dara.sei
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« poslato: 27 април, 2010, 09:11:54 » |
|
Ima li neko sei sa klimom?! Meni je misterija postoji li, ima-ili-nema filter klime, jer jos nigde to ne provalih 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 28 април, 2010, 20:58:04 » |
|
Daro jel taj siecento s klimom original il je neka budza?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
boki01
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 28 април, 2010, 22:35:39 » |
|
Jeftiniji auti sa klimom i auti starije proizvodnje obično nemaju filter klime. Takav slučaj je recimo sa Citroenon Saxo i Peugeot-om 106.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dara.sei
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 29 април, 2010, 12:43:43 » |
|
Daro jel taj siecento s klimom original il je neka budza?
sei je original sa klimom, nikakva budza... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 29 април, 2010, 14:56:26 » |
|
Respect svaka cast ajd ti to slikaj da vidimo kako mi to mozemo da ubacimo
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dara.sei
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 04 мај, 2010, 12:43:36 » |
|
na fiat ePER-u moze da se vidi kako je to odradjeno fabricki... hm, ma nema sta posebno da se uslika...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 23 август, 2010, 12:31:57 » |
|
Pozdrav svima, novi sam clan kluba, pripadam sekciji seicento posto imam model od 1.1. Zanima me kao i vas mogucnost ugradnje klime. Posto je auto iz 2oo2 mogla bi biti i polovna klima ako takva mogucnost postoji. Mislim da bih delove pronasao u Italiji na odpadu, ali se bojim da je ugradnja komplikovana i nisam siguran da ce biti jeftinije nego kupiti drugi seicento koji vec ima fabricki ugradjenu klimu. Ako je neko upucen u ovakve poslove molio bih savet. Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 23 август, 2010, 14:45:58 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 23 август, 2010, 15:03:07 » |
|
Pozdrav Joe, Sto se tice klime u pandi, uprkos uvrezenom misljenju da se Panda Classic nikada nije radila sa klimom, - za pojedina trzista u doba njene proizvodnje, pri kupovini mogao se opciono poruciti i klima uredjaj (recimo za Japansko trziste skoro sve Pande su imale opciono uradjenu klimu), i to je izgledalo kao na prilozenim slikama (dva modela u zavisnosti od ugradjenog motora). Modeli iz zadnje serije 1.1 MPI sa opcijom klime, podrazumevali su nesto moderniji klima uredjaj (nisam uspeo bas da prevedem sve strucne izraze, ali vidim da se spominju neki evaporatori, kompresori, filteri i sl......sto je modernije u odnosu na ove klime na slikama koje su ugradjivane opciono u ranije modele, ali vise o tom modernijem klima uredjaju moze se videti ovde: http://www.panda4x4.info/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3528&whichpage=2Inace sve ove tipove klime i dan danas mozes kao nove nabaviti u Italiji kod firme koja je i isporucivala za prvu ugradnju Fiatu ove uredjaje, firma se zove Diavia, pa moze se nesto izgoooglati po pitanju adresa, cena, nacina ugradnje i sl. Obzirom da ti imas Sei, mislim da ce ta stvar biti jos laksa, ako kod Diavie pokusas da nadjes tip koji se ugradjivao u Sei. Za Sei predpostavljam da bi se nesto dalo iskopati i polovno, dok za Pandu to predstavlja malo veci problem, obzirom da je taj klima uredjaj dosta retka pojava u ocuvanom stanju, na Pandi koja zavrsava na otpadu (jer panda se obicno vozi do potpune dezintegracije hrdjom...) Nadam se da ce ti ove info biti od koristi..... Pozz Aca
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 25 август, 2010, 07:22:04 » |
|
Hvala na dobrim informacijama. Malo sam se raspitivao i kod majstora koliko bi me kostalo ako bi ugradili novu klimu,ako donesem polovnu,ili ako oni nabave novu. Nisam mogao da saznam koliko bi kostalo sve skupa, niko nije znao konacnu cenu. Rekli su da nova klima za Punto kosta 1400 e,kod Seicenta niko nije ugradjivao pa se svi ogradjuju za konacnu cenu. Neki su mi rekli da se mozda i motor mora skidati jer je dosta tesno i nisu sigurni hoce moci bez skidanja motora (imam ugradjen i plin,sekvent sistem). Bojim se da je sve to jako komplikovano ovde kod nas, kada odem u Italiju pitacu tamo, valda su oni verziraniji. Zao mi je da prodam ovaj auto i kupujem drugi samo zbog klime, veoma je dobar i odlicno me sluzi,osim ciscenja dizni, nove benzin pumpe i novog auspuha nisam imao drugih kvarova(presao 70000km). Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 13 октобар, 2010, 11:30:57 » |
|
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 13 октобар, 2010, 11:36:10 Joe »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 13 октобар, 2010, 11:54:46 » |
|
Da bi sve bilo kompletno i ljudski uradjeno mora i drugi bocni prozor da se namesti kako valja.  ovo je sada vec OK. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 25 октобар, 2010, 08:48:35 » |
|
Proletos pre polaska na odmor kupio sam stitnike za vetar i kisu. Montiraju se na prednje bocne prozore veoma jednostavno i lako, prozori se normalno otvaraju kao pre montaze tako da to ne ometa njihov normalan rad. Stitnici su napravljeni od kvalitetne plastike, zadimljene i dovoljno cvrste da izdrzi jak pritisak vazduha pri velikim brzinama. Pokazali su se veoma dobro, kada se odskrine prozor cirkulacija vazduha u kabini je prijatna, ne siba vetar u glavu vozacu ili suvozacu. Veoma je korisno ako pada kisa, prozor moze biri spusten barem 3 cm i nece ulaziti voda. Dobro je i dok ste parkirani i cekate nekog, da se unutra ne magli moze se par santimetara spustiti staklo. Stedi gorivo ako se vozi auto sa spustenim bocnim prozorom, a i ne duva unutra kao kada nema zastitnika.Desavalo mi se leti da ostavim odskrinute bocne prozore na autu zbog vrucine, naravno da djavo nespava, udari pljusak pa sedista budu mokra. Sada to vise nije jed, nema sanse da udje voda na taj nacin. Veoma sam zadovoljan sa stitnicima, cena mi se jedino nije dopadala, tako da sam zazmurio i kupio. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 25 октобар, 2010, 11:53:10 » |
|
Može li ime firme ili kakav drugi kontakt ?  Koliko novaca su stajali? Inače 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 25 октобар, 2010, 17:32:06 » |
|
Firmu sam zaboravio, bacio sam ambalazu u kojoj su bili upakovani, ali cenu pamtim, 35 evra. Mnogo covece za dve plastike i nekoliko kopcica, prakticno jeste ali plastike veoma malo za te pare. Svejedno, ako Ti se dopada, onda kao i ja, zazmuri i daj lovu. Moje sam kupio u Madjarskoj ali ima i kod nas da se kupi, evo jedan kontakt telefon 063 522-930. Pozdrav 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|