Panda Club Serbia
10 фебруар, 2012, 10:50:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Čudan zvuk  (Pročitano 318 puta)
speed_serb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 21 јул, 2010, 18:20:18 »

Primetio sam da u toku vožnje (pri brzinama većim od npr 50. km) prilikom popuštanja papučice gasa, začuje se  neki čudan cvileći zvuk (nešto kao cvil, cvil, cvil...). Reko bih da se čuje od pozadi. Kad pritisnem gas, zvuk nestaje. Sve ovo se ne dešava u sporijoj (gradskoj) vožnji. Ima li neko ideju u čemu je problem?
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 21 јул, 2010, 19:09:03 »

Gremlin.
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 21 јул, 2010, 20:38:34 »

Papucica gasa i papucica kocnice dele zajednicki plasticni nosac, ali kretanje poluga je suprotnih smerova. Probaj da naprskas tu plastiku koja drzi poluge papucice gasa i polugu papucice kocnice sa WD40, tako da prilikom trenja jedna poluga ne utice na drugu. Kad se tu makupi prljavstine i hrdje, pustanje papucice gasa kao nus produkt uzrokuje blago kretanje poluge kocnice u smeru kocenja (kao da si percem pritisnuo kocnicu). Kad das gas - kocnica se vrati milimetar nazad.....i tako kad pustis gas, zacvile ti obloge zadnjih kocnica. WD 40 u ruke (to je inace univerzalni lek za Pandu) poprskaj nosac polugica noznih komandi izmedju gasa i kocnice, i prestace taj gremelin da se javlja. Ajd pa izvesti jel to bilo to........(Gremelin No. 3 na Pandi)  lol lol lol
Pozz
Sačuvana
salemfk
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 22 јул, 2010, 07:24:42 »

Ajd i ja da se prikljucim prici.
Ali sa svojim gremlinom. Koji je slican ali u sustini drugaciji.
Znaci ista situacija pri istim brzinama (vecim od 50 km/h) i kada je ujednacena voznja ili se malo pritisne gas, cuje se nesto izmedju klokotanja i tupkanja i to negde napred ispred vozaca. Cim pustim gas zvuk nestaje.
Mazao sam oba zgloba na sipci upravljaca ali nista se nije promenilo. Zamenio sam nosac motora (koji je inace stradao), ali opet nista, gume su balansirane.
Pa ako neko imao slican problem ili zna resenje nak se javi, nista obavezujuce. Vec sam se navikao na zvuk.
Sačuvana

Moja panda ima Windows, pa vi sad vidite!
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 22 јул, 2010, 13:50:09 »

meni nesto cvili vec 6 meseci. majstor me je ubedjivao da su plocice diskova pa sam ih zamenio......
i dalje cvili......
cini mi se da je cviljenje jace ukoliko blago skrecem u desnu stranu. mozda je neki lezaj.
Sačuvana
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 22 јул, 2010, 20:58:36 »

meni nesto cvili vec 6 meseci. majstor me je ubedjivao da su plocice diskova pa sam ih zamenio......
i dalje cvili......
cini mi se da je cviljenje jace ukoliko blago skrecem u desnu stranu. mozda je neki lezaj.

Ista prica i kod mene i znam da je u pitanju lezaj al kad da ga menjam. Osim toga, ono, cvill, cvill, cvill odrzava budnim u toku voznje
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 23 јул, 2010, 13:48:13 »

da.sigurnosni cvil-cvil sa pojacavanjem zvuka ukoliko auto skrece sa puta! biggrin
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: