Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 10:44:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Vucna kuka za Daewoo Nexia - Roberto  (Pročitano 275 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 24 јул, 2010, 11:14:01 »

Izvinjavamo se na smetnji, ali Ja i Robi - iskoristicemo malo prostora za neke svari u offtopic-u

Robi, evo za sada sam nasao neka tri dokumenta za Nexiu, pa na osnovu njih ces valjda uspeti da se snadjes

Inace u instrukcijama stoji da se iz gepeka prvo ukloni patosna prostirka da bi se doslo do kutijastih profila. Onda se kroz kutijaste profile prema sablonima iz jednog od prilozenih PDF fajlova, izbuse prvo manje rupe, pa se prosire, busenje ide odozgo na dole sa nekom dugackom burgijom prvo manjom pa sa vecom. Onda se postave pravougaone plocice sa rupama iznad i ispod kutije, a u kutiju se umetnu odstojnici u obliku cevcica kako je prikazano na slikama. Onda se prisrafi ceo nosac kuke izradjen o kutijastog profila koji na krajevima ima zavarene ploce kao na slici. Dimenzije srafova i odstojnika imas u priloznim PDF-ovima. Sile pritezanja su takodje date u uputstvu u jednom od fajlova za sve srafove, s tim da se nakon prvih 1000 kilometara tegljenja prikolice, svi srafovi ponovo dotegnu na podatke o silama navedenim u fajlu, i onda teraj. Stoji u jednom od fajlova i gde treba kod nekih modela Nexie zaseci branik u sirini i polukruzno po 5 cm (vidi fajlove) ali mislim da to vazi samo za hatchback model. Stoji i napomena da kad se ne tegli prikolica, kuka mora da se skine jer delimicno zaklanja tablicu, odnosno da sme da stoji samo dok se tegli.
Pozz Aca
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 24 јул, 2010, 11:38:01 »

E Robi, ako je ta Nexia model Saloon sa 4 vrata, onda je ova shema bolja (jedva je nadjoh). Sistem montaze je slican, cak mislim da ispod tapacirunga u gepeku imaju ostavljena ili obelezena mesta za busenje. Tu su ti tehnicki prikazani svi detalji, ali nemam dimenzije osim onih koji su navedenu u samom fajlu. Obrati paznju na momente pritezanja za svaki sraf po dimenzijama......

Srecan rad....... jester
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 24 јул, 2010, 13:10:32 »

Evo zasto neke ljude nazivamo GURU-ima.
I pored 5 tona posla, Aca je nasao vremena da mi pomogne.

ACO,  VELIKO HVALA !!! fan fan fan fan fan
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 24 јул, 2010, 21:41:43 »

Za drugare i pogotovu za Guru Pandiste, vremena jednostavno biti mooooooora!!!!
Jedino sto izlapedis pristize........ suicide_fool
Nadam se da ce odmor koji pocinje za koji dan malo poboljsati stvari........ sorry
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: