Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 10:25:20 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Prepravka MPI sistema za ubrizgavanje na karburatorski  (Pročitano 799 puta)
sonsy
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 26 фебруар, 2009, 19:40:14 »

Pozdrav svima!
Po meni je ova tema veoma korisna s obzirom da slozena elektronika na mpi motorima zna da okrene ledja, sto lako moze prouzrokovati troskove u vrednosti nasih auta, u kom slucaju moramo traziti alternativne metode. Negde sam procitao da je neko ugradio usisnu granu i karburator od nekog starijeg fiata, ali se ne secam detalja.
Mene trenutno sve dobro sluzi, ali kada bi postojala takva mogucnost razmislio bi o stavljanju karburatora i ugradnji plina za 200 E.
Ono sto moze biti problem je AC pumpa, razvodnik paljenja, prekidac ventilatora, i svi pokazivaci koji idu preko kompjutera.
Da li neko ima saznanja o ovom poduhvatu??
Sačuvana
micro fiat-banovan
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

PRVI BANOVAN!!!

« Odgovor #1 poslato: 27 фебруар, 2009, 01:39:32 »

nije elektronsko ubrizgavanje toliko kompleksna tehnologija pa da pravi ne znam kakav problem (barem iz današnjeg ugla, drugaćije je delovalo 1990), jeste da nisam automehaničar, ali opet
Sačuvana

PRVI BANOVAN!!!
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 27 фебруар, 2009, 08:26:59 »

Nije kompleksna ali je skupa... Brizgaljka je recimo 10 000din (imamo ih četri), leptir gasa 15000din ako se dobro sećam itd itd... Pitao sam skoro majstora da me posavetuje na tu temu i on mi reče da se ne uzbuđujem jer ti delovi jako retko crkavaju... Koliko je bio u pravu videćemo...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
micro fiat-banovan
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

PRVI BANOVAN!!!

« Odgovor #3 poslato: 28 фебруар, 2009, 01:51:43 »

i meni je logično da su to retki kvarovi, u suprotnom bi bilo toliko nesavršeno da bi izgubilo svrhu
Sačuvana

PRVI BANOVAN!!!
veljasef
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 09 октобар, 2011, 13:57:38 »

meni se upravo ovo sada desava...ima neku knedlu u gasu,cudno...kazu mi da moze da se proba da se to nesto ispere ili ako to ne pomogne da se kupuje novi deo,koji je nekih 11 soma.... treba da idem da ga isperem za pocetak  biggrin

Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 09 октобар, 2011, 16:22:53 »

Misliš na čišćenje leptir gasa ? Ovde sam našao 
http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=44458
kako to rade na Puntu, sada mislim da baš nije isto i ne znam da li je to neko probao na Pandicama na forumu?
Ima li ko iskusto i sa ovim ? scratch_ones_head

A knedla može biti i od svećica, kablova, prljavih dizni, lošeg goriva...
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 09 октобар, 2011, 22:09:41 »

Skineš kućište filtera za vazduh, otvoriš klapnu malo (neko da gas a ti zadeneš neki veći šrafciger i zaglaviš je u polu-otvorenom položaju), isprskaš po klapni WD40 ili neki specijalni sprej za čišćenje elemenata usisa/ubrizgavanja, sačekaš da se osuši, izvadiš šrafciger, vratiš filter vazduha, pališ auto, voziš i javiš da li je pomoglo...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: