestu. Da nisam uzeo Pandu najverovatnije bi sada vozio Seicenta... Poslednjih par meseci nagovaram matorog da proda Yuga i uzme za sebe Seicenta...
Sačuvana
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 24 април, 2010, 18:03:42 »

Pozdrav Seicentista!  prankster
Seicento je meni bio na drugom mestu. Da nisam uzeo Pandu najverovatnije bi sada vozio Seicenta... Poslednjih par meseci nagovaram matorog da proda Yuga i uzme za sebe Seicenta...

Pozdrav! Mislim da ti je plan sasvim OK. Sada su pale cene u NS za 200 e ali ne znam kakva je ponuda preostala. Jugo i Sei stvarno ne može da se poredi a cene delova su veoma slične a izrada još nisam imao prilike ali videćemo (to mi predstoji pa ću javiti utiske etc). Ipak mislim da i tu nema greške.  good
Sačuvana

posetite na FaceBOOK-u  http://www.facebook.com/pages/Fiat-Seicento-Serbia-Fiat-600-BRE/119362504930?ref=sgm
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 24 април, 2010, 18:07:53 »

naravno pozdrav i za Gibu   biggrin drinks
Sačuvana

dejan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 24 април, 2010, 20:56:23 »

Pozz NiniBEE sve je ok , ali se ne slazem u jednom

Citat
pošto moramo da priznamo da ima bar za dlaku lepšu liniju
nono nono
po meni i ima samo lepsi enterijer  nyam nyam
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 24 април, 2010, 21:40:55 »

Heh, ja se ne bih složio da je enterijer lepši... Ne sviđa mi se onolika upotreba tvrde plastike (kao i kod većine modernih vozila)  ... Ali spolja stvarno ima zanimljiv izgled, veoma skladan dizajn, uklopljen sa trendovima 90tih isto kao što je Panda ispratila 80te...
Sačuvana

dejan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 25 април, 2010, 09:05:38 »

Šta da kazem , ukusi , ukusi ,
da ne sirim temu ,
ima hiljadu zasto i hiljadu zato  on_the_quiet on_the_quiet
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 25 април, 2010, 10:02:00 »

O ukusima je budalaština diskutovati. prankster Lep je i Sei, lepa je i PANDA.  Punktum... stop

Dobrodošao druže, živ bio i autić te u zdravlju lepo poslužio još dugo godina!  drinks drinks
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 25 април, 2010, 22:16:46 »

Pozdrav Tebi,
a što se lepote tiče,jel lepši plavi ili krem trabant?
Sačuvana
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 26 април, 2010, 10:32:12 »

Šta da kazem , ukusi , ukusi ,
da ne sirim temu ,
ima hiljadu zasto i hiljadu zato  on_the_quiet on_the_quiet

Hvala drugari na toplom prijemu a vezano za pitanje ukusa mislim (a i ubeđen sam) da se odgovor na ovo, možda večito pitanje, već nalazi u Fibonačijevom nizu. Veoma interesantna teorija koja je sa druge strane i veoma jednostavna. A složićemo se (u to se nadam) da tu leži genijalnost. Verovarno vam je poznato ali evo dela teksta u vezi ovoga:

"Zasto i kada za nesto kazemo da je lepo? Ovo je, naravno, prastaro pitanje kojim se bavi estetika, grana filozofije. Razmisljanja o ovom pitanju se javljaju kod Platona, u Dijalozima sa Hipiasom i kasnije, prilikom pokusaja da se definise lepota. Pa se navode primeri lepe zene, zlata, itd. (Izmisljeni dijalog sa Fedrom je T. Man uzeo kao ključni motiv za "Smrt u Veneciji". )  U svakom slučaju, do konačne definicije nije se doslo, i Sokrat predlaze da se za lepo uzme ono sto je "ugodno" čoveku - sklad neke vrste, na primer. (Zanimljivo je da se na hrvatskom izraz "sklad" koristi za muziku i kompozitore.)..."

a nastavak na linku: http://blog.b92.net/text/447/Ala%20je%20lep%20ovaj%20svet!/

Naravno ako budete malo zagrebali po netu naći ćete stvarno dosta toga o Fibonačiju. Mislim da će vas, kao što je i mene ova pretraga oduševiti. E sada, da li Panda ili Sei odgovaraju ovim Fibonačijevim proporcijama, pa su nam i iz tog razloga toliko interesantni - u te detalje nisam baš zalazio. To pitanje bi bilo više za nekog "stlistu" ili "dizajnera", pa ukoliko među nama ima takvih - to bi mogla tek da bude posebna tema...  victory  drinks
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 26 април, 2010, 11:23:51 »

Ne morate mnogo mozgati oko ovog pitanja. Dovoljno je znati ko je dizajnirao nasa vozila, i tek samo pomenuti Djudjara, onako ovlas......Razmotrite malo enterijer na Pandi, recimo one jasle sa letecom okretnom pixlom.........Materijale.......Ili recimo iskopajte na netu enterijer one prve Pande, MK1 iz 1980.........sistem sedista na cichak-traku.......I jos ne zaboravite da je to iz proizvodnje kao gotov proizvod, izaslo pre ravno 30 godina sto znaci da je konstruisano malo ranije, a eto u upotrebi je do dan danas, i mislim da nema primedbi da je nesto nefunkcionalno......
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #12 poslato: 26 април, 2010, 15:37:17 »

Šta god da je u pitanju mislim pre svega da Žabarima leži pravljenje malih automobila. Tu su neprikosnoveni jer razmišljaju na adekvatan način pre svega jer su svesni svog orkuženja - male i uzane ulice u većini gradova, oni većinski vitki a nažalost siroti u finansijskom smislu...
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: