Pozdrav Pandashima!
Od trenutka kada sam prvi put seo u Pandu (plac u NS-u) kroz glavu mi prolazi ideja o ugradnji novog tepiha tj. etisona u Pandishu, jer svaki put kada mi ispari ona jelkica na retrovizoru, nastaje vanredno stanje zbog mirisa koji dolazi iz poda.
U toku prosle nedelje sam svratio u "Carpetland" i tamo nasao "jednobojni" Crno-sivi etison "budget" i to po ceni od 245din. po kvadratu + tj. -40% od cene, nasli su tih 6m/2 koliko mi je trebalo u "restlovima"...
Juce sam lagano krenuo da seckam i popunjavam gepek, kapirao sam da cu za nekih nedelju-dve dana kada napravim par eksperimenata se etisonom da cupam sedista i da radim prednji deo.
Imao sam malo vise slobodnog vremena i naravno to je bilo jace od mene..
Cim sam zavrsio gepek pocupao sam i prednja sedista odsrafio sve sto se moglo odsrafiti i malo mi je falilo da mrem na mestu kada sam iscupao stari pod.
Ispod sam nasao gomilu prljavstine budji i trulezi (Od filca naravno, ne od limarije) sve sam iscupao napolje, kao izribao sa donje strane onaj plasticni pod i par sati kasnije sam ga ubacio nazad dok ne nadjem zamenu za onaj trulez.
Danas sam ceo dan u kuci, lezim u krevetu, gledam tv, pijem gomilu nekih cajeva i tableta za skidanje temperature i razmishljam sta da uradim sa podom...
Izgleda da me je mnogo pogodilo ono sto sam juce video pa zbog toga imam povisenu temperaturu.

U prednjem delu poda kod vozacevih i suvazacevih nogu se nalazi filc(zvucna izolacija) i neko cudo koje mi najvise lici na "kondor"(bitumen)... Sacastog je oblika, pretpostavljam da su ga tako napravili zbog lomljenja na nizoj temperaturi...
Iza prednjih sedista, kod nogu putnika na zadnoj klupi stoji isti filc kao napred ali sam bez tog "kondora".
Na netu sam nasao dva moguce zamene za to cudo
Isti filc koje se nalazi u pandi proizvodi jedna nasa firma u Kragujevcu:
http://www.azma.rs/azmafon.phpDruga varijanta je sundjer
http://www.izoterm-plama.rs/TZI%20sendvici.htmPosto nigde nisam naleteo na filc sa tim "kondorom" mozda je dovoljno da ga presvucem sa najlonom kao Englez na slici...
Sta mi vi predlazete, da li da vracam filc sa najlonom ili poliuretansku penu!?