Panda Club Serbia
09 септембар, 2010, 07:09:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Letovanje u Grckoj 2010  (Pročitano 134 puta)
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 20 јул, 2010, 21:57:23 »

Evo, sinoć se uspešno vratismo Sneška i ja sa letovanja u Grčkoj, tačnije iz Nei Porija. Bilo je predivno, pravi odmor na izabranoj pustoj plaži među "gologuzanima"  Roll Eyes  Cool

Panda je kao po običaju bila na visini zadatka, bez ijednog štucanja, a kamoli nekog drugog problema. Prevalismo oko 1600km po vrućini, noću, danju, ali panda se neda. Potrošnja je bila oko 5,7l i mi smo više nego zadovoljni jer sam je držao na 110-120 autoputem, a bilo je i svakodnevne vožnje u lokalu.

Ako nekoga zanimaju detalji puta neka traži, a u prilogu su i par sličica  Cool

Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 20 јул, 2010, 21:58:38 »

Još par sličica...
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 20 јул, 2010, 22:02:02 »

Još par sličica...
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 20 јул, 2010, 22:03:26 »

Ovako izgleda plaža u prepodnevnim časovima, a popodne ima desetak ljudi više  Cool
Sačuvana
bibazoki
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 21 јул, 2010, 00:18:24 »

Jel' Grci deru kao ranije ili su malo popustili?  scare

Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 21 јул, 2010, 08:52:28 »

Nisu popustili uopšte, čak su cene malo i porasle zbog skorašnjeg podizanja PDV-a na 11% za hranu i 23% za ostalo.

Hrana po tavernama je standardnih cena 5-10 evra za porciju standardnih jela (od musake pa do kalamara, hobotnica i sl.) ali deru na pićima (pivo u najgorim bircuzima nije ispod 2,5 evra a u normalnim tavernama i kafićima veliko pivo je 4-4,5 evra - preteraše  angry2 ). Na palažama je standarno oko 3 evra piće uz korišćenje suncobrana i ležaljki.

Naravno da kod Srba postoje načini ušteda u kupivinama u velikim marketima (Lidl, Marinopulos i sl.) kojih ima u svakom većem mestu, a primetio sam da ni Slovaci, Česi, Mađari i ostali nisu imuni na ove vrste nabavki. U ovim marketima cene su slične kao kod nas a neke stvari su čak i povoljnije. Ja sam tradicionalno dovukao 10l maslinovog ulja, 3kg fete u pratnji grčkih grickalica za uz pivce  drinks
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 21 јул, 2010, 11:16:11 »

Ja sam tradicionalno dovukao 10l maslinovog ulja, 3kg fete u pratnji grčkih grickalica za uz pivce  drinks

Hah! Ovo spada i u moj spisak  biggrin
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 21 јул, 2010, 11:20:46 »

E bas ste mi napravili deeeeebelllleeee zazubice sa ovim pescanim plazama Egeja! fan fan fan

Ja jos malo pa krecem tamo, nakon cega sledi kraci izvestaj.........(samo ovog puta ce biti malo specifican sto se predpostavljam nekima i nece svideti, ali te ``specificnosti`` su prosto neizbezne te sta je tu je, ali o tom potom, kad se vratim.......)
Sačuvana
terzin
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 21 јул, 2010, 14:53:39 »

drinks sve cestitke za lepo putovanje
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 21 јул, 2010, 18:22:30 »

Hvala, hvala   Wink

Gibo, što ne reče da utovarim još par kanti, imalo je još dosta praznog mesta u pandi  Cool

Aco, srećan put i lep provod, a izveštaj ćemo detaljno proučiti  Wink

Sačuvana
mc
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 21 јул, 2010, 18:28:06 »

Garcha koliko je bio smestaj?
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 21 јул, 2010, 18:36:11 »

Još jedna informacija za sve koji kreću put grčke.

Troškovi za putarine su sledeći:

Beograd - Niš    730 din
Niš - Leskovac   190 din
Kroz Makedoniju dva puta po 50 i jednom 60 denara
U Grčkoj (pravac ka Atini) posle odvajanja za Solun jedna putarijna je 2 evra a druga je odmah posle Leptokarije od 3 evra (ova druga može da se zaobiđe - srpska posla  Wink )

Što se tiče benzina cene u Makedoniji su skočile pre dve nedelje tako da je sada Europremijum 95 - 69,5 denara (kurs u menjačnici posle granice je 61,2 denara za evro dok na pumpama i naplatnim rampama zaokružuju na 60). U svakom slučaju treba natankovati rezervoar pre izlaska iz Makedonije jer su cene u Grčkoj dosta veće. Na pumpama na autoputu cene se kreću od 1,5 do 1,6 a ponegde i više. Najjevtiji benzin sam video na pumpama kad se kod Katerinija skrene ka Paraliji. Tamo je benzin 1,44-1,46 eura.

Toliko o troškovniku, ako vas zanima još nešto vičite  biggrin
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 21 јул, 2010, 18:43:37 »

Cene smeštaja variraju od mesta do mesta. Mi smo išli preko agencije gde nam radi kum pa nam uvek završi neke ekstra popuste tako da super prođemo. Inače puna cena dvokrevetnog apartmana u kom smo bili je 350 evra za 10 noćenja. Pitali smo direktno neke grke za cene rente i oni cene 30 pa do 45 evra po danu apartmane i studije. Verovatno bi to moglo da se dogovri i nešto povoljnije jer sa Grcima moraš da se cenjkaš (vole ljudi  Wink ), a s' obzirom da je manja posećenost mislim da nije problem naći smeštaj na licu mesta (bez prethodne rezervacije).
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: