Panda Club Serbia
10 фебруар, 2012, 10:02:48 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: kako skinuti fleku?  (Pročitano 888 puta)
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 02 јул, 2010, 12:54:43 »

Pre destak dana parkirao sam auto ispod jednog velikog bora ( nemojte uraditi isto  nono ) i popljuckalo mi drvo auto onom smolom!!!  threaten Prao sam ga pet puta ( haubu ) ali flekice ostaju. Cak stavise posle kraceg rada motora pobele kao trag od puza na betonu. Ima li neko savet kako i cime da skinem to cudo sa haube? Hvala.
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 02 јул, 2010, 14:09:23 »

Polir pasta, pamucna krpica i udri. Pre toga mozes malo benzinom da prebrises , nista nece da fali!
Sačuvana
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 10 јул, 2010, 20:59:03 »

Uspesno otklonjeno po 70% od svake fleke. Sampon za pranje auta i trljanjac od dobrih tri sata. Lakse bi mi bilo da sam utovarao tri tone uglja laugh . Za benzin nisam siguran jer me strah da ne ostetim farbu jer je hauba farbana naknadno i nema laka preko farbe. P.S. Savet: Pre poliranja auta prvo objasniti lepsoj polovini da je vise volite od auta i da jednom godisnje morate temeljno izglancati auto jer cete njega prodati a ona ostaje sa vama vecno.  haha
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 11 јул, 2010, 18:19:48 »

Jeste potpuno se slazem a sta rece za farbu? haha
Sačuvana
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 12 јул, 2010, 10:42:06 »

Sto se tice farbe, nema zastitnog laka preko nje kao na onim fensi-smensi novim automobilima ( za Pandu ne znam da li uopste i spricaju lak preko farbe ) , tako da kada sam malo jace zapeo sa trljanjem na jednom mestu mi je pocelo delovati kao da skidam i farbu ( pocrvenela mi je krpica malo ) te sam nastavio neznije da " ribam". Zbog toga nisam bas siguran za benzin.
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 12 октобар, 2010, 20:35:52 »

Fleke od bora, smreke, jelke se skidaju običnim jestivim uljem (zejtinom). Znam iz vremena kad sam bio lovac i gradili smo čeke, pa su nam ruke bile lepljive da smo pivu držali samo ddlanom, bez upotrebe prstiju smile  Ulje rastvara te vrste smola. Poslije pranje šamponom (a ruke sapunom).
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 13 октобар, 2010, 15:39:07 »

Posle dugo vremena i puno pokusaja... HVALA HVALA HVALA! Poslednje ostatke ,doduse blago vidljive sam otklonio.  Veliko hvala pandit. preved  drinks
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 14 октобар, 2010, 12:00:18 »

Sada sam odkacio, pozove me cerka na parking da mi pokaze fleke na crvenom seicentu.
Neko je prosuo po haobi nesto sto je pojelo lak, ostala samo mat farba, nisam to nikada
ranije video. Izgleda kao da je zgulio foliju koja je bila preko farbe, velicina fleka je 6cmx3cm
tako na dva mesta. Sta raditi ?  angry2
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 14 октобар, 2010, 12:06:10 »

Sada sam odkacio, pozove me cerka na parking da mi pokaze fleke na crvenom seicentu.
Neko je prosuo po haobi nesto sto je pojelo lak, ostala samo mat farba, nisam to nikada
ranije video. Izgleda kao da je zgulio foliju koja je bila preko farbe, velicina fleka je 6cmx3cm
tako na dva mesta. Sta raditi ?  angry2
To ostane posle ptičije kake
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 14 октобар, 2010, 14:42:11 »

Ma nema sanse ptice da uniste lak, samo ga ostete i ostane fleka.
U mom slucaju je aceton ili UK ulje za kocnice, mislim da je pre aceton.
Lak je skinut skroz do boje, kao da si skinuo foliju ( moze se dalje kruniti).
Mozda da samo bezbojnim lakom zastitim boju dol ne vidim sta cu. scare
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: