Panda Club Serbia
13 фебруар, 2012, 05:09:44 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: kilometraza  (Pročitano 1193 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 10 јул, 2009, 10:51:06 »

Pomicanje brojki na mjeraču je najbolje opisao Karabaja. Još lakše ide ako se nekim alatom nježno razmaknu valjci na kojima su brojevi.
Na mojoj baka-pandi piše 170.000 km. Imam drugi kompletan brojač na kojemu je cifra 88.000, ali neću mijenjat jer je bez veze. Kad budem mjenjao brojače, na ovog novijeg ću dodat kilomertražu koju je panda stvarno prošla. Koji auto star 19 godina ima samo 88 hiljadarki? Osim ako vlasnik nije umro poslije par godina vožnje auta.
Prosječan vozač u našim krajevima napravi oko 25-30.000 godišnje. Bile su godine kada sam vozio i preko 65.000 na godinu, ali srećom, nije dugo trajalo smile
Ako mjenjate kilometražu, kako ćete vjerovati bilo kome od koga kupujete auto? Možda se je i on zabavljao time.
Da vas utješim: ima puno pandi koje su prešle bar 270.000 km, a par komada je prešlo i 340.000 bez generalke. Samo redovno servisirajte i bogato ga podmazujte. I mjenjajte ulje i uljni filter na 10.000, jer će vam se mjenjanje ulja na duge staze (20 ili više hiljadarki) prije ili kasnije osvetiti. Fiat si može dozvoliti taj savjet (20K) kad se i tako računa da poslije 4-5 godina auto dobija drugog vlasnika, a tu i najluđe garancije prestaju.
Za mog nissana mi rekao mehaničar: vidimo se kroz 30.000 kad ćete mjenjat ulje. I to imaju kao neko Opel ulje, koje se kao mijenja na 30 K km. Skupo je ko vrag. Evo mu šipak! Sam ću dotle 2 puta zamjenit i to sasvim normalnim, nikakvim eksluzivnim, razvikanim uljima. Pa sva su napravljena na osnovi nafte, zar ne?

Jer nije caka u ulju, caka je u kvaliteti izrade motora! Materijali su puno bolji nego prije tridesetak godina, a početkom strojne proizvodnje motora (FIRE mašine, mislim da 1989. u tvornici na Siciliji) Fiat si je mogao dozvolit taj štos sa Seleniom. Vjerovatno djele neku lovu od profita. Zašto to ne valja za Castrol ili Valvoline ili Mutol? Što je to na Seleniji tako posebno? Valjda imaju ljepšu sekretaricu od konkurencije, hehehe...
Ma nek zajebavaju nekog drugog, mene neće. A valjda ni vas poslije ovog posta smile
« Poslednja izmena: 10 јул, 2009, 13:35:43 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 10 јул, 2009, 16:22:53 »

Drugari distribuiraju Mobil, ja vec tri puta sipam super s. Dobijam ga po njihovim nabavnim cenama, a od zamene do zamene ulje samo malcice potamni. Trudim se da ga menjam na 10000 tj godinu dana, tj kad pocne da drasticno menja boju.
pozz
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 11 јул, 2009, 22:11:09 »

Ja sipam neka domaća (Optima-Modriča) ulja, jeftina varijanta. Mijenjam ih na svakih 5.000 km. Dvije zamjene ulja jedna zamjena uljnog filtera i... to je to. Mislim da je bolje sipati jeftinija ulja a češće ih mijenjati. Ne tvrdim uopšte da sam u pravu, ali eto, ja tako razmišljam.
Redovna zamjena ulja i filtera i  ne pregrijavanje motora po mom (skromnom) mišljenu je tajna njegove dugovječnosti  yes
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 17 фебруар, 2010, 13:29:05 »

Negde na starom forumu bi da je kilometraza na Panda Vanovima, Telekom Italia, sa zadnjeg servisa, upisivana na neku nalepnicu u donjem okviru vozacevih vrata...
Kod mene izguljena... sorry
Sačuvana
ddrasko
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 22 фебруар, 2010, 08:10:04 »

Kod mene ima ovakva nalepnica.
Sačuvana
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 22 мај, 2010, 21:28:51 »

Da li moze u ovlascenom Fiatovom servisu  sa brojem sasije i motora i uz saobracajnu dozvolu da se dobije kakva informacija u vezi sa kilometrazom, ako nista, makar o zadnjem servisu? Da li je neko izveo ovo? scratch_ones_head
Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na: