bole81
Pandista

Van mreže
|
 |
« poslato: 13 мај, 2010, 10:24:51 » |
|
Pre nego sto opišem šta mi se desilo prošlog ponedeljka izjutra moram da napomenem da NISAM  od onih koji uvek imaju reči kritike kada su u pitanju ženske osobe za volanom! Ali sve je podložno promenama pa ću ubuduće svakako opreznije voziti kada je ispred mene neka dama! Krenem ti ja na trening izjutra oko 8 iz bloka 61 da pokupim ortaka kod fontane i na semaforu koji pušta samo levo u Narodnih Heroja iz Milutina Milankovića ispred mene VW Polo (stariji dizel) i Peugeot 307 hdi, pri tom su u oba vozila dame. Upali se zeleno i krenu vozila i i dođe na red i Peugeot koji prolazi semafor i pri tom se pali žuto i Polo i ja mu ga damo po gasu (ja se zalepim za njegov branik) da bi prošli ALI u tom trenutku Peugeot koji je već prošao pešački i počeo da skreće ulevo i kome su samo zadnji točkovi bili na pešačkom i koji je već uveliko bio u raskrsnici iz samo njoj poznatih razloga naglo koči tj. ukopava se u mestu   . Polo sedne na kočnicu i takođe zakoči, ja sednem na kočnicu i opalim u zadnji branik Pola!!! Na njegovom braniku samo ogrebotina a kod mene pukao hladnjak, iskrivljen pregibni lim, jedan far razbijen dok je drugi naprsao!! Panda je baš niska tako da sam ja njega opalio farom direktno a ne branikom! Izlazi gospodja iz Pola i kaže sačekaj da mi dodje suprug, navučemo mi prsluke i postavimo trougao i sačekamo dotičnog gospodina. Stiže matori batica i kaže da ne zovemo policiju pošto je mala šteta (ako je šteta ispod 50 000 rsd onda ti posle plaćaš izlazak) i ja se složim sa njim. Uzeo matori bilmez da me smara kako je to metalik i kao daj mi 100 evra i završili smo priču, ja mu kažem ne dam ti ništa u svakom slučaju! Kaže ti on meni ali ti si udario moju ženu na šta mu ja odgovorim da jesam ali je ona naglo kočila i prošla na žuto. Izguramo mi moj auto i sednemo na kafu... Kaže on šta ćemo sad! Ja mu odgovorim da pišemo onaj evropski izveštaj, pri tom ja pojma nemam šta se sa njim radi  i uzeo matori da me baroniše da ako to napišemo da ću popiti kaznu od policije! Okrenem ti ja par ortaka koji su se lupali i oni mi kažu da njegovu štetu pokriva moje osiguranje i da policija nema ništa sa celom pričom  . Popunimo mi izveštaj (lako je) i okrenemo moje osiguranje i odemo zajedno njih njegovim kolima gde oni njemu procene štetu na 9 300 rsd, popunim izjavu kao sam ja opalio Pola usled ne držanja bezbednog odstojanja i ne prilagođene brzine i sve tamo izpotpisujem... I kraj priče! Kaže ti on meni u kolima posle vidiš dečko da je šteta 100 evra i da te nisam slagao, ma nabijem te na k.... mislim se u sebi. Odšlepam ja kola u Dobanovce kod Željka i to je to. Odem do Milana pre neki dan i kupim oba fara za 3 300 rsd i pri tom upoznam uvaženog kolegu i administratora Gibanitzu! Zaključak: izveštaj služi za manje saobraćajne nezgode kada se dve strane usaglase sa tim ko je kriv i kada nema neke ogromne štete, povređenih i sl. polisa osiguranja onog ko je kriv pokriva štetu oštećene strane, do određene cifre ako je u pitanju osnovna polisa i ceo taj sistem funkcioniše. Kolege pandisti to je opis moje prve saobraćajke od kada sam za volanom! U zdravlje
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 13 мај, 2010, 11:05:28 » |
|
Zao mi je zbog nemilog dogadjaja. Slicna situacija mi se umalo-dogodila u J.Gagarina kod piramide. Kolona u zaletu - svetlo se zeleni, a onda, semafor u treptaju oka (mnogo ranije nego obicno) resi da pozuti. Vozaci koji tuda prolaze svakodnevno vec naviknu na duzinu trajanja zelenog svetla, ali avaj, elektronika (ili neko ko njome upravlja) resise da brzo ukinu zeleno. E tu je nastao ``problem``. Po starom zakonu, 99% zaletelih vozila, nastavili bi da sibaju i kroz zuto, pa jos jedno dva kroz ``roze`` (rano-crveno), i sve bi bilo.......Ovako u tim sekundama polovini vozaca kroz glavu- proleti ``ma sibaj-pa sta bude``, a druga polovina pomisli ``ma stani mozda snimaju raskrnicu, pa ce da me rebnu``, i onda neko koci, neko sajbari po gasu, i eto..........Srecom posto su dva vozila ispred mene (noviji Peugeoti sa ABS, ESP, duplo-ventilirajucim diskovima, gumama 205x10 R22 cola, SPS,SRS, PUPS i ostalim ``atributima`` stali UKOPANI u mestu - mene i moju Pandicu su spasila samo tri ortaka, jedan koji je sedeo do mene, i ova dvojica sto sedese pozadi a svaki ima po 150 kila. To je doprinelo da zaskripe cak i zadnji na Pandi - nedovoljno koceci tockici.........Bilo je gusto, ali proslo je bez chukanja. Ajd valjda ce reparacija proci O.K., i valjda se tvoje osiguranje nece setiti da zbog male stete - pokrene tzv - Regresnu tuzbu. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 13 мај, 2010, 13:19:49 » |
|
Kolege pandisti to je opis moje prve saobraćajke od kada sam za volanom! U zdravlje E,sad si kršten  ,više nisi vozač-početnik,i što reče Njegoš a u ruke .....biće svaka panda.. Ma da si Ti živ i zdrav,pa ako se ne dovezeš sam na skup, bar možeš da piješ piva kolko voliš umesto koliko smeš 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 13 мај, 2010, 20:10:18 » |
|
bole to znaci da nista nisi calovo matorom jarcu pardon ustvari osiguranje te nece ganjati za kintu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bole81
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 14 мај, 2010, 08:05:07 » |
|
Pa mislim da će biti tako(nadam se  ) ako bude nekih promena javljam odmah!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 14 мај, 2010, 19:03:15 » |
|
Bole, žalim slučaj, to ti već rekoh, a i da ti kažem da je bitno što ništa nisi povredio a lim, farovi i hladnjak će nekako da se srede... Šta da se radi, u ovom gradu je svaka vožnja izgleda postala lutrija...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
dejan
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 14 мај, 2010, 21:33:16 » |
|
A stada kazem za devet dana sam dva zadna branika menjo !!! Prvi zakacim na parkingu jer je neki majmun zakucao neki K.... u beton i nevideh kada sam se parkirao i iscupam plastiku , mislim plastiku za kacenje branika , sredim ja to zamenim kod milana branik za nov i pred prvi maj kod pivare na nadvoznjaku me neki klinac nabode sa dacijom u gepek , panda odkloci od siline i nabodem se u neku novu mecku ispred. Izadjem napolje pogledam daciji nista !! tablica malo ulubljena , mecki samo sam ocistio prasinu sa branika. pogledam pandicu  <--- (ovako sam izgledao) mrak na oci !! 1.2.3...... 10 , zadnji branik totalno isksen , zadnji vezni lim usao unitra , napred visi branik lim se iskrivio . Ebi ga nismo nista pisali , decko me je molio da resimo bez policije i pisanija , obecao 100 jevreja i bio je od reci ( dao pare za par dana) . Uglavnom sam sve sam odradio , poskidao branike , opeglao limove , kupio sijalice , jeeedva nekako ispeglao nosace branika , isao na stelovanje farova , opet kupavao zadnji branik  itd . Evo da ne cuje zlo , sada izgleda kao da nista nije bilo .
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 14 мај, 2010, 21:39:21 dejan »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 14 мај, 2010, 21:36:30 » |
|
Vozim sporo, oprezno i držim otvoreno osmoro očiju. Boli me mačor što mi trube i psuju majku jer i ja njima isto psujem i majku i sestru i sve po spisku (da ne čuju, of course). To svakako nije 100% recept da ništa ne može da mi se desi ali mislim da smanjujem verovatnoću... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
dejan
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 14 мај, 2010, 21:44:17 » |
|
A brate , i izlazim iz kola ,hehehehe nista mi nije saldje kada pocnu da se zaklucevaju kda pridjem autu . Vozaci kada vide pandu nisu normalni koliko vidim !! misle mali auto , nasrucu kao nenormalni , covece ne osmoro nego mnogo vise ociju moram da otvorim od kako udjoh u pandu , nasrcu , seku , guraju se .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bole81
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 14 мај, 2010, 21:56:02 » |
|
Ma ja ne vozim brzo sam malo brže ubrzavam i imam običaj da se lepim za branike ali ne uvek  . U gradskoj vožnji se ekstra snalazim sa pandom guram se i ubacujem gde hoću ali ipak se treba paziti pošto se naše Pande očiglednu lako oštećuju!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dejan
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 14 мај, 2010, 21:59:52 » |
|
Ni sa jednim autom se ne lepim nikome za branik , posebno zato sto ima manijaka kao sto sam ja , to me nervira ! i lak sam na povlacenju rucne kocnice .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 15 мај, 2010, 21:04:17 » |
|
Wasilije je bar u jednom bio neprikosnoven - u gradskoj vrevi su me izbegavali kao da vozim BOV... Svaka vožnja sa DDR čedom bila je opuštena...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 15 мај, 2010, 21:31:05 » |
|
He he, setih se jednog licnog dogadjaja. 1989 godine jezdio sam na more za grcku, i negde u BJRM, iza mene u koloni sustize me neko cudo. Zena primeti da nesto stalno pogledujem u retrovizor. Okrete se i rece mi: Jao pazi iza nas je neki kamion! Naravno iza mene je bio Wasa - Novi tip (mislim da su ti cak imali VW motor). Pogled u retrovizoru je zaista zahtevao RESPEKT! - delovao je zlokobno robustan
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 15 мај, 2010, 22:11:35 » |
|
Da da, opet Kuntalo o Wasi a ja isto to samo malo drugačije o Bubi 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
bole81
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 16 мај, 2010, 09:54:57 » |
|
Rapitao sam se u vezi para koje je moje osiguranje isplatilo oštećenom i svakako mi nece tražiti ni dinara, razlika je samo u tome da ukoliko skriviš više udesa i oni isplate vise keša samim tim raste i cena tvoje polise posto si vozač većeg rizika. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|